GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: Đurđević nema potporu većine i zbog populističko-političkog programa

Plenković: Đurđević nema potporu većine i zbog populističko-političkog programa
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.05.2021 / 20:18
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković odbacio je tvrdnje predsjednika Milanovića da je neradna nedjelja „predizborna finta“, a poručio je da kandidatkinja za predsjednicu Vrhovnog suda Zlata Đurđević neće dobit potporu većine i zbog "populističko-političkog programa".

Plenković je istaknuo da su se u vezi s pitanjem neradne nedjelje radile analize i konzultiralo se s partnerima, a i provedeno istraživanje pokazalo je da je većina da nedjelja bude neradni da.

Mi želimo da naši sugrađani imaju neradnu nedjelju, o tome se godinama raspravlja. Na temelju istraživanja većina je za neradnu nedjelju, kazao je Plenković nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a na kojoj je, kako je kazao, bilo riječi o epidemiološkoj situaciji, cijepljenju, europskom summitu i drugim pitanjima.

Imamo balansiran prijedlog sa 16 radnih nedjelja u godini zbog turizma, blagdana, a s druge strane obitelji mogu biti zajedno više nego danas. I druge zapadne zemlje su imale te dileme, ne radi se nedjeljom i nema manjka dobiti onih koji su sad najartikuliraniji protiv, kazao je premijer Plenković.

Program ima "dvije zapanjujuće točke" - Đurđević se "sama se diskvalificirala"

On se osvrnuo na program kandidatkinje za predsjednicu Vrhovnog suda Zlate Đurđević i kazao da u njemu imaju "dvije zapanjujuće točke".

U prvom odlomku kaže da se predsjednik/ica Vrhovnog suda mora pridržavati Ustava i zakona. Ako je to osnovna teza, onda je jasno da predsjednik/ica ne može biti netko tko je u postupku kandidiranja za tu dužnost bila kandidatkinja u protuzakonitoj proceduri, istaknuo je Plenković.

„Drugi fenomen“ je da je „cijeli program populističko-politički program koji bi htio vratiti izbor sudaca u Hrvatskoj u vrijeme kad je politika birala suce. Da smo imali tu politiku kad smo pristupali EU, ušli bismo za 50 godina, kazao je Plenković i zaključio: "Osim što se sama diskvalificirala, i programski se razilazimo".

Misija Zorana Milanovića u kampanji je upućivanje salvi uvreda

Plenković je ocijenio da se predsjednik Milanović angažirao u kampanji na strani bivše političke stranke, i da se ne sjeća da takvog slučaja u hrvatskom prostoru.

Misija Zorana Milanovića u kampanji je upućivanje salvi uvreda akterima kojih veliki broj šuti, a kojima se Milanović bori za par džepova SDP-a. To se tolerira, ali da je to netko iz HDZ-a napravio, „imali bismo revoluciju“, kazao je Plenković i dodao da „oni koji neće šutjeti su oni koji jedini oponiraju tom divljaštvu u eteru koje ne prestaje“.

Plenković je kazao da je primio izvješće iz Albanije, gdje "Milanovićev prijatelj Rama" pokreće inicijativu o izglasavanju nepovjerenja predsjedniku Meti jer se umiješao u izbornu utakmicu i poticao na govor mržnje i nasilje.

Plenković je također kazao da nema promjena u izboru hrvatskih veleposlanika, te da nije čuo neko ime Milanovićeva kandidata. Potvrdio je da nema ni konzultacija s Milanovićem oko non-papera o (BiH).

"Ja se nisam konzultirao, ne znam je li ministar. Ministar zastupa politiku Hrvatske. Kad (Milanović) odgovori na prijedloge veleposlanika, onda ćemo o toj temi.”, kazao je premijer i podsjetio da je predsjednik Republike kazao za ministra vanjskih poslova Gordana Grlić Radmana da je u Ministarstvu „bio zadužen za nabavku toalet papira“.

Na pitanje o situaciji u KBC Sestre milosrdnice i ulozi predstojnice Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju KBC-a Sestre milosrdnice Dijane Zadravec, te uživa li ona njegovu potporu, Plenković je kazao da nije čuo „da bilo tko uživa“ njegovu potporu.

„Za poslove bolnica nadležni su ravnatelji, a za njih su nadležna vijeća, ne ja osobno ili Vlada”, odgovorio je.

Tagovi: Andrej Plenković, Zlata Đurđević, Zoran Milanović
PROČITAJ I OVO
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ŽESTOKO
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebook profilu i komentirao posljednji istup premijera Andreja Plenkovića.
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE