GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pentagon: Treba biti spreman za rat poput Drugog svjetskog

Pentagon: Treba biti spreman za rat poput Drugog svjetskog
UPOZORENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.09.2020 / 18:56
Autor: SEEbiz
WASHINGTON - Amerika će budući rat voditi protiv sile, slične sebi i on može rezultirati ogromnim gubicima, smatra načelnik stožera Ratnog zrakoplovstva Charles Brown.

"Treba biti spreman da vodimo rat sa borbenim gubicima i rizicima za naciju koji sliče na one sa kojim smo se suočili za vrijeme Drugog svjetskog rata“, citira portal Defense News Browna.

Načelnik stožera je naglasio da odluke prethodnog vodstva nisu omogućile da se dođe do rezultata koji su potrebni s obzirom na rivalstvo sa Kinom i Rusijom koja se brzo mijenja.

Prema mišljenju Browna, Washington se može suočiti s državom koja posjeduje vojni potencijal ravan njegovom. U tom slučaju, ove borbene akcije će se značajno razlikovati od onih koje je američka vojska vodila tokom posljednja dva desetljeća.

"Budući rat se neće voditi daleko od naših obala“, zaključio je novi šef Generalštaba američkog Ratnog zrakoplovstva.

Charles Brown je došao na čelo Ratnog zrakoplovstva SAD-a 6. kolovoza.

Tagovi: Pentagon, Charles Brown, američka vojska, Drugi svjetski rat, Treći svjetski rat
PROČITAJ I OVO
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
PREMIJER
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
ZAGREB - Glavna vladajuća stranka HDZ predala je u rano popodne izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu, a medijima se nakon predaje obratio predsjednik te stranke Andrej Plenković.
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
NERVOZA
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
ZAGREB - Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) održala je konferenciju za novinare na kojoj su Milorad Pupovac, Dragana Jeckov i Anja Šimpraga predstavili izborni program za predstojeće parlamentarne izbore.
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE