GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Peticiju podrške Vučiću potpisale brojne javne ličnosti

Peticiju podrške Vučiću potpisale brojne javne ličnosti
BIZARNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.07.2021 / 17:10
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Institut za političko umrežavanje pokrenuo je peticiju za odbranu ugleda predsednika Srbije, a među potpisnicima nalazi se više od 100 osoba, među kojima su narodni poslanik Lav Pajkić, publicista Vanja Bulić, nekadašnji ministar Zoran Đorđević, pevač Aca Lukas, Ivica Dačić, Zlatibor Lončar, influenserka Ruža Rupić, pevačica Marina Visković i drugi...

Institut za političko umrežanje, kako za sebe kažu „patriotska organizacija osnovana 2020.godine“ pokrenula je onlajn peticiju kako bi podržala predsednika Vučića i borbi protiv „medijskog rata“ koji se vodi protiv njega.

„Medijski rat protiv Aleksandra Vučića ima opasne i krajnje destabilizujuće namere sa ciljem omalovažavanja kako institucije predsednika, koja svoj legitimitet crpi iz direktne i većinske podrške građana na izborima i koja po Ustavu Republike Srbije izražava jedinstvo svih njenih građana, tako i sa ciljem obesmišljavanja sudstva i tužilaštva. Pod izgovorom borbe protiv navodnih kriminalnih struktura u vlasti, optužujući predsednika zemlje bez ikakvih materijalnih i drugih dokaza za teška krivična dela duboko su uznemirila srpsku javnost, ove strukture svojim delovanjem utiču na unižavanje ugleda institucije predsednika države i ugleda Republike Srbije u celini“, navodi se u peticiji.

Dalje se navodi da je na ovakve napade izostala reakcija kako političke, tako i intelektualne javnosti pa ljudi koji su podržali peticiju svojim potpisima stoje u nameri da pruže podršku. Među potpisnicima veoma je šaren spisak ljudi: od političara i direktora arhiva, bivših ministara i estradnih umetnika, pa do influensera.

Peticiju je potpisao pevač Aca Lukas, lider Srpske desnice Miša Vačić, Zlatibor Lončar, publicista Vanja Bulić, direktor Pošte i nekadašnji ministar Zoran Đorđević, Ivica Dačić, aktivista iz Crne Gore Vladislav Dajković, Goran Vesić…

Među potpisnicima ima dosta estradnih umetnika među kojima su Leontina Vukomanović, Marina Visković, Ružica Rupić, Maja Nikolić, estradni menadžer Saša Mirković…

Pomenuta peticija samo je poslednja u nizu akcija koji imaju za cilj da pruže podršku Vučiću, koja mu je očigledno zafalila nakon što je Veljko Belivuk u svom iskazu sudu izneo niz optužbi na njegov račun.

Tagovi: Aleksandar Vučić, Lav Pajkić, Vanja Bulić, Zoran Đorđević, Aca Lukas, Ivica Dačić, Zlatibor Lončar, Ruža Rupić
PROČITAJ I OVO
Uhićen Sergej Trifunović
UHIĆENJE
Uhićen Sergej Trifunović
BEOGRAD - Srpski mediji pišu da je uhićen glumac Sergej Trifunović.
Izrael napao Iran; nuklearna postrojenja zasad netaknuta
ODGOVOR
Izrael napao Iran; nuklearna postrojenja zasad netaknuta
TEHERAN - Izraelske rakete pogodile su lokaciju u Iranu, izvijestio je ABC News, pozivajući se na američkog dužnosnika, dok je iranska novinska agencija Fars, izvještavajući o eksploziji, navela da je aktiviran sustav protuzračne obrane u gradu Isfahanu.
Grmoja: Nećemo podržati Milanovića za premijera
JASNA PORUKA
Grmoja: Nećemo podržati Milanovića za premijera
ZAGREB - HDZ je osvojio previše mandata i sada sve ovisi o Domovinskom pokretu, a iz HDZ-a Most sigurno neće zvati i mi ne bismo podržali ni Zorana Milanovića za kandidata za premijera, kazao je, između ostalog, Mostov Nikola Grmoja gostujući večeras u Dnevniku Nove TV.
Radić: Predsjedništvo će donijeti programsku shemu i pregovarački tim. Tko pristane...
DP
Radić: Predsjedništvo će donijeti programsku shemu i pregovarački tim. Tko pristane...
ZAGREB - Domovinski pokret (DP) na parlamentarnim izborima osvojio je 14 mandata. Iako je riječ o dva mandata manje nego 2020. godine kada su predvođeni Miroslavom Škorom osvojili 16, DP je i ovim rezultatom postao najpoželjnija politička udavača. No, pitanje je mogu li se dogovoriti s ostalim zainteresiranim stranama kako bi kreirali novu Vladu.
Plenković neće prema DP-u, evo gdje će pokušati pronaći potporu
KOMBINACIJE
Plenković neće prema DP-u, evo gdje će pokušati pronaći potporu
ZAGREB - Tijekom četvrtka telefoni su poprilično užarili, a posljednje informacije govore da će Andrej Plenković, prvo pokušati izbjeći Domovinski pokret.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE