GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: Da je 10% onoga što je Milanović rekao izgovorio šef HDZ-a, izbila bi revolucija

Plenković: Da je 10% onoga što je Milanović rekao izgovorio šef HDZ-a, izbila bi revolucija
PANTOVČAK-BANSKI DVORI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.10.2020 / 18:53
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
ZAGREB - Predsjednik Vlade i šef HDZ-a Andrej Plenković obratio se novinarima nakon sjednice Nacionalnog vijeća i Predsjedništva HDZ-a.

- Donijeli smo odluku o nastavku unutarstranačkih izbora. Glavni tajnik će u roku od dva tjedna pripremiti hodogram tih izbora i konzultirati epidemiologe da se ti izbori provedu uz odgovarajuće epidemiološke mjere. Razgovarali smo i o aktivnostima Vlade, Sabora i političkoj situaciji u Hrvatskoj - rekao je Plenković.

Upitan o oporbenoj inicijativi da se osnuje saborsko istražno povjerenstvo u vezi korupcijskih afera, Plenković je rekao:

- Što se tiče istražnih povjerenstava oporba je jutros dala prijedlog koji odudara od dosadašnje uloge povjerenstava. Ovdje se više čini da se predlaže neka radna skupina čije su ovlasti formulirane preširoko. Oni su, pritom mislim i na lijevu i na desnu oporbu, pometeni na izborima, a sada bi pokretali inicijative kao da naša pravosudna tijela, Uskok i DORH, ne rade. Kao da je netko s vlasti rekao "ne, ne dirati Veliku Goricu" ili "ne, ne dirati Janaf". Oni kao da nisu vidjeli što se događa pa se čudom čude da DORH i policija rade svoj posao. Imaju predsjednika odbora za pravosuđe i Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost pa mogu te teme tamo staviti na dnevni red - rekao je Plenković.

Upitan da komentira istupe predsjednika Milanovića, premijer je rekao:

- Deset posto onog što je on izgovorio, da je izgovorio predsjednik HDZ-a, imali bismo revoluciju, Lukašenko bi bio mala beba u odnosu na ono što bi se dogodilo. Govori se i da je ugrožena nacionalna sigurnost jer je riječ o šefu Janafa. Koja je tu nacionalna sigurnost u pitanju kad je riječ o nekim nabavkama jedne tvrtke? Je li nafta tekla? Je. Jesu li platforme sigurne? Jesu. Tu je riječ o sumnjama u pogodovanje za neki posao. Time se bave DORH i policija - rekao je Plenković.

Upitan da li HDZ oko ovih tema stoji sa strane i promatra, Plenković je rekao da predsjednik ima "zanimljiv performans":

- Mi se ne bavimo iščuđavanjem da DORH i policija rade svoj posao. Mi promatramo performans čovjeka. Još jednom ponavljam svima - izvidi su tajni i ako se ne zna do čega će dovesti onda ljudi koji ih rade o tome ne govore. Ja mislim da bi DORH oporbi, ali i javnosti trebao objasniti što je točno kazneni postupak. Mislim da bi jedna takva presica DORH-a bila jako blagotvorna na političkoj areni. Ovo nije pritisak, ovo je samo moja sugestija jer osjećam da javnosti treba tako nešto objasniti - rekao je Plenković.

Premijer je dodao i da ima jako "puno senzacionalnih izjava u posljednja tri tjedna", odgovarajući na pitanje o obrani supruga zagrebačke tužiteljice kojega terete da je skrivao milijune za Dragana Kovačevića. Riječ je o poduzetniku Goranu Puklinu koji je istražiteljima navodno izjavio da u vrećici za koju su oni posumnjali da je u njoj novac bio zapravo - mačak, njegov kućni ljubimac.

- Ovo je jedna sveopća senzacija - rekao je Plenković.

Premijer je potvrdio da Vlada ima stabilnu većinu u Saboru i da je zastupnik Đakić, zaražen koronavirusom, nudio da stavi svoj mandat u mirovanje, ali za tim nema potrebe.

Upitan o slučaju HDZ-ova zastupnika Mate Čička, koji je u Saboru zamijenio uhićenog Dražena Barišića, a koji je i sam u svojstvu prvog čovjeka Rugvice na natječajima davao poslove tvrtki Elektrocentar Petek uhićenog Kreše Peteka, premijer je kratko rekao:

- Na gospodinu Čičku je da sve to pojasni javnosti. Uputa mu je jasna.

Kazao je i da će do daljnjega vodstvo HDZ-ovog ogranka u Zagrebačkoj županiji preuzeti gradonačelnik Zaprešića Željko Turk.

Tagovi: Andrej Plenković, Zoran Milanović, Mato Čičak, afera Janaf, Dragan Kovačević, Željko Turk, Dražen Barišić, Aleksander Lukašenko
PROČITAJ I OVO
Milanović i Plenković najpopularniji političari
CROBAROMETAR
Milanović i Plenković najpopularniji političari
ZAGREB - Prema istraživanju Crobarometar za siječanj, HDZ je dvostruko jači od SDP-a, a građani su nezadovoljni radom Vlade i sve pesimističniji. Redovitog mjesečno istraživanje objavio je Dnevnik Nove TVm u suradnji s agencijom IPSOS.
Capak: Teško da ćemo dobiti obećane doze cjepiva
CJEPIVO
Capak: Teško da ćemo dobiti obećane doze cjepiva

ZAGREB - Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak rekao je u utorak kako teško da ćemo dobiti obećane doze cjepiva, a naglasio je i kako je EU je napravila sve da raspodjela bude pravedna prema broju stanovnika, no čini se "da do te pravedne raspodjele neće doći".

Uskok: Nakon razgovora sa Šimunićem odluka o daljnjem postupanju
SPORNI RAZGOVOR
Uskok: Nakon razgovora sa Šimunićem odluka o daljnjem postupanju
ZAGREB - Uskok je u utorak potvrdio da je pozvao orloslavskog nezavisnog vijećnika Viktora Šimunića da "dostavi raspoložive materijale i iznese svoja saznanja" o snimljenom razgovoru s predsjednikom krapinsko-zagorskog HDZ-a i saborskim zastupnikom Žarkom Tušekom, nakon čega će donijeti odluku o daljnjem postupanju.
Ranko Ostojić pretrpio infarkt
INFARKT
Ranko Ostojić pretrpio infarkt
SPLIT - Potpredsjednik SDP-a i bivši ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić smješten je u jedinicu intenzivnog liječenja splitskoga KBC-a nakon pretrpljenog infarkta, doznaje se u utorak toj zdravstvenoj ustanovi.
Papa Franjo darovao 100 tisuća eura za potresom pogođeno područje u Hrvatskoj
DAR
Papa Franjo darovao 100 tisuća eura za potresom pogođeno područje u Hrvatskoj
ZAGREB - Sveti Otac Franjo je preko Dikasterija za promicanje cjelovitoga ljudskog razvoja, darovao 100 tisuća eura putem Hrvatskog Caritasa za stanovnike potresom pogođenog područja Banovine, u Sisačko-moslavačkoj županiji, priopćio je u utorak Hrvatski Caritas.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE