GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: Dobio sam bianco potporu za određene kadrovske promjene pri obnovi

Plenković: Dobio sam bianco potporu za određene kadrovske promjene pri obnovi
PREMIJER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.01.2023 / 18:32
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U ponedjeljak je u središnjici strane održana sjednica širek Predsjedništva HDZ-a.

Izjavu je nakon sjednice dao predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković.

Njegovu izjavu pratite uživo na N1 televiziji i na našem portalu.

“Rezimirali smo sve aktivnosti u razdoblju od 19. prosinca i najavili neke bitne teme i političke aktivnosti koje su pred nama”, rekao je Plenković na početku.

Komentirao je prelazak na euro.

“Kao Vlada u godinama koje su iz nas, pristupili smo ovom poslu u dobroj vjeri, u skladu s propisima. Nažalost, dogodilo se da je dio gospodarskih subjekata iskoristio to da se mijenja kuna u euro i podigao cijene pod nekim kao ‘zaokruživanjem'”, kazao je i ponovio da nema tog inputa da je porastao tako da bi došlo do aktualnog stanja.

“Nema tog inputa da je trošak porastao tako da bi došlo do aktualnog stanja”, dodao je.

Ponovio je koliko je Vlada pomogla gospodarstvenicima za vrijeme koronakrize.”

“Vlada pomaže svima jer je to njena odgovornost, a onda se dio aktera ponaša na jedan prevarantski način, a to je dizati cijene da štetite građanima, mislite da vi nešto zarađuje, Vladi činite veliku političku štetu…”, rekao je.

Ponovio je da su sve službe na terenu, i da imaju arsenal u svojim rukama i “neće oklijevati”.

”Vlada ne ide se time da unaprijed misli da je dio gospodarskih aktera prevarantski. Zato smo i na posljednjoj sjednici Vlade donijeli poznati zaključak”, kazao je premijer.

”Vidim da neki huškaju da mi nemamo ideje i alata, imamo i nećemo oklijevati da ih koristimo”, kazao je te dodao da postoje mogućnosti od ukidanja subvencija do uvođenja poreza.

Rekao je da obnova ostaje prioritet u ovoj godini, ubrzanej procesa. U tom pogledu dobio sam bianco potporu za oređene kadrovske promjene u sljedećim danima i vezane su za tu temu. Nakon dodatnih konzultacija obavijestit ćemo javnost i upoznati Sabor.

Na pitanje odlazi li ministar Ivan Paladina je rekao da će se sve saznati kroz nekoliko dana. Još uvijek ministar, rekao je. Na opasku da je viđen kako razgovara s nekim ljudima koji bi mogli zamijeniti Paladinu, rekao je: “Razgovarao sam ja s mnogim ljudima, vi ste vidjeli samo neke”.

Tagovi: Andrej Plenković, Ivan Paladina, Josip Škorić
PROČITAJ I OVO
Milanović reagirao na Dodikove izjave: Krivotvori istinu
REAKCIJE
Milanović reagirao na Dodikove izjave: Krivotvori istinu
ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović "smatra neprihvatljivima i nadasve neistinitima tvrdnje čelnika srpskog naroda u BiH Milorada Dodika u Donjoj Gradini, na obilježavanju sjećanja na žrtve ustaškog logora Jasenovac".
Radić: Najbitnije je da usuglasimo programski dio
STAVOVI
Radić: Najbitnije je da usuglasimo programski dio
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković u ponedjeljak je nastavio pregovore s koalicijskim partnerom Domovinskim pokretom.
Gvardiol ovim potezom oduševio Guardiolu
ODUŠEVLJENJE
Gvardiol ovim potezom oduševio Guardiolu
MANCHESTER - Trener Manchester Cityja Pep Guardiola od samog početka sezone nije skrivao oduševljenje našim Joškom Gvardiolom koji je 'eksplodirao' u samoj završnici sezone nakon što je zabio pet golova u zadnjih sedam utakmica za 'građane'.
USKOK istražuje načelnika Smokvice zbog malverzacija kod gradnje muzeja
ISTRAGA
USKOK istražuje načelnika Smokvice zbog malverzacija kod gradnje muzeja
SPLIT - Policija je po nalogu USKOK-a jutros upala u općinu Smokvica, doznaje N1. Istražuju malverzacije povezane s gradnjom tamošnjeg Muzeja zlata i srebra, a osumnjičen je načelnik općine Kuzma Tomašić (Socijaldemokrati).
Rusija tvrdi da je oborila 16 ukrajinskih projektila i 31 dron iznad Belgoroda
TVRDNJE
Rusija tvrdi da je oborila 16 ukrajinskih projektila i 31 dron iznad Belgoroda
MOSKVA - Ruski protuzračni sustavi uništili su 16 projektila i 31 dron koje je u noći na ponedjeljak na ruski teritorij lansirala Ukrajina, uključujući 16 projektila iznad pogranične oblasti Belgorod, priopćilo je rusko ministarstvo obrane, dodajući da je u nedjelju u ukrajinskom napadu na to područje poginulo 15 ljudi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE