GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: Današnje vodstvo stranke ne može biti odgovorno za Sanadera i njegov HDZ

Plenković: Današnje vodstvo stranke ne može biti odgovorno za Sanadera i njegov HDZ
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.11.2020 / 16:21
Autor: SEEbiz
RIJEKA - Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio je u petak popodne Rijeku, gdje je u tvrtki Jadran–galenski laboratorij d.d. održao sastanak s predstavnicima Uprave.

Nakon sastanka i obilaska premijer je dao izjavu za medije. Rekao je da su rijetki naši proizvodi koji imaju udio od 8 posto na tržištu, kao što je Aquamaris te pohvalio kompaniju.

"Na tragu naše politike je da pomažemo komanije koje imaju kapacitete ići naprijed, osvajaju nova tržišta. Ovdje su 76 posto ukupnog broja zaposlenih žene, što mi je izuzetno drago čuti", rekao je Plenković.

Kaže da su u priopćenju jasno izrekli stav o procesu. "Današnje vodstvo ne može biti odgovorno za djelovanje pojedinaca...", rekao je pa dodao kako tada nije bio ni član HDZ-a te će njihovi zakonski zastupnici uložit žalbu. "Nema kolektivne odgovornosti i nikakve odgovornosti aktualnog vodstva."

Na pitanje osjeća li sram, rekao je kako to vrijeme nema veze s aktualnim vodstvom stranke.

"Nema šanse da uz sve što nosimo sada još nosimo etiketu Ive Sanadera. No way. Ovo je drugi HDZ. HDZ će putem zakonskih zastupnika uložiti žalbu", rekao je.

Na kritike predsjednika Zorana Milanovića, koji je njega i predstojnika premijerova Ureda nazvao vladikom i kaluđerom, Plenković je odgovorio usporedbom. Milanovićeve izjave uporedio je s onima zastupnice Domovinskog pokreta Karoline Vidović Krišto.

''Ta sprega između Krišto i Milanovića je jasna kao dan. Bilo je tu još laži. Laž o tome koju je izrekao da smo mi protiv rasprave o kršenju prava Hrvata u Federaciji BiH. Laž da ne može biti veća. U pismu gospodina kojeg naziva kaluđerom, gospodin Zvonimir Frka Petešić je kaluđer. Ponavljam, vojna lekarka, ruganje Tuđmanu... Javnost mora shvatiti logiku gospodina Milanovića'', poručio je.

Na Milanovićeve kritike o održavanju kolone sjećanja, Plenković je kratko odgovorio: ''Ako ga je strah neka ne ide''.

Kaže da je prošlog petka imao predložena 3 termina za sastanak VNS-a. "Ako hoće sastanak neka pet dana prije odgovore na poruku".

"Rekli smo da želimo raspravljati o pravima Hrvata u susjednim zemljama, važni su nam i Hrvati u Srbiju i u Crnoj gori. Laž je to što on kaže da ne želimo o tome raspravljati", kazao je Plenković.

Tagovi: Andrej Plenković, koronavirus, HDZ, Ivo Sanader, Zoran Milanović, Karolina Vidović Krišto
PROČITAJ I OVO
Grmoja: Nećemo podržati Milanovića za premijera
JASNA PORUKA
Grmoja: Nećemo podržati Milanovića za premijera
ZAGREB - HDZ je osvojio previše mandata i sada sve ovisi o Domovinskom pokretu, a iz HDZ-a Most sigurno neće zvati i mi ne bismo podržali ni Zorana Milanovića za kandidata za premijera, kazao je, između ostalog, Mostov Nikola Grmoja gostujući večeras u Dnevniku Nove TV.
Radić: Predsjedništvo će donijeti programsku shemu i pregovarački tim. Tko pristane...
DP
Radić: Predsjedništvo će donijeti programsku shemu i pregovarački tim. Tko pristane...
ZAGREB - Domovinski pokret (DP) na parlamentarnim izborima osvojio je 14 mandata. Iako je riječ o dva mandata manje nego 2020. godine kada su predvođeni Miroslavom Škorom osvojili 16, DP je i ovim rezultatom postao najpoželjnija politička udavača. No, pitanje je mogu li se dogovoriti s ostalim zainteresiranim stranama kako bi kreirali novu Vladu.
Plenković neće prema DP-u, evo gdje će pokušati pronaći potporu
KOMBINACIJE
Plenković neće prema DP-u, evo gdje će pokušati pronaći potporu
ZAGREB - Tijekom četvrtka telefoni su poprilično užarili, a posljednje informacije govore da će Andrej Plenković, prvo pokušati izbjeći Domovinski pokret.
Brnabić pristala na zahtjev oporbe u vezi spajanja beogradskih i lokalnih izbora
ODLUKE
Brnabić pristala na zahtjev oporbe u vezi spajanja beogradskih i lokalnih izbora
BEOGRAD - Vlasti u Srbiji prihvatile su u četvrtak zahtjeve oporbe da se uz beogradske izbore, zakazane za 2. lipnja, istodobno organiziraju i preostali lokalni izbori, a uz tu odluku predsjednica državnog parlamenta Ana Brnabić najavila je i izmjene Zakona o lokalnim izborima, dok su oporbene stranke odgovor najavile za petak.
Milanoviću se već obećalo 57 zastupnika?
NESLUŽBENO
Milanoviću se već obećalo 57 zastupnika?
ZAGREB - Koalicija Rijeke pravde već je okupila 57 zastupnika koji bi za mandatara podržali Zorana Milanovića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE