GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pistorius: Sukob Europe i Rusije mogao bi trajati desetljećima

Pistorius: Sukob Europe i Rusije mogao bi trajati desetljećima
UPOZORENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.02.2024 / 19:38
Autor: SEEbiz
MUNCHEN - Njemački ministar obrane Boris Pistorius upozorio je danas europske zemlje i NATO savez da se moraju pripremiti za desetljećima dug sukob s Rusijom, u govoru na münchenskoj sigurnosnoj konferenciji.

Napori da se Rusija uključi u širu europsku sigurnosnu arhitekturu nakon hladnog rata propali su, rekao je njemački ministar obrane Boris Pistorius u Münchenu.

“Svi ovi pokušaji bili su u suprotnosti sa strategijom Kremlja da ponovno uspostavi svoju dominaciju u istočnoj i srednjoj Europi.”

“Demokratska Europa s jedne, autoritarna Rusija s druge strane”
Zapadni saveznici čvrsto će stajati uz Ukrajinu “bez obzira na to koliko Vladimir Putin bude nastavio ovaj nezakonit i besmislen rat protiv suverene nacije”, dodao je.

Pistorius je naglasio da će postojati linije razdvajanja u Europi u narednim desetljećima. “Slobodna i demokratska Europa s jedne strane, autoritarna i ratnohuškačka Rusija s druge.”

Ključ sukoba bila je ponovna uspostava vojne moći NATO-a u Europi kako bi se suprotstavilo ruskoj prijetnji, rekao je. “Učinkovito odvraćanje je naše životno osiguranje”, tvrdi.

Tvrdi je da postoje tri dimenzije uspostave učinkovitog odvraćanja. “Savez mora uložiti više novca u obranu, obnoviti industrijske kapacitete za proizvodnju streljiva i pripremiti vojne snage za raspoređivanje i borbu kada je to potrebno”, objasnio je Pistorius.

Pistorius je također rekao da su bliža suradnja sa zemljama južne hemisfere i veće poštovanje prema tim zemljama potrebni kako bi se suprotstavili ruskom globalnom utjecaju. To uključuje pristanak na ugovore o izvozu naoružanja, rekao je.

Tagovi: PISTORIUS, NJEMAČKA, ORUŽJE, NAORUŽANJE, RUSIJA, UKRAJINA, NATO
PROČITAJ I OVO
Milanović: Pregovori su nikad prljaviji, a Plenković se znoji
PREDSJEDNIK
Milanović: Pregovori su nikad prljaviji, a Plenković se znoji
BUDINŠČINA - Predsjednik Republike Zoran Milanović jutros je sudjelovao u obilježavanju 29. obljetnice VRO-a Bljesak u Okučanima, a zatim je posjetio Općinu Budinščina, gdje je sudjelovao na svečanoj sjednici Općinskog vijeća. Nakon toga stao je pred novinare.
Izvori s pregovora: Plenković namjerno zavlači, ima novi plan
NESLUŽBENO
Izvori s pregovora: Plenković namjerno zavlači, ima novi plan
ZAGREB - Prema izvorima Telegrama, dobro upućenih u dosadašnji tijek razgovora HDZ-a i DP-a, ti razgovori nisu odmakli daleko.
Grbin: Vlada s Možemo i DP-om nije realna, IDS se treba izjasniti
PORUKE
Grbin: Vlada s Možemo i DP-om nije realna, IDS se treba izjasniti
PULA - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin izjavio je u Puli da nemaju pravo odustati od antikorupcijske koalicije te da su SDP-ove pozicije jasne, ali se o tome moraju izjasniti Domovinski pokret i IDS.
Jurčević poziva na rušenje Plenkovića
POZIV
Jurčević poziva na rušenje Plenkovića
ZAGREB - Povjesničar Josip Jurčević, novoizabrani zastupnik Domovinskog pokreta (DP), gostovao je u podcastu Mrežnica, gdje je govorio, među ostalim, o slaganju nove većine koje traje već 14 dana i drugim političkim aktualnostima u zemlji te je nimalo biranim riječima komentirao šefa HDZ-a Andreja Plenkovića, s kojim DP pregovara o novoj vladi.
Milanović ne želi sazivati konzultacije o slaganju većine u Saboru
KONSTITUIRANJE SABORA
Milanović ne želi sazivati konzultacije o slaganju većine u Saboru

ZAGREB - Dok pregovarački proces o formiranju Vlade nije ograničen vremenom, jer nije propisan rok u kojem predsjednik Republike mora nakon izbora odlučiti o mandataru, drukčija je situacija kada je riječ o Saboru.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE