GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: Inicijativa za smjenu Marića je bizarna

Plenković: Inicijativa za smjenu Marića je bizarna
PREMIJER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.11.2021 / 22:13
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Premijer Andrej Plenković branio je u srijedu navečer u Hrvatskom saboru ministra financija Zdravka Marića od još jednog pokušaja smjene nazvavši inicijativu bizarnom, a grupu zastupnika koja ju je podržala da je "nalik na cirkus".

„Inicijativu parlamentarna većina odbija i Marić će nastaviti raditi svoj posao na dobrobit hrvatskog gospodarstva”, kazao je Plenković u raspravi o prijedlogu 34-ero oporbenih zastupnika da parlament iskaže nepovjerenje ministru financija Zdravku Mariću.

Pritom je izlaganje neovisne zastupnice Karoline Vidović Krišto u kojem je obrazlagala razloge za pokretanje inicijative nazvao „bizarnom” , a ideološki šaroliku grupu zastupnika koja ju je podržala „nalik na cirkus”.

Plenković je ocijenio da „tirada oporbenih zastupnika”, a koju ovaj put predstavlja Vidović Krišto, ne razumije diobu vlasti, neovisnost pravosuđa, neometan rad policije. „Puste teorije zavjere su jednostavno tlapnje neupućenih i opterećenih raznim teorijama zavjere”, rekao je.

Kada je riječ o postignućima Vlade, Plenković je podsjetio na poreznu reformu, smanjenje javnog duga, vraćanje kreditnog rejtinga, očuvanje radnih mjesta upitavši Vidović Krišto što je ona učinila. „Što ste vi učinili da Hrvatska postane članica EU-a? Ništa, nula, doprinos zero”, kazao je Plenković.

Poručio je kako će Vlada u ovom sastavu biti još nekoliko godina te dalje raditi na na boljem i kvalitetnijem životu građana.

Potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić odbacio je sve navode iz prijedloga za izglasavanje nepovjerenja i kako je rekao neutemeljene objede na svoj račun. Dodao je da kategorički odbacuje sve insinuacije koje polaze od toga je koristio svoj položaj da bi pogodovao interesima prijatelja i poznanika.

„To je napad na moju ljudsku i profesionalnu čast kao i službi kojima sam na čelu”, rekao je Marić naglasivši da svoj dužnost obavlja savjesno i odgovorno. Dodao je da je otvoren za kritičku raspravu o rezultatima svoga rada.

Vidović Krišto pokrenula je inicijativu da se smijeni ministra Marića zbog njegovog ljetovanja na jahti poduzetnika Blaža Pavičića i - kako tvrdi - "laganja javnost da taj poduzetnik ne posluje s državom".

Tagovi: Andrej Plenković, Zdravko Marić
PROČITAJ I OVO
Italija od veljače ublažava restrikcije za putnike iz EU-a
POTEZI
Italija od veljače ublažava restrikcije za putnike iz EU-a
MILANO - Italija će od 1. veljače ublažiti restrikcije za sve posjetitelje iz Europske unije, objavilo je u srijedu talijansko ministarstvo zdravlja.
MUP: Frka Petešić ima regulirano prebivalište i boravište, nema govora o fiktivnom prijavljivanju
EPILOG
MUP: Frka Petešić ima regulirano prebivalište i boravište, nema govora o fiktivnom prijavljivanju
ZAGREB - MUP je u srijedu odbacio javno iznesene optužbe o fiktivnom prebivalištu predstojnika premijerova ureda Zvonimira Frke Petešića navodeći da se o tome ne može govoriti ukoliko osoba ima regulirano prebivalište i boravište.
Kakve bi mogle biti sankcije protiv Putina?
SANKCIJE
Kakve bi mogle biti sankcije protiv Putina?
MOSKVA - Sjedinjene Države i Velika Britanija rekle su da će razmotriti uvođenje sankcija protiv ruskog predsjednika Vladimira Putina osobno ako Rusija napadne Ukrajinu. Reuters prenosi kakve bi one mogle biti.
HZJZ: Covid potvrde nisu obavezne u primarnoj zdravstvenoj zaštiti i hitnoj medicini
POJAŠNJENJE
HZJZ: Covid potvrde nisu obavezne u primarnoj zdravstvenoj zaštiti i hitnoj medicini
ZAGREB - Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) pojasnio je u srijedu dopunjenu odluku o sigurnosnim mjerama u zdravstvu istaknuvši da se njome ne mijenja broj osoba koje su dužne imati covid potvrdu, te da one, kao i do sada, nisu obavezne u primarnoj zdravstvenoj zaštiti i hitnoj medicini.
Slovenija ne razmišlja o popuštanju, kraj ovog vala tek idući mjesec
ZARAZA
Slovenija ne razmišlja o popuštanju, kraj ovog vala tek idući mjesec
LJUBLJANA - Slovenska vlada ne razmišlja o popuštanju protuepidemijskih mjera zbog izutetno velikog širenja omikron varijante i bojazni da će se taj trend nastaviti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE