GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković i Bandić: Dogovorene tri točke za rješavanje posljedica potresa

Plenković i Bandić: Dogovorene tri točke za rješavanje posljedica potresa
DOGOVOR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.03.2020 / 13:23
Autor: SEEbiz / Večernji list
ZAGREB - Andrej Plenković sastao se u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu s predstavnicima Grada Zagreba. Razgovarali su o rješavanju posljedica potresa koji su pogodili Zagreb 22. ožujka.

"Dogovorili smo tri točke. Nastavak na sigurnosti naših građana. Da se osiguraju svi rizični dimnjaci da se otklone, također suradnja na račšišćavanju zgrada nakon potresa. Drugo je da se u aktivnostima procjene šteta angažiraju svi stručnjaci te da se u kratkom roku ustanovi koji je objekt siguran ili ne. Krećemo u formiranje radne skupine za izradu posebnog zakona, koordinator će biti gospodnin Štomar i predstavnici Grada. Trebamo vidjeti izvore financiranje za sanaciju šteta. To su tri temeljne točke našega susreta. Zahvaljujem gradonačelniku u njegovim suradnicima. Apeliram na građane da paze gdje se kreću. Molim sve da budu maksimalno oprezni", kazao je Andrej Plenković.

"Idemo sa zakonskim okvirom koji će urediti cijeli proces. Izvori financiranja su Grad Zagreb, Vlada, međunarodna pomoć", kazao je Plenković. "Ono što sam ja vidio štete su ogromne", dodao je.

"Kao što kaže predsjednik Vlade ovo možemo napraviti zajedno. Zahvaljujem se onima koji su najviše strpljivi. Izražavam sućut obitelji stradale djevojčice", kazao je Bandić.

"Ja razmišljam da smjestimo građane u gradske stanove. Razmišljam kako u Podbrežju izgraditi stanove da pomognemo nesretnim ljudima. Ja ne znam kolika je šteta, trebat će nam tri do šest mjeseci da ustanovimo stanje. Moramo zajednom pomoć tim ljudima", kazao je Bandić.

Plenković: Neće biti nikakvog gospodarskog Stožera

"Građani neka prate upute Stožera. Vrlo je jasna poruka. Glavni instrument je medicina nekih ranijih stoljeća. Fizičko odvajanje zaraženih od zdravih. Vidite brzinu zaraze u nekim drugim zemljama. U Hrvatskoj smo ranim početkom s mjerama poprilično uspjeli smanjiti širenje i nažalost broj umrlih", kazao je Plenković.

"Ići ćemo s travanjskim paketom mjera koji će ići na zaštitu radnika, poduzetnika. Kada se taj paket usuglasi mi ćemo ga predstaviti. Neće biti nikakvog gospodarskog Stožera po uzoru na ovaj zdravstveni", kazao je Plenković. "Osnovat ćemo savjet ljudi iz gospodarskog svijeta koji će nam pomoći. Mi ćemo tu slušati, ali odgovornost će biti na Vladi", kazao je.

Tagovi: Andrej Plenković, Milan Bandić, potres u Zagrebu, Zagreb
PROČITAJ I OVO
Grmoja: Nećemo podržati Milanovića za premijera
JASNA PORUKA
Grmoja: Nećemo podržati Milanovića za premijera
ZAGREB - HDZ je osvojio previše mandata i sada sve ovisi o Domovinskom pokretu, a iz HDZ-a Most sigurno neće zvati i mi ne bismo podržali ni Zorana Milanovića za kandidata za premijera, kazao je, između ostalog, Mostov Nikola Grmoja gostujući večeras u Dnevniku Nove TV.
Radić: Predsjedništvo će donijeti programsku shemu i pregovarački tim. Tko pristane...
DP
Radić: Predsjedništvo će donijeti programsku shemu i pregovarački tim. Tko pristane...
ZAGREB - Domovinski pokret (DP) na parlamentarnim izborima osvojio je 14 mandata. Iako je riječ o dva mandata manje nego 2020. godine kada su predvođeni Miroslavom Škorom osvojili 16, DP je i ovim rezultatom postao najpoželjnija politička udavača. No, pitanje je mogu li se dogovoriti s ostalim zainteresiranim stranama kako bi kreirali novu Vladu.
Plenković neće prema DP-u, evo gdje će pokušati pronaći potporu
KOMBINACIJE
Plenković neće prema DP-u, evo gdje će pokušati pronaći potporu
ZAGREB - Tijekom četvrtka telefoni su poprilično užarili, a posljednje informacije govore da će Andrej Plenković, prvo pokušati izbjeći Domovinski pokret.
Brnabić pristala na zahtjev oporbe u vezi spajanja beogradskih i lokalnih izbora
ODLUKE
Brnabić pristala na zahtjev oporbe u vezi spajanja beogradskih i lokalnih izbora
BEOGRAD - Vlasti u Srbiji prihvatile su u četvrtak zahtjeve oporbe da se uz beogradske izbore, zakazane za 2. lipnja, istodobno organiziraju i preostali lokalni izbori, a uz tu odluku predsjednica državnog parlamenta Ana Brnabić najavila je i izmjene Zakona o lokalnim izborima, dok su oporbene stranke odgovor najavile za petak.
Milanoviću se već obećalo 57 zastupnika?
NESLUŽBENO
Milanoviću se već obećalo 57 zastupnika?
ZAGREB - Koalicija Rijeke pravde već je okupila 57 zastupnika koji bi za mandatara podržali Zorana Milanovića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE