GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Petek: Nema uvjeta da u srpnju krene novi način prikupljanja komunalnog otpada

Petek: Nema uvjeta da u srpnju krene novi način prikupljanja komunalnog otpada
JASNA PORUKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.05.2022 / 14:53
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Renato Petek (SDP) kritizirao je u utorak gradsku vlast zbog nepripremljenosti infrastrukture tvrdeći da trenutno nema uvjeta za uvođenje novog sustava prikupljanja komunalnog otpada najavljeno za 1. srpnja.

“Ako vrećice nisu dostupne, ako nema dozvola za bokseve, ako nema sporazuma Čistoće i stanara, nema uvjeta za primjenu nove odluke”, istaknuo je Petek na konferenciji za medije Kluba SDP-a u Gradskoj skupštini.

Najavio je kako će SDP na sjednici u četvrtak od Gradske uprave zatražiti izvješće o aktivnostima i pripremi za uvođenje nove odluke o gospodarenju komunalnim otpadom. Poručio je kako informacije “ne ohrabruju” da će novi sustav biti spreman 1. srpnja, kako je to bilo planirano.

Od 1. srpnja u Zagrebu se planira uvođenje novog sustava s tipiziranim vrećicama koje će omogućiti individualiziranje naplate odvoza komunalnog otpada, kao i uvođenje spremnika koji će biti pod nadzorom vlasnika.

Petek je poručio da trenutno, pet tjedana prije tog roka, ima mnogo problema u pripremi za uvođenje novog sustava. Poručio je da "vrećice nisu niti tiskane, a kamoli u distribuciji", te da tipizirani boksevi tek trebaju biti postavljeni.

“Morat će se dogoditi odgoda, a ta odgoda je oko 30 milijuna kuna mjesečno manje za Holding”, istaknuo je Petek te podsjetio da je novi sustav uvršten u plan poslovanja Holdinga, a da će odgoda smanjiti mogućnost da Holding posluje kako je planirao.

“Želimo vidjeti napredak u sustavu odvajanja i prikupljanja i odvoza otpada. Trenutno ga ne vidimo, on ne funkcionira dobro”, rekao je Petek te ustvrdio kako su građani ponovno frustrirani jer se otpad niti po sadašnjem sustavu ne odvozi redovito.

“To je izuzetno frustrirajuće da, nakon godinu dana, nisu uspjeli detektirati probleme u sustavu i riješiti ih”, istaknuo je.

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Viktor Gotovac poručio je kako ta stranka, kao koalicijski partner vlasti, želi vidjeti rješenja.

“Kao partneri i kao građani, pozdravljamo i pomažemo svaku reformu, ali ne želimo da ta reforma bude prevaljena na leđa građana”, poručio je Gotovac i vladajućima ponudio pomoć u pronalaženju najboljih rješenja.

Gradska uprava u utorak je predstavila izgled tipiziranih bokseva, koje će se o trošku vlasnika koji to zatraže, postaviti na javne površine. Petek je pak istaknuo kako bi se postavljanje tih bokseva trebalo podmiriti iz pričuve, osim u slučaju podstavljanja podzemnih bokseva u centru grada, što će ići na trošak grada.

Tagovi: Renato Petek, prikupljanje otpada, zbirnjavanje otpada, Viktor Gotovac, Tomislav Tomašević
PROČITAJ I OVO
Trump uvjerljivo pobijedio na predizborima u Michiganu
POBJEDA
Trump uvjerljivo pobijedio na predizborima u Michiganu
DETROIT - Bivši američki predsjednik Donald Trump pobijedio je, u skladu s previđanjima, na republikanskim predsjedničkim predizborima u državi Michigan, a američki predsjednik Joe Biden, koji od početka predizbora u SAD-u nije imao konkurencije, također je odnio pobjedu na demokratskim predizborima u toj državi.
Ekstremizam je najveća briga američkih birača
ISTRAŽIVANJE
Ekstremizam je najveća briga američkih birača
WASHINGTON - Zabrinutost oko političkog ekstremizma ili prijetnji demokraciji pojavila se kao glavna briga američkih birača i pitanje u kojem predsjednik Joe Biden ima malu prednost pred Donaldom Trumpom uoči izbora u studenom, pokazala je nova anketa Reuters/Ipsos.
Plenković odgovorio Milanoviću: Nastavlja voditi halucinirajuću politiku
PREPUCAVANJE
Plenković odgovorio Milanoviću: Nastavlja voditi halucinirajuću politiku
ZAGREB - "Hrvatska zahvaljujući Vladi uživa respekt, a sigurno ne radi njega i njemu sličnih".
Poljoprivrednici u Španjolskoj blokiraju autoceste
BLOKADA
Poljoprivrednici u Španjolskoj blokiraju autoceste
MADRID - Nakon što su tisuće farmera u Varšavi danas upozorile na uvoz jeftinijih poljoprivrednih proizvoda iz zemalja izvan EU, na ovu su problematiku upozorili i farmeri u Španjolskoj.
Milanović: Plenković želi hrvatske vojnike slati u Ukrajinu, on je premijer opasnih namjera
PREDSJEDNIK
Milanović: Plenković želi hrvatske vojnike slati u Ukrajinu, on je premijer opasnih namjera
ZAGREB - Nakon izjave francuskog predsjednika Emmanuela Macrona o mogućnosti slanja vojske u Ukrajinu stižu reakcije iz cijelog svijeta. Premijer Andrej Plenković kazao je da Hrvatska nije ni nudila slanje vojnika u Ukrajinu, a odmah je reagirao i predsjednik Zoran Milanović.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE