GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: Bulj je šarlatan, a u Krapinskim Toplicama gledamo cirkus

Plenković: Bulj je šarlatan, a u Krapinskim Toplicama gledamo cirkus
PREMIJER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.09.2021 / 12:02
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Uz informacije o aktualnom stanju vezanom za koronavirus te potres, na dnevnom redu sjednice Vlade je prijedlog izmjena i dopuna Zakona o unapređenju poduzetničke infrastrukture. Vlada će donijeti i zaključak o provedbi zakonodavnih aktivnosti povezanih s uvođenjem eura kao službene valute u Hrvatskoj.

Premijer Andrej Plenković u uvodnoj je riječi zahvalio ministrima na jučerašnjem sudjelovanju u aktualnom prijepodnevu u Hrvatskom saboru.

'Vidjeli ste da smo održali Nacionalno vijeće za uvođenje eura. Imamo podršku Europske komisije u ovim finalnim mjesecima', kazao je.

Dobro je da unatoč kriznoj situaciju bvezano za posljedice pandemije, zahvaljujući izvrsnoj pripremi i odgovornog upravljanja javnim financijama imamo svojevrsni kredit kod svih onih koji nas nadziru i smatramo da smo na dobrom putu da ostvarimo ovaj strateški cilj', dodao je.

Krenuo je i Popis stanovništva. Kaže da prva faza - samopopisivanje, ide jako dobro. To je napravilo 300 tisuća sugrađana, otkrio je Plenković. Drugi dio popisa kreće kroz desetak dana i popisivači će s covid potvrdama popisivati.

'Što se tiče epidemiološke situacije, vidimo porast slučajeva zaraze. Došli smo na 52 posto odraslih cijepljenih barem jednom dozom. I dalje više od 80 posto novozaraženih nije bilo cijepljeno. 93 posto svih preminulih starije od 60 godina. Apeliramo da se cijepe jer su najizloženija skupina.

Kaže da je ispravan put korištenje covid potvrda u zdravstvu. Domovi za starije i socijala su drugi korak, najavio je.

Dodao je da je potpuno neprihvatljiv cirkus koji se radi u Krapinskim Toplicama ili pak šarlatanstvo gradonačelnika Sinja Mire Bulja. 'Ravnatelji su to odbili i županijski stožer će djelovati. Moramo se usprotiviti takvim pojavama, remete funkcioniranje i to nije uređena i odgovorna Hrvatska kakvu želimo. Svi koji imaju drugačije stavove, neka se suzdrža od takvih altivnosti. Treba se osigurati sigurnost i rad svih škola. Nije covid izmišljen, on je tu i radi štetu', kazao je Plenković.

Ministar zdravstva Vili Beroš kazao je da 77,4 posto hospitaliziranih nije bilo cijepljeno. Najviše zaraženih je između 30-39 godina. Posljednjih dana raste broj zaraženih od deset godina.

'Djeca su asimptomatski nositelji virusa, pa pozivam nastavnike i školsko osoblje da se cijepe', kazao je Beroš.

Za 49,18 posto odraslog stanovništva, cijepljenje je završeno. 'U zdravstvenom sektoru je cijepljeno 84 posto liječnika i 62 posto medicinskih sestara', kazao je Beroš.

Kazao je da će prizvodnja u Imunološkom zavodu početi iduće godine.

'U Hrvatskoj se nastavlja porast broj oboljelih i hospitaliziranih. Više od 420 osoba je u zadnjih tjedan dana moralo je ostati na bolničkom liječenju. Odluku o cijepljenju treba prepustiti struci, to dobro znaju Englezi, Portugalci, Danci...Pozivam građane da u jesenskom roku polože ispit odgovornosti prema vlastitom zdravlju', kazao je Beroš.

Davor Božinović kazao je kako je Nacionalni stožer donio šest novih odluka. Uz tri odluke o produljenje mjera, donesena je osluka o obaveznoj digitalnoj potvrdi za popisivače. Dopušteno je održavanje sajmova i priredbi u zatvorenim prostorima ako organizator osigura da osobe koje ulaze imaju covid potvrde. Izmjenila se odluka državljani trećih zemalja koji dolaze iz turističkih raloga moraju priložiti potvrdu o rezervaciji smještaja. Test za ulaz i dalje ne smije biti stariji od 48 sati.

Tagovi: Andrej Plenković, Miro Bulj, Krapinske toplice
PROČITAJ I OVO
Novaković: Povjerenstvo će preispitati činjenice u slučaju Frka-Petešić
NAJAVE
Novaković: Povjerenstvo će preispitati činjenice u slučaju Frka-Petešić
ZAGREB - Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa preispitat će činjenično stanje u slučaju stana predstojnika Ureda predsjednika vlade Zvonimira Frke-Petešića, te odlučiti o daljnjem postupanju, kazala je u četvrtak predsjednica Povjerenstva Nataša Novaković.
Sputnjik V bolje štiti od omikrona od Pfizerova cjepiva
CJEPIVA
Sputnjik V bolje štiti od omikrona od Pfizerova cjepiva
MOSKVA - Malo preliminarno laboratorijsko istraživanje pokazalo je da se razine neutralizirajućih antitijela kod ljudi zaraženih omikron varijantom koronavirusa koji su cijepljeni ruskim cjepivom Sputnjik V nisu smanjile kao kod onih koji su primili Pfizerova cjepiva.
Plenković: Frka Petešić neće dati ostavku; još jedan primjer harange
JASNA PORUKA
Plenković: Frka Petešić neće dati ostavku; još jedan primjer harange
ZAGREB - Premijer Andrej Plenković rekao je kako za sada nema promjena što se tiče covid potvrda, a poručio je i da predstojnik njegova Ureda Zvonimir Frka Petešić neće dati ostavku, da njegovo prebivalište nije relevantna tema, uz ocjenu kako je to još jedan primjer harange i da sada treba podvući crtu.
Plenković: Milanoviću ćemo dostaviti ugovore o kupnji borbenih aviona
PREMIJER
Plenković: Milanoviću ćemo dostaviti ugovore o kupnji borbenih aviona
ZAGREB - Andrej Plenković, hrvatski premijer, na konferenciji za medije nakon sjednice Vlade kazao je da će predsjedniku RH Zoranu Milanoviću dostaviti ugovore o kupnji francuskih borbenih aviona jer on ima na to pravo.
Beroš: Britanija i Izrael mogu ukidati mjere jer su dovoljno cijepili, mi nismo
PORUKE
Beroš: Britanija i Izrael mogu ukidati mjere jer su dovoljno cijepili, mi nismo
ZAGREB - "Vrlo visoka stopa cijepljenih u Britaniji i Izraelu ostavlja im mogućnost ukidanja restrikcija, ali kod nas, gdje je nedovoljno cijepljenih, struka i dalje preporučuje mjere", rekao je Beroš.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE