GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: HDZ je spreman za svaki termin izbora

Plenković: HDZ je spreman za svaki termin izbora
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.05.2020 / 18:11
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković razgovarao je s novinarima nakon sjednice Predsjedništva stranke.

Plenković uvjerava da je HDZ spreman za svaki termin izbora.

- Što se tiče angažmana svih sastavnica stranke, osjeća se i želja i pobjednički duh. Nakon vrlo uspješnog mandata i borbe protiv koronavirusa, želimo obnoviti povjerenje hrvatskih birača, rekao je predsjednik HDZ-a.

Navodi kako je županijskim odborima rečeno da predlože svoje kandidate.

Izjavu predsjednika Zorana Milanovića, koji je rekao da nije slučajno što Plenković nikad nije bio na Bleiburgu, nije želio komentirati.

- Nisam imao vremena slušati što je on kazao. Mislim da ste svi imali priliku čuti moj govor na sjednici Vlade. On izražava ne samo moj stav, nego stav Vlade RH i HDZ-a, kaže Plenković, a prenosi N1.

Kaže da su puno radili na zakonu o obnovi Zagreba i pritom je zahvalio svima koji su na njemu radili.

- Sada očekujemo cjelovitu javnu raspravu i siguran sam da ćemo nakon izbora usvojiti taj zakon u Hrvatskom saboru. Plaćat će se najamnina svima koji neće moći živjeti u svojim stanovima, rekao je premijer.

Kratko se osvrnuo i na izjavu Miroslava Škore koji je kazao kako je "žalosno je da je premijer Plenković sa svojom trgovačkom koalicijom abdicirao, pokazujući još jednom da su mu važnije pozicije".

- Ne znam što je mislio pod time. Abdikacija se obično koristi kada je riječ o kraljevima i carevima, nemam baš osjećaj da se tako ponašamo. Mi smo sada ne samo u izbornoj godini, nego i tri i pol mjeseca prije kraja mandata. Ja mislim da hrvatski birači izrazito vide razlike. Oni koji su ozbiljni i odgovorni i koji ne odlaze u Bruxelles. HDZ ide po pobjedu, smatra Plenković.

O tome kada će biti proglašen kraj epidemije u Hrvatskoj, rekao je: - Što se tiče proglašenja kraja epidemije, činjenica je da već danima imamo pozitivne trendove i zbog toga možemo reći da smo pobijedili u prvom poluvremenu, ali ostanimo odgovorni i poštujmo mjere, a struka će preporučiti takve odluke kada se steknu uvjeti.

Tagovi: Andrej Plenković, Zoran Milanović, Bleiburg, parlamentarni izbori u Hrvatskoj
PROČITAJ I OVO
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
UHIĆENJE
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
GOSPIĆ - Jutros je u Gospiću uhićen Mario Stilinović (50), voditelj Uprave šuma Podružnice Gospić i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a grada Gospića.
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
OTKRIĆA
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
ZAGREB - Zvonimir Troskot iz Mosta je gostovao na N1 gdje je komentirao post-izborna preslagivanja i koalicije.
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
KANONADA
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
ZAGREB - Nakon što je prije neki dan najavio da će svaki dan davati izjave, premijer Andrej Plenković pred novinare je došao i nakon sjednice Vlade.
Izvor iz pregovora: Nova opcija je da Penava s oporbom postane predsjednik Sabora
KOMBINACIJE
Izvor iz pregovora: Nova opcija je da Penava s oporbom postane predsjednik Sabora
ZAGREB - Od izvora bliskih pregovorima doznaje se da se paralelno s pregovorima o većini za sastavljanje vlade odvijaju i razgovori o većini koja bi konstituirala sabor, u kojima Domovinski pokret isto sudjeluje.
U novi saziv Hrvatskog sabora izabrano najviše zastupnica do sada
ŽENE
U novi saziv Hrvatskog sabora izabrano najviše zastupnica do sada

ZAGREB - U novi, 11. saziv Hrvatskog sabora u kojemu je 151 zastupničko mjesto, izabrano je 114 zastupnika i 37 zastupnica, što je najveći broj žena od osamostaljenja i sada čine četvrtinu sabornice.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE