GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković komentirao sastanak Anušića i Milanovića

Plenković komentirao sastanak Anušića i Milanovića
REAKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.12.2023 / 17:10
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković predsjedao je danas u Virovitici sastankom sa županima i predstavnicima Udruge gradova i Hrvatske zajednice općina. Nakon toga je komentirao aktualnosti s okupljenim novinarima.

Na početku se osvrnuo na probleme s afričkom svinjskom kugom, javlja N1.

“Nakon što smo poduzeli mjere protiv bolesti za koju nema lijeka uspjeli smo ono što je nalagala struka i uređene zemlje, a to smanjenje širenja bolesti. Tri broja govore sve o tome za razliku od kvazi-prosvjednika. Prije smo imali 800.000 svinja, eutanazirano je samo 35.000, tri posto. Danas ih imamo 950.000. Dakle imao 150.000 svinja više nego u lipnju. To je apsurdan rezime onoga što se događalo posljednjih mjeseci”, izjavio je Plenković.

“Poljoprivrednici su dobili novac da kupe zdravu svinju i prerade ih... Ja koga god anketiram ne bi znao ova tri broja nabrojati, dakle 800.000, 35.000 i 150.000”, naveo je.

Plenković je komentirao i sastanak novog ministra obrane Ivana Anušića i predsjednika RH Zorana Milanovića. “Milanović je grubo i primitivno vrijeđao bivšeg ministra par godina, proglasio je HDZ nacističkom i korupcijskom te lopovskom strankom. Vrijeđao je i mene. Ništa ovo ne mijenja, no dobro je da je bio taj sastanak. Što se tiče odnosa Vlade i predsjednika tu se ne mijenja ništa. Sukob nije nastao radi nas, nego u rujnu 2020. kada je Milanović odbio prijedlog imenovanja niza diplomatskih predstavnika i rekao da želi 50:50 pa se dodatno uzjogunio kada je jedan bivši čelnik Uprave jednoga društva bio uhićen. I tu je nastao problem“, rekao je.

“Ovo su tehnički sastanci koji nemaju ni najmanji politički značaj”, dodao je i otkrio da se ništa nije pomaklo po pitanju veleposlanika.

Govoreći o promjeni vlasništva u Fortenovi, ponovio je priču iz 2017. kada je nastao problem Agrokora koji im je “pao u naručje”.

“Mi smo tada reagirali i spriječili domino efekt rušenja hrvatskog gospodarstva i došli do rješenje s privremenom upravom i kompanija je na tržištu od tada. Prijašnji vlasnik je birao gdje će uzimati kredite i tada su ti ljudi postali vlasnici, nismo ih mi birali. Ni danas ne ulazimo u to tko je vlasnik te kompanije nego da ona funkcionira i zapošljava ljude”, naveo je.

Na pitanje reportera N1 Ilije Radića da sada imamo istu situaciju kao i s Ivicom Todorićem, premijer je odgovorio da nije na njemu da on špekulira hoće li opet tvrtka upasti u probleme.

Ponovio je da “afera Mreža” nije “afera Mreža”, nego afera Mosta. “Može biti oporbena, medijska ili ovog savjetnika. I to je ključ”, dodao je.

“Kada netko dođe izvana i vidi da smo mi na isti dan ušli u eurozonu i Schengen onda on kaže – bravo. Macron je do sada promijenio troje premijera i 67 ministara, a predsjednik je kraće nego ja premijer”, rekao je.

Na usporedbu novinara da u Francuskoj ministri daju ostavke zbog korištenja službenog zrakoplova premijer kaže: “Ma što me briga!”.

Ponovio je i novinarima da bi trebali pisati da ih je samo dva ministra otišlo zbog sumnje u korupciju, jer kako kaže, ne želi da mu se u javnom prostoru taloži teza o 30 ministara, navodi N1.

Tagovi: Andrej Plenković, plenković, anušić, milanović
PROČITAJ I OVO
Kolakušić: Dajem ostavku u Saboru, više mogu postići u Bruxellesu
POTEZI
Kolakušić: Dajem ostavku u Saboru, više mogu postići u Bruxellesu
ZAGREB - Mislav Kolakušić se oglasio na Facebooku i u podužoj objavi obznanio da podnosi ostavku u Saboru te da će tamo umjesto njega stranački kolega Dražan Dizdar.
Macron: Ne isključujem slanje vojske u Ukrajinu
PORUKE
Macron: Ne isključujem slanje vojske u Ukrajinu
PARIZ - Francuski predsjednik Emmanuel Macron nije promijenio mišljenje o potencijalnom raspoređivanju zapadnih trupa u Ukrajini. U razgovoru za The Economist potvrdio je da i dalje ostaje pri svojim riječima o mogućnosti raspoređivanja savezničkih trupa u Ukrajini.
Plenković: Teoretski, imamo 83 ruke
TEORIJA
Plenković: Teoretski, imamo 83 ruke
ČAKOVEC - Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanom otvorenju nove zgrade Srednje škole Čakovec, a tom prilikom dao je izjavu za medije.
Evo što je Vučemilović napisala u poruci o ostavci u Suverenistima
OSTAVKA
Evo što je Vučemilović napisala u poruci o ostavci u Suverenistima
ZAGREB - Vesna Vučemilović objavila je da je podnijela ostavku na sve dužnosti koje je imala u Hrvatskim suverenistima.
Penava o pregovorima s HDZ-om: Opcija su i novi izbori
PORUKE
Penava o pregovorima s HDZ-om: Opcija su i novi izbori
ZAGREB - Predsjednik Domovinskog pokreta i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, bio je na obilježavanju masakra 12 hrvatskih policajaca u Borovu prije 33 godine. Pritom je komentirao tu tužnu obljetnicu, ali i činjenicu da nikad nitko nije odgovarao za taj, ali i druge ratne zločine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE