GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Petrinjska vojarna oštećena u potresu, dio civila morat će se premjestiti

Petrinjska vojarna oštećena u potresu, dio civila morat će se premjestiti
OŠTEĆENJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.01.2021 / 20:54
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Ministar obrane Mario Banožić među dužnosnicima je koji su se danas cijepili protiv koronavirusa.

"Osjećam se kao avion, višenamjenski borbeni, samo što ne poletim", rekao je za Dnevnik N1.

Drago mu je, kaže, što se cijepio i preporučio je svima da to učine kako bismo se vratili starom načinu života i kako bi se ekonomija ponovno pokrenula.

"U prvim akcijama bilo je nužno otklanjanje građevinskog otpada, čišćenje prometnica, prebacivanje bolesnika", rekao je Banožić.

"Osim tih zadaća, uključili smo se u kontrolu nasipa s Hrvatskim vodama… Puno toga vojska čini. Volio bih da sve to što prije završi i krenemo u obnovu. I dalje će se dijeliti humanitarna pomoć i čistiti objekti, dostavljati kontejneri, sve ono što vojska može učini sa svojom mehanizacijom", dodao je.

Na pitanje dokad će u petrinjskoj vojarni moći biti smješteno oko 400 civila Banožić kaže:

"Nažalost, danas smo sa statičarima utvrdili da su nastala oštećenja na pojedinim našim objektima tako da ćemo morati ići u smanjenje broja ljudi, to ćemo napraviti s ostalim civilnim institucijama, da dio ljudi preuzmu na sebe, pogotovo vezane za staračke domove. Pokušat ćemo što prije pristupiti sanaciji, petrinjska vojarna u jednom je trenutku postala spas", rekao je.

Na pitanje kakva je situacija s dionicima domovinske sigurnosti, kaže: "Svima nam cilj treba biti stabilizacija odnosa, pomoć ljudima i sutra obnova. To se sigurno neće dogoditi ako netko bude pokušavao stvari prikazati tendenciozno. Hrvatska vojska, u konkretnom slučaju Stožer je dao operativno središte, da se u svakom trenutku zna gdje je policija, HGSS, vatrogasci…"

Tagovi: petrinjska vojarna, Petrinja, potres u Petrinji, Mario Banožić
PROČITAJ I OVO
Grbin: Radikalne mjere na stolu
SDP
Grbin: Radikalne mjere na stolu
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin izjavio je u subotu da je spreman na radikalne mjere prema članovima Kluba zastupnika SDP-a koji će biti za ostanak četvorice izbačenih članova, ustvrdio da će učiniti sve da u stranci ne dođe do raskola, te da je sada "na potezu" stranački Klub zastupnika.
Mostar: Oštećen automobil Sergeja Trifunovića
VANDALIZAM
Mostar: Oštećen automobil Sergeja Trifunovića

MOSTAR - Automobil beogradskih registarskih oznaka u vlasništvu srpskog glumca mostarskog porijekla Sergeja Trifunovića, vandaliziran je u subotu na parkiralištu u naselju Vatikan u Mostaru.

Lovrinović: Bunt protiv koronaideologije bit će sve veći
STAVOVI
Lovrinović: Bunt protiv koronaideologije bit će sve veći

ZAGREB - Ivan Lovrinović, čelnik stranke Promijenimo Hrvatsku, danas je došao dati potporu prosvjednicima na glavnom zagrebačkom trgu, a za Dnevnik N1 rekao je što misli o situaciji s koronavirusom i objasnio ciljeve skupa.

Više od stotinu afganistanskih novinara zatražilo međunarodnu pomoć
POMOĆ
Više od stotinu afganistanskih novinara zatražilo međunarodnu pomoć
BERLIN - Više od 100 afganistanskih novinara pozvalo je međunarodnu zajednicu da aktivno zaštiti slobodu medija u Afganistanu, javlja u subotu dpa.
Vučić tvrdi da hrvatski mediji protiv njega vode neviđenu kampanju
TVRDNJE
Vučić tvrdi da hrvatski mediji protiv njega vode neviđenu kampanju
ISTANBUL/BEOGRAD - Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić ocijenio je subotu da "nikad u suvremenoj povijesti nije vođena takva hajka u medijima u regiji" kao posljednjih dana protiv njega u Hrvatskoj, rekavši kako na tu kampanju neće odgovarati, ali da "treba razmisliti" zašto baš on smeta.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE