GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Picula među najutjecajnijima u EP-u u vanjskoj politici

Picula među najutjecajnijima u EP-u u vanjskoj politici
UTJECAJ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.08.2020 / 16:58
Autor: SEEbiz / H

STRASBOURG - Tonino Picula je drugi najutjecajniji zastupnik Europskog parlamenta u području vanjske politike prema pokazateljima Influence Indexa koji mjeri nezavisni think tank Vote Watch Europe, priopćio je ured hrvatskog zastupnika iz redova socijaldemokrata (SDP/S&D).

Prema dimenzijama indeksa, koji temeljeno na statistikama mjeri politički utjecaj u smislu moći oblikovanja zakonodavstva, osvajanja glasova i oblikovanja debata, kao i društveni utjecaj u smislu sposobnosti da utječe na ljude, oblikuje javni diskurs i izgradnju podrške, Picula je osvojio 92,3 od mogućih sto bodova, objašnjava Vote Watch Europe.

Kako stoji u objavi za medije Vote Watch Europe, Picula je drugi najutjecajniji u vanjskoj politici, posebno u pogledu zapadnog Balkana.

"Hrvatski socijaldemokrat je zadužen za godišnja izvješća o napretku Crne Gore i predsjeda radnom grupom Europskog parlamenta za zapadni Balkan. Nedavno je pripremio izvješće s preporukama za proširenje za summit o zapadnom Balkanu", stoji u objavi spomenutog think tanka.

Picula je nakon objave rezultata Influence Indexa izrazio zadovoljstvo što je potvrda njegovog angažmana i rada došla od strane nezavisnog think tanka, kazavši da je europska vanjska politika važan alat kojim oblikujemo zajedničku europsku budućnost.

"Njome pokušavamo u svijetu sve veće neizvjesnosti, geopolitičkih, okolišnih i zdravstvenih izazova omogućiti sigurnost i blagostanje našim građanima u Hrvatskoj i svim članicama Unije. U okvirima nove europske vanjske politike, potvrđivanje utjecaja Unije u regiji jest i jedan od testova njezine buduće globalne vjerodostojnosti, a nama u Hrvatskoj važna je zbog prosperiteta našeg najbližeg susjedstva", rekao je Picula

Usluge Vote Watch Europe koriste brojni mediji, uključujući Politico, Economist, Euronews, Le Monde, Financial Times, La Stampa, Deutsche Welle, El Pais i drugi.

Tagovi: Tonino Picula, Europski parlament, vanjski poslovni, diplomacija, Influence Index, Vote Watch Europe
PROČITAJ I OVO
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
PREMIJER
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
ZAGREB - Glavna vladajuća stranka HDZ predala je u rano popodne izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu, a medijima se nakon predaje obratio predsjednik te stranke Andrej Plenković.
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
NERVOZA
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
ZAGREB - Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) održala je konferenciju za novinare na kojoj su Milorad Pupovac, Dragana Jeckov i Anja Šimpraga predstavili izborni program za predstojeće parlamentarne izbore.
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE