GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: Bulj je šarlatan, a u Krapinskim Toplicama gledamo cirkus

Plenković: Bulj je šarlatan, a u Krapinskim Toplicama gledamo cirkus
PREMIJER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.09.2021 / 12:02
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Uz informacije o aktualnom stanju vezanom za koronavirus te potres, na dnevnom redu sjednice Vlade je prijedlog izmjena i dopuna Zakona o unapređenju poduzetničke infrastrukture. Vlada će donijeti i zaključak o provedbi zakonodavnih aktivnosti povezanih s uvođenjem eura kao službene valute u Hrvatskoj.

Premijer Andrej Plenković u uvodnoj je riječi zahvalio ministrima na jučerašnjem sudjelovanju u aktualnom prijepodnevu u Hrvatskom saboru.

'Vidjeli ste da smo održali Nacionalno vijeće za uvođenje eura. Imamo podršku Europske komisije u ovim finalnim mjesecima', kazao je.

Dobro je da unatoč kriznoj situaciju bvezano za posljedice pandemije, zahvaljujući izvrsnoj pripremi i odgovornog upravljanja javnim financijama imamo svojevrsni kredit kod svih onih koji nas nadziru i smatramo da smo na dobrom putu da ostvarimo ovaj strateški cilj', dodao je.

Krenuo je i Popis stanovništva. Kaže da prva faza - samopopisivanje, ide jako dobro. To je napravilo 300 tisuća sugrađana, otkrio je Plenković. Drugi dio popisa kreće kroz desetak dana i popisivači će s covid potvrdama popisivati.

'Što se tiče epidemiološke situacije, vidimo porast slučajeva zaraze. Došli smo na 52 posto odraslih cijepljenih barem jednom dozom. I dalje više od 80 posto novozaraženih nije bilo cijepljeno. 93 posto svih preminulih starije od 60 godina. Apeliramo da se cijepe jer su najizloženija skupina.

Kaže da je ispravan put korištenje covid potvrda u zdravstvu. Domovi za starije i socijala su drugi korak, najavio je.

Dodao je da je potpuno neprihvatljiv cirkus koji se radi u Krapinskim Toplicama ili pak šarlatanstvo gradonačelnika Sinja Mire Bulja. 'Ravnatelji su to odbili i županijski stožer će djelovati. Moramo se usprotiviti takvim pojavama, remete funkcioniranje i to nije uređena i odgovorna Hrvatska kakvu želimo. Svi koji imaju drugačije stavove, neka se suzdrža od takvih altivnosti. Treba se osigurati sigurnost i rad svih škola. Nije covid izmišljen, on je tu i radi štetu', kazao je Plenković.

Ministar zdravstva Vili Beroš kazao je da 77,4 posto hospitaliziranih nije bilo cijepljeno. Najviše zaraženih je između 30-39 godina. Posljednjih dana raste broj zaraženih od deset godina.

'Djeca su asimptomatski nositelji virusa, pa pozivam nastavnike i školsko osoblje da se cijepe', kazao je Beroš.

Za 49,18 posto odraslog stanovništva, cijepljenje je završeno. 'U zdravstvenom sektoru je cijepljeno 84 posto liječnika i 62 posto medicinskih sestara', kazao je Beroš.

Kazao je da će prizvodnja u Imunološkom zavodu početi iduće godine.

'U Hrvatskoj se nastavlja porast broj oboljelih i hospitaliziranih. Više od 420 osoba je u zadnjih tjedan dana moralo je ostati na bolničkom liječenju. Odluku o cijepljenju treba prepustiti struci, to dobro znaju Englezi, Portugalci, Danci...Pozivam građane da u jesenskom roku polože ispit odgovornosti prema vlastitom zdravlju', kazao je Beroš.

Davor Božinović kazao je kako je Nacionalni stožer donio šest novih odluka. Uz tri odluke o produljenje mjera, donesena je osluka o obaveznoj digitalnoj potvrdi za popisivače. Dopušteno je održavanje sajmova i priredbi u zatvorenim prostorima ako organizator osigura da osobe koje ulaze imaju covid potvrde. Izmjenila se odluka državljani trećih zemalja koji dolaze iz turističkih raloga moraju priložiti potvrdu o rezervaciji smještaja. Test za ulaz i dalje ne smije biti stariji od 48 sati.

Tagovi: Andrej Plenković, Miro Bulj, Krapinske toplice
PROČITAJ I OVO
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
JASNA PORUKA
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
ZAGREB - Europarlamentarac Karlo Ressler (HDZ/EPP) kandidat je i na ovim europskim izborima, a u Strasbourgu je za N1 komentirao što na njima očekuje.
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ANALITIČARI
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ZAGREB - Profesor Žarko Puhovski govorio je u Newsroomu N1 televizije o sastavljanju buduće Vlade.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE