GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Petek objasnio zašto je pukla koalicija između SDP-a i Možemo!

Petek objasnio zašto je pukla koalicija između SDP-a i Možemo!
OBJAŠNJENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.09.2022 / 13:47
Autor: SEEbiz
ZAGREB - SDP-ovac Renato Petek u N1 Studiju uživo govorio je o raskidu suradnje između SDP-a i Možemo! u Zagrebu.

“U tijeku je formaliziranje ostavke na mjestu predsjednika odbora za komunalno gospodarstvo što se mene tiče, ali i kolegice Dine Vasić na mjestu predsjednice odbora za financije. Kako sporazuma više nema, a on je regulirao sva mjesta unutar Gradske skupštine, s pravom je Viktor Gotovac tražio da se ponište i na drugi način reguliraju pozicije unutar Gradske skupštine”, rekao je Petek za N1 televiziju.

Joško Klisović je predsjednik Gradske skupštine.

“Za sada nemam informaciju da je podnio ostavku koja je zatražena za njega. Kako nema sporazuma, prirodno je da se sve odluke ponište.”

Petek je pojasnio i zašto je došlo do raskida suradnje.

“Što se tiče dosadašanjeg načina rada, analizom koja je trajala više od šest mjeseci uvdijeli smo se da se na ovaj način ne rješavaju problemi u gradu, da ne postoji povjerenje među partnerima jer je došlo do raznih situacija oko informiranja i planiranja. No, to ne znači da SDP neće podržavati sve dobre prijedloge gradonačelnika.”

Na upit znači li to da SDP više nije u vladajućoj većini, Petek odgovara: “Sporazum se odnosio na sve u Klubu. Nadam se da se neće ponoviti 2018. kad su se pojavili Bandićevi žetončići. Hoće li danas doći do nekuih promjena, vidjet ćemo.”

Neki mediji su naveli da je Rimčev projekt s robotaxijima razlog za raskid suradnje, no Petek se ne slaže s tim i navodi da je evaluacija suradnje trajala mjesecima.

“SDP je ponudio brojna rješenja za gradske probleme po pitanju transparentnosti, poboljšanja situaice osoba s invaliditetom, no jako malo toga je krenulo u realizaciju, a praktički nijedna nije realizirana”, istaknuo je Petek pa dodao:

“U prvom mjesecu su donijeli odluku da se treba poboljšati situacija pomoćnika u nastavi za djecu s poteškoćama u Zagrebu. Krenula je školska godina, prvi tjedan su pomoćnici radili bez eduakcije i s privremenim ugovorima. Nije se učinio ni taj pomak, a bilo je puno ozbiljnijih i važnijih.”

Podsjetio je da nisu realizirani ni neki drugi prijedlozi koji se odnose na transparentnost, poput prijedloga o gradskoj riznici i kreiranja kataloga nekretnina.

“No, sve se to može podvući rječju da ne postoji povjerenje, da je došlo do tolikih razlika da nema pvojerenja između partnera, a to na kraju samo šteti Zagrebu i Zagrepčanima”, kazao je Petek.

Kaže da su se trebala donijeti rješenja za nagomilane probleme, ali “za sada je ta velika promjena koja je trebala doći u Zagreb izostala”.

Navodi da nova vlast ima i dobrih poteza, ali da nisu vidjeli one koje su najviše očekivali, kao što su “otvorena komuniakcija, potpuna transparentnost financija, otvorena javna nabava”.

Kazao je da gradonačelnik Tomislav Tomašević ima i nekih dobrih poteza pa komentirao po čemu se razlikuje od prethodnika Milana Bandića.

“Gradonačelnik nikog ne vrijeđa, novinarke ne trpe seksizam, nema upita ni sumnje da postoje neka mita i korupcije. No, s druge strane, svjedočio sam da se obećavalo raskidati ugovore s Petrom Pripuzom, a na kraju sad imamo šest ugovora, okvirnih sporazuma, a za vrijeme Bandića su bila četiri”, kazao je Petek.

Tagovi: Renato petek, Dina Vasić, Možemo!, Viktor Gotovac, Tomislav Tomašević
PROČITAJ I OVO
Milanović: Jeste čuli što je rekla njemačka ministrica? Mi smo u ratu s Rusijom
PREDSJEDNIK
Milanović: Jeste čuli što je rekla njemačka ministrica? Mi smo u ratu s Rusijom
ZAGREB - "Možda je Njemačka u ratu s Rusijom opet, ali sretno im, možda prođu bolje nego prije 70-ak godina”, rekao je.
Policija demantirala Sakomana: Izmislio je priču sa šmrkanjem kokaina
DEMANTI
Policija demantirala Sakomana: Izmislio je priču sa šmrkanjem kokaina
ZAGREB - Slavko Sakoman, psihijatar i stručnjak za liječenje ovisnosti, izjavio je prilikom gostovanja na N1 televiziji kako zna da je jedan od policijskih službenika šmrkao kokain na intervenciji, no policija tvrdi kako su proveli istragu i kako je cijela priča izmišljena.
Bačić: Evo kad će se izglasati novi Zakon o obnovi
OBNOVA
Bačić: Evo kad će se izglasati novi Zakon o obnovi
ZAGREB - Radimo na ubrzanju kako bismo utrošili maksimalna sredstva. Već smo i održali sastanke, rekao je Bačić.
Tomašević krenuo Bandićevim stopama: Pridružio se radnicima u čišćenju grada
POPULIZAM
Tomašević krenuo Bandićevim stopama: Pridružio se radnicima u čišćenju grada
ZAGREB - Gradonačelnik Tomislav Tomašević dogovorio se s radnicima Čistoće koji su štrajkali četiri dana.
Radnici Čistoće ipak nisu izašli na teren
PREOKRET
Radnici Čistoće ipak nisu izašli na teren
ZAGREB - Radnici Čistoće koji su u srijedu navečer trebali ponovno čistiti Zagreb, nakon trodnevnog štrajka, do 22,50 sati nisu izašli na teren unatoč postignutom dogovoru te je još neizvjesno što će se događati tijekom noći.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE