GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: Htio sam pokazati što će se dogoditi kada ja dignem malo ton na medije

Plenković: Htio sam pokazati što će se dogoditi kada ja dignem malo ton na medije
PREMIJER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.06.2021 / 22:15
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Premijer Andrej Plenković nakon završetka lokalnih izbora izjavio je da je na njima HDZ ostvario kolosalnu pobjedu te je ušao u sukob s medijima.

“Ne radi se o optužbama, radi se prije svega o mom komentaru na kampanju koja je iza nas i u kojoj je HDZ još jednom dobio daleko najveću potporu hrvatskih birača i ovi rezultati su za nas u odnosu na rezultate 2017. godine i bolji u nekim sredinama. Dakle, mi smo osvojili 75 posto županija, 45 posto gradova, 40 posto općina, osvojili smo neke županije koje nismo imali više od 20 godina poput Varaždinske, Bjelovarsko-bilogorske, vratili smo Ličko-senjsku, osvojili smo Osijek prvi puta u zadnjih 30 godina i moj generalni dojam je bio veliko zadovoljstvo.

Moj komentar na kampanju kao nekoga tko je i predsjednik stranke i Vlade i bavi se politikom i zaista se trudi pratiti aktivnosti je bio da su neki od naših kandidata u onim sredinama gdje se kampanja najviše medijski pratila doživjeli veliku vatru kroz medije, prije svega naši kandidati u Zagrebu i Splitu i to se osjetilo na rezultatu”, rekao je Plenković za RTL.

Rekao je da je uvijek dostupan medijima.

“Ja mislim da dajem intervjuee redovito, ako je netko dostupan hrvatskim medijima na dnevnoj bazi, onda sam to ja”, rekao je Plenković.

Neki dan je rekao da smatra da se HDZ-ovog kandidata Davora Filipovića namjerno krivo nazivalo.

“Pa dobro, neka je to bilo jedno petnaestak lapsusa u brojnim emisijama, čak su moji suradnici danas otkrili da je i novoizabrani gradonačelnik Tomislav Tomašević u jednom od intervjua kazao: evo i meni se događa, da ime mog protukandidata drugačije govore. Čak je i on primijetio”, komentirao je Plenković te dodao:

“Ne kažem da je bila udružena akcija komercijalnih medija, ali je bilo indikativno da je u tri mjeseca bilo toliko puno tih lapsusa da su nekome tko to promatra bili malo ipak previše koincidirajući da ih ima tako puno. Ne znam da je bio dogovor, uglavnom bilo ih je stalno i puno i uvijek baš isto. Oni su svi htjeli da Damir, a da ne bude Davor”.

Na pitanje novinarke je li ikada vidio da se neki premijer spušta na razinu kao on kada je kuckao po mikrofonima, odgovorio je: “Što mislite da onu spužvicu nešto boli? Ja sam to namjerno napravio da pokažem što će se dogoditi kada ja kao čelnik HDZ-a dignem malo ton na medije”.

Je li to bio test? “To je bio test”, odgovorio je Plenković.

Tagovi: Andrej Plenković, Hrvoje Krešić, sloboda medija, Davor Filipović, Mato Franković, Hrvatska radiotelevizija
PROČITAJ I OVO
Grmoja: Nećemo podržati Milanovića za premijera
JASNA PORUKA
Grmoja: Nećemo podržati Milanovića za premijera
ZAGREB - HDZ je osvojio previše mandata i sada sve ovisi o Domovinskom pokretu, a iz HDZ-a Most sigurno neće zvati i mi ne bismo podržali ni Zorana Milanovića za kandidata za premijera, kazao je, između ostalog, Mostov Nikola Grmoja gostujući večeras u Dnevniku Nove TV.
Radić: Predsjedništvo će donijeti programsku shemu i pregovarački tim. Tko pristane...
DP
Radić: Predsjedništvo će donijeti programsku shemu i pregovarački tim. Tko pristane...
ZAGREB - Domovinski pokret (DP) na parlamentarnim izborima osvojio je 14 mandata. Iako je riječ o dva mandata manje nego 2020. godine kada su predvođeni Miroslavom Škorom osvojili 16, DP je i ovim rezultatom postao najpoželjnija politička udavača. No, pitanje je mogu li se dogovoriti s ostalim zainteresiranim stranama kako bi kreirali novu Vladu.
Plenković neće prema DP-u, evo gdje će pokušati pronaći potporu
KOMBINACIJE
Plenković neće prema DP-u, evo gdje će pokušati pronaći potporu
ZAGREB - Tijekom četvrtka telefoni su poprilično užarili, a posljednje informacije govore da će Andrej Plenković, prvo pokušati izbjeći Domovinski pokret.
Brnabić pristala na zahtjev oporbe u vezi spajanja beogradskih i lokalnih izbora
ODLUKE
Brnabić pristala na zahtjev oporbe u vezi spajanja beogradskih i lokalnih izbora
BEOGRAD - Vlasti u Srbiji prihvatile su u četvrtak zahtjeve oporbe da se uz beogradske izbore, zakazane za 2. lipnja, istodobno organiziraju i preostali lokalni izbori, a uz tu odluku predsjednica državnog parlamenta Ana Brnabić najavila je i izmjene Zakona o lokalnim izborima, dok su oporbene stranke odgovor najavile za petak.
Milanoviću se već obećalo 57 zastupnika?
NESLUŽBENO
Milanoviću se već obećalo 57 zastupnika?
ZAGREB - Koalicija Rijeke pravde već je okupila 57 zastupnika koji bi za mandatara podržali Zorana Milanovića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE