GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Petrinjska vojarna oštećena u potresu, dio civila morat će se premjestiti

Petrinjska vojarna oštećena u potresu, dio civila morat će se premjestiti
OŠTEĆENJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.01.2021 / 20:54
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Ministar obrane Mario Banožić među dužnosnicima je koji su se danas cijepili protiv koronavirusa.

"Osjećam se kao avion, višenamjenski borbeni, samo što ne poletim", rekao je za Dnevnik N1.

Drago mu je, kaže, što se cijepio i preporučio je svima da to učine kako bismo se vratili starom načinu života i kako bi se ekonomija ponovno pokrenula.

"U prvim akcijama bilo je nužno otklanjanje građevinskog otpada, čišćenje prometnica, prebacivanje bolesnika", rekao je Banožić.

"Osim tih zadaća, uključili smo se u kontrolu nasipa s Hrvatskim vodama… Puno toga vojska čini. Volio bih da sve to što prije završi i krenemo u obnovu. I dalje će se dijeliti humanitarna pomoć i čistiti objekti, dostavljati kontejneri, sve ono što vojska može učini sa svojom mehanizacijom", dodao je.

Na pitanje dokad će u petrinjskoj vojarni moći biti smješteno oko 400 civila Banožić kaže:

"Nažalost, danas smo sa statičarima utvrdili da su nastala oštećenja na pojedinim našim objektima tako da ćemo morati ići u smanjenje broja ljudi, to ćemo napraviti s ostalim civilnim institucijama, da dio ljudi preuzmu na sebe, pogotovo vezane za staračke domove. Pokušat ćemo što prije pristupiti sanaciji, petrinjska vojarna u jednom je trenutku postala spas", rekao je.

Na pitanje kakva je situacija s dionicima domovinske sigurnosti, kaže: "Svima nam cilj treba biti stabilizacija odnosa, pomoć ljudima i sutra obnova. To se sigurno neće dogoditi ako netko bude pokušavao stvari prikazati tendenciozno. Hrvatska vojska, u konkretnom slučaju Stožer je dao operativno središte, da se u svakom trenutku zna gdje je policija, HGSS, vatrogasci…"

Tagovi: petrinjska vojarna, Petrinja, potres u Petrinji, Mario Banožić
PROČITAJ I OVO
Sumrak građanskih sloboda u doba korone
SUMORNO
Sumrak građanskih sloboda u doba korone
BERLIN - Čak 88 posto svjetske populacije živi u društvima koja izvještaj označava kao ograničena, potlačena ili zatvorena.
Šapić prelazi u SNS
STRANKE
Šapić prelazi u SNS
BEOGRAD - Posle gotovo tri godine postojanja patriote iz Srpskog patriotskog saveza Aleksandra Šapića uskoro će postati naprednjaci budući da će njihova orgaizacija nestati sa političke scene i uliti se u Srpsku naprednu stranku Aleksandra Vučića.
Jandroković: Na Milanovića ne gledam kao na predsjednika nego kao na nekog klauna
PORUKE
Jandroković: Na Milanovića ne gledam kao na predsjednika nego kao na nekog klauna
ZAGREB - Gordan Jandroković, predsjednik Sabora RH, gostujući u RTL-u danas žestoko se obrušio na Zorana Milanovića, predsjednika RH nazvavši ga klaunom o kojem niti ne želi razgovarati.
Lanča: Prijete nam, napadaju nas na ulici, ali nećemo odustati od borbe za boljitak Fažane
LOKALNI IZBORI
Lanča: Prijete nam, napadaju nas na ulici, ali nećemo odustati od borbe za boljitak Fažane
FAŽANA - Nositelj nezavisne liste za Općinsko vijeće Fažane Sandi Lanča, zajedno sa svojim sugrađanima i ostalim kandidatima na listi, obratio se javnosti u iskrenom istupu gdje je detaljno opisao i pobrojao kako izborne nepravilnosti, tako i uvrede, podmetanja i vrijeđenja kojima su izvrgnuti njegovi sugrađani u želji za pozitivnim promjenama u svojoj općini.
Yair Lapid mandatar za sastav nove izraelske vlade
IZRAEL
Yair Lapid mandatar za sastav nove izraelske vlade

TEL AVIV - Izraelski predsjednik odredio je u srijedu Yaira Lapida, centrističkog suparnika premijera Benjamina Netanyahua, da pokuša formirati novu vladu, ali još nije sigurno hoće li on u tome uspjeti.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE