GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: Davor Filipović je veliki dobitak za HDZ

Plenković: Davor Filipović je veliki dobitak za HDZ
ZADOVOLJAN REZULTATIMA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.05.2021 / 19:41
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - HDZ je održao zajedničku sjednicu Predsjedništva i Nacionalnog vijeća u Zagrebu nakon čega je predsjednik Andrej Plenković dao izjavu.

“Zadovoljni smo Osijekom, Splitom, činjenicom da je HDZ pobijedio i u nekim od najvećih gradova poput Velike Gorice, Vinkovaca, Krapine, Virovitice, ukupni rezultati su dobri. Riječ je o izborima u petoj godini našeg mandata, i dalje očekujem angažman naših kandidata”, rekao je.

“Davor Filipović je velik dobitak za HDZ”, dodao je odgovarajući na pitanje koliko je zadovoljan uspjehom u Zagrebu.

“Bila je to tijesna utakmica za drugo mjesto, žao mi je da nije on drugi. No naša lista je druga u Zagrebu.”

Komentirajući HDZ-ove “utvrde” poput Ličko-senjske županije, rekao je: “Tu je situacija specifična. Milinović je bio kandidat HDZ-a, ovaj put ima svoju stranku. HDZ ima sjajnog kandidata. Što se tiče Šibensko-kninske županije, doprinos Pauka i HDZ-a za razvoj te županije je velik, nadam se da će on i dalje biti župan”, prenosi N1.

Na pitanje koga će podržati u drugom krugu u Zagrebu, rekao je: “Politika HDZ-a u ovakvim situacijama je ista. O tome će odlučiti predsjednik gradskog odbora HDZ-a, ali poznato je da biračima prepuštamo da odluče. Mi smo demokršćanska stranka, nećemo poput drugih pozivati ljude da zaokružuju broj tri ili da unište listiće.”

“Ja uvijek izlazim na izbore”, dodao je.

“Mogu otvoreno reći da je platforma Možemo! išla na platformi naslijeđa Milana Bandića, a druga teza je totalna propast SDP-a. To je stranka koja je dugi niz godina u Zagrebu bila prva ili druga, nestali su, kao da je netko skrenuo potok i svi otišli drugim koritom i treće je šira potpora javnosti koji je uživao Možemo”, istaknuo je.

Na pitanje o dovoljno kvalitetnom kandidatu za Zagreb rekao je: “Prošle godine smo bili apsolutni pobjednici. Imali smo sjajnog kandidata, imat će sjajnu političku karijeru. Morat ćemo raditi na osnaživanju HDZ-a u glavnom gradu, ovo je nova generacija HDZ-a. Ovo je dvostruko bolji rezultat od ranijih lokalnih izbora.”

Ako netko iz HDZ-a pozove birače da biraju Škoru, smeta li vas to?

“Pozicija HDZ-a je jasna. Pozivamo birače da sudjeluju, ali svatko će za sebe najbolje odlučiti. HDZ je ustrojen na teritorijalnom principu. Kandidati su odabrani od lokalnih organizacija.”

Na kraju je dodao: “Napravili smo cjelovitu analizu. Očekujemo maksimalan nagažman u drugom krugu i uspjeh HDZ-a. Očekujem da budemo na oko 45% svih lokalnih jedinica. HDZ je i nakon 32 godine dominantna politička snaga.”

Tagovi: Andrej Plenković, Možemo!, Davor Filipović, lokalni izbori
PROČITAJ I OVO
Plenković: Milanović okolo zove ljude pa oni zovu mene
PREMIJER
Plenković: Milanović okolo zove ljude pa oni zovu mene
BRUXELLES - Andrej Plenković otputovao je dan nakon izbora u Bruxelles na drugi izvanredni summit EU-a.
Mario Radić: Mogu zvati koliko hoće, mi ćemo imati čvrsti stav
JASNA PORUKA
Mario Radić: Mogu zvati koliko hoće, mi ćemo imati čvrsti stav
ZAGREB - Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić dao je izjavu nakon stranačkog sastanka u Hotelu International.
Koji je sljedeći potez Milanovića? Analitičar objašnjava
ANALITIČARI
Koji je sljedeći potez Milanovića? Analitičar objašnjava
ZAGREB - Politički analitičar Ivan Rimac bio je gost Novog dana N1 televizije s kojom je komentirao izbornu noć i moguće koalicije nakon izbora.
Grmoja: HDZ je blizu da sastavi vladu
PREDVIĐANJA
Grmoja: HDZ je blizu da sastavi vladu
ZAGREB - Nikola Grmoja iz Mosta za N1 je govorio o dojmovima nakon izbora i mogućim koalicijama. Most održava sastanak kako bi analizirao rezultate izbora.
Plenković: Vrlo skoro će se doznati s kim će HDZ formirati većinu
NEODREĐEN
Plenković: Vrlo skoro će se doznati s kim će HDZ formirati većinu
ZAGREB - Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković najavio je u četvrtak da će se vrlo skoro doznati s kim će HDZ formirati većinu u Saboru.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE