GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: Hrvatska treba vladu koja će baštiniti moderni suverenizam

Plenković: Hrvatska treba vladu koja će baštiniti moderni suverenizam
POBJEDNIK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.07.2020 / 00:04
Autor: SEEbiz
ZAGREB - HDZ je uvjerljivi pobjednik parlamentarnih izbora.

S neočekivanih 68 mandata neće imati puno problema da sastave novu većinu. Za to će im trebati tek manjinci i još eventualno neko ime. Plenković je došao među HDZ-ovce i održao govor.

"Hvala vam lijepa dragi prijatelji na sjajnoj pobjedi HDZ-a", rekao je Plenković. Spomenuo je i partnere.

"Želim zahvaliti svim građanima, svima koji su izašli i dali svoj glas. BIlo da su ga dali nama ili nekoj drugoj stranci. To je demokracija. Iskaz volje naroda o smjeru kojim putem da ide Hrvatska", rekao je.

"Ovaj rezultat obvezuje. Imali smo težak mandat pun iskušenja iza nas. A izazovi pred nama su još veći. Takve okolnosti zahtjevaju rad, elan, požrtvovnost, znanje, iskustvo"

"Ovakva potpora za nas je ogromna obveza i o njoj ćemo voditi računa. Hrvatska treba rješenja i za gospodarstvo i za javnozdravstvene izazove, jačanje institucija, ljudskih i manjinskih prava".

"Hrvatska treba vladu koja će baštiniti novi moderni suverenizam", rekao je Plenković.

"Mi smo posljednjih godina postavili HDZ na ono mjesto političkog spektra gdje ga je Tuđman uvijek stavljao i želio", rekao je.

"Hvala svim članovima, simpatizerima, svima koji su radili u stožeru, u općinama i županijama. Hvala i Hrvatima izvan Hrvatske", rekao je Plenković.

"Želim zahvaliti i svima koji su radili na izbornoj strategiji, koji su pratili raspoloženje birača, koji su pratili istraživanja", rekao je.

"Ova pobjeda nam daje za pravo da budemo malo veseli, opušteni. Sutra ujutro krećemo svi zajedno kao i do sada svim srcem raditi za Hrvatsku", rekao je Plenković.

Tagovi: Andrej Plenković, HDZ, Franjo Tuđman
PROČITAJ I OVO
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ANALITIČARI
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ZAGREB - Profesor Žarko Puhovski govorio je u Newsroomu N1 televizije o sastavljanju buduće Vlade.
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
MEDIJI
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
BRUXELLES - Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen dugo je bila jasna favoritkinja za drugi mandat na vrhu izvršne vlasti Europske unije, ali to sada više nije toliko sigurno, piše Politico. Stoga se pokrenula rasprava tko bi mogao biti potencijalna zamjena.
Pentagon priznao: Isporučili smo moćne rakete Ukrajincima
RAKETE
Pentagon priznao: Isporučili smo moćne rakete Ukrajincima
WASHINGTON - Sjedinjene Države poslale su Ukrajini novi raketni sustav dugog dometa, potvrdio je Pentagon. To oružje velike preciznosti dio je hitnog vojnog paketa za Ukrajinu koji je SAD najavio u ožujku, ali "na zahtjev Ukrajine" nije bilo izričito navedeno na popisima isporuka.
Vučić se izvinjava Slovencima zbog izjave da su odvratni
REAKCIJE
Vučić se izvinjava Slovencima zbog izjave da su odvratni
NEW YORK - „Ako sam bilo koga u Sloveniji povredio, izvinjavam se, ali neću da se izvinjavam slovenačkim političarima“, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić iz Njujorka.
Sanchez se povlači nakon otvaranja istrage protiv supruge
POVLAČENJE
Sanchez se povlači nakon otvaranja istrage protiv supruge
MADRID - Španjolski premijer Pedro Sanchez objavio je u srijedu da se povlači s javnih dužnosti jer mora "stati i promisliti" hoće li i dalje biti na čelu vlade nakon što je sud u Madridu otvorio preliminarnu istragu protiv njegove supruge zbog korupcije i i trgovine utjecajem.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE