GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: Formirat ćemo većinu s manjinama, HNS-om i Čačićem

Plenković: Formirat ćemo većinu s manjinama, HNS-om i Čačićem
VEĆINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.07.2020 / 18:34
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković dao je izjavu nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća te stranke.

"Izrazili svi zajedno zadovoljstvo za uvjerljivo pobjedu i veliko povjerenje koje smo jučer dobili i za koji sam sinoć rekao da obvezuje. Za nas je mandat bio pun izazova, bilo je sigurno i pogrešaka, ali napravili smo najbolje što smo mogli i znali. Rezultati na izborima su fascinantni, mi smo pobijedili u 9 jedinica od 11. U jedine dvije u kojima je SDP bio jači, ostvarili smo povijesno najbolji rezultat. Ono što ostaje kao žal je malo glasova koji su nedostajali za još tri mandata. Mogu samo izraziti zadovoljstvo. Želim zahvaliti svima koji su sudjelovali u kampanji. Bilo je puno sinergije, kvalitetne kampanje, prisutnosti, zato smo dobili ovako uvjerljivu podršku. Nismo gubili vrijeme jutros, Hrvatska nema vremena za čekanje, Zagreb nema vremena za čekanje. Razgovarali smo sa svim predstavnicima manjina, s HNS-om, s Čačićem. Svi su oni spremni podržati HDZ, dati potpise za vladu. S njima smo odlično surađivali u prošlom mandatu, oni su naš izbor za potreban broj potpisa kako bismo od predsjednika dobili mandat. Ponavljaju se izbori na dva mjesta, ako to bude iduću nedjelju onda moramo čekati onaj sljedeći tjedan. Poduzet ćemo sve da već ovaj tjedan poduzmemo sve potrebno da dobijemo mandat i krenemo raditi za Hrvatsku. Zadovoljni smo svi, na sastanku je bilo dosta konsenzusa", rekao je Plenković.

"Mi smo odlično surađivali do sada, mi sama radimo Hrvatsku za četvrto desetljeće od njene samostalnosti. Ova politika desnog centra je upravo onaj HDZ gdje ga je vidio i ostavio Tuđman, takav HDZ je dobio veliku potporu. Ljudi su nam dali povjerenje baš zato što smo to, a ne da ne budemo nešto drugo", rekao je Plenković.

Kada je moguć konačni dogovor o novoj vlasti?

"Što se mene tiče možemo i sutra", kaže Plenkovć.

Je li se čuo s Milanovićem?

"Čuli smo se jučer, pričekajmo malo da prikupimo potpise. Kad prikupimo, ja ću mu se javiti".

Tagovi: Andrej Plenković, Hrvatska narodna stranka, Narodna stranka-reformisti, manjine, Franjo Tuđman
PROČITAJ I OVO
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ŽESTOKO
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebook profilu i komentirao posljednji istup premijera Andreja Plenkovića.
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE