GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: Idemo u veliku reformu sustava socijalne skrbi

Plenković: Idemo u veliku reformu sustava socijalne skrbi
REFORME
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.09.2021 / 20:07
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković sudjelovao je na sjednicu Predsjedništva i Nacionalnog vijeća stranke. Plenković se nakon sjednice obratio novinarima.

Za sutra u 12 sati je sazvan sastanak s koalicijom. U HDZ-u su popratili i izbore u Njemačkoj.

''Sa zanimanjem ćemo pratiti daljnji razvoj događaja u formiranju buduće koalicije i Vlade, naravno očekujući nastavak vrlo dobrih odnosa'', rekao je Plenković, javlja RTL.

Na novinarsko pitanje, premijer je prokomentirao izvješće Sigurnosne obavještajne agencije i rast ekstremizma u Srbiji.

''Riječ je o redovitom izvješću SOA-e s kojim je Vlada upoznata. Vodimo računa o njihovim analiziama pri formiranju naše politike. Hrvatska je sigurna zemlja. To se reflektira i na naš međunarodni položaj. Imamo otvorene oči za sve što se zbiva u susjedstvu. Posebno nam je bitno da odnosi sa srpskom manjinom u Hrvatskoj su pitanje koje se riješava u Hrvatskoj. U duhu tolerancije i suživota. Isto tako vodimo računa i o pravima Hrvata što u Srbiji kao manjine, što u Bosni i Hercegovini, kao konstutativnog naroda'', rekao je premijer.

Plenković je kratko dodao, kada je upitao o tenzijama na Kosovu i Vučićevom ultimatumu: ''Pozivam na zdrav razum. Na deeskalaciju te situacije na granici Srbije i Kosova. Šaljemo poruke smirivanja tenzija''.

Govorio je i o ubojstvu troje djece u Zagrebu: "Dozvolite da izrazimo osudu ovog najtežeg zločina koji se dogodio. Takve situacije su strašne, očito da tu, prema podacima koje je Ministarstvo iznijelo, nije bilo ni signala da se nešto događa u obitelji, da će se napraviti nešto što bi iziskivalo reakciju. Vidjet ćemo što se tu stvarno dogodilo. Nisam imao priliku vidjeti detalje o inicijativi da se taj dan proglasi Nacionalnim danom borbe protiv nasilja nad djecom", kaže.

Istaknuo je da će se zakonskim intervencijama i konkretnim koracima pokušati spriječiti nasilje nad djecom. "Idemo u veliku reformu sustava socijalne skrbi, nekoliko zakona će ići u javno savjetovanje", rekao je.

Tagovi: Andrej Plenković, socijalna skrb, ubojstvo u Mlinovima
PROČITAJ I OVO
Omejec: Ako Milanović nastavi, ja bih apsolutno poništila izbore
PORUKE
Omejec: Ako Milanović nastavi, ja bih apsolutno poništila izbore
ZAGREB - Bivša predsjednica Ustavnog suda Jasna Omejec, inače članica Venecijanske komisije u Vijeću Europe, samo za Dnevnik Nove TV prokomentirala je situaciju oko kandidature predsjednika Zorana Milanovića na parlamentarnim izborima.
Plenković: Ovo je pokušaj državnog udara, SDP ima ozbiljan poremećaj
TEHNIČKI PREMIJER
Plenković: Ovo je pokušaj državnog udara, SDP ima ozbiljan poremećaj
SISAK - "Ljudima treba spas, ali ne spas od nas, nego od ovih koji rade državni udar", govori Plenković.
Benčić: Da sam na Milanovićevom mjestu, podnijela bih ostavku
PORUKE
Benčić: Da sam na Milanovićevom mjestu, podnijela bih ostavku
ZAGREB - Sandra Benčić, koordinatorica stranke Možemo, bila je gošća Newsrooma kod naše Anke Bilić Keserović s kojom je razgovarala o odluci Ustavnog suda da Zoran Milanović ne može sudjelovati na parlamentarnim izborima dok ne da ostavku na funkciji predsjednika Republike.
Milanović: Ovo je čisti puč, to se mora riješiti na izborima
PREDSJEDNIK
Milanović: Ovo je čisti puč, to se mora riješiti na izborima
VELA LUKA - "Ova ekipa iz Ustavnog suda zemlju gura u krizu. Moja kandidatura je rutinska stvar o kojoj ljudi tek trebaju odlučiti. Prijetnja meni je bez veze, oni su za mene stajske muhe."
Stubliću je okej što Milanović citira njegovu pjesmu
AUTOR STIHOVA
Stubliću je okej što Milanović citira njegovu pjesmu
ZAGREB - Rock glazbenik Jura Stublić, autor pjesme “Rijeke pravde”, čijim je stihovima predsjednik Republike Zoran Milanović najavio svoju kandidaturu na parlamentarnim izbornima, rekao je kako mu se to čini pozitivno, dodavši da autori i pišu pjesme zato da ih drugi pjevaju i koriste
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE