GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković komentirao zahtjeve da Lauc izleti iz Znanstvenog savjeta

Plenković komentirao zahtjeve da Lauc izleti iz Znanstvenog savjeta
PREMIJER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.07.2021 / 15:37
Autor: SEEbiz / tportal
ZAGREB - Bila je sadržajna rasprava i postignut je visoki stupanj konsenzusa o tome da je potrebno ohrabriti građane koje imaju određene rezerve prema cijepljenju. Mjere Stožera dobile su potporu, svi su suglasni da je cijepljenje najbolja zaštita od Covida-19, rekao je premijer Andrej Plenković nakon video konferencije Znanstvenog savjeta.

Premijer je poručio da je dobro to što je sada puno manje umrlih i hospitaliziranih Covid pacijenata nego ranije.

Odgovarajući na pitanje hoće li Hrvatska sutra na europskoj epidemiološkoj karti ostati u narančastom, rekao je da se to očekuje iako ne može tvrditi.

'Uzdam se u odgovornost ljudi. Gužve su na cestama, podaci o turizmu su ohrabrujući. Jasno je da će ova sezona biti bolja nego lanjska, ali treba se penjati', rekao je Plenković, dodajući da je cilj doći na malo više od 65 posto rekordne 2019.

O zahtjevu HUBOL-a da se Gordana Lauca izbaci iz Znanstvenog savjeta, rekao je: 'Nismo mi iz SDP-a, ne izbacujemo ljude.'

Dodao je da su svi članovi tamo na dobrovoljnoj bazi. Njihovi nastupi u medijima su individualni i oni predstavljaju samo sebe, a konzultacije u okviru Znanstvenog savjeta daju temeljem svog životnog puta, znanja i stručnosti.

'Mi ne odgovaramo na stavove bilo koga, pa ni njih u javnosti. To oni moraju sami i neka odu na kavu i popričaju. Ja se držim strateške komunikacije, a to je da je cjepivo razvijeno, testirano, odobreno od EMA-e i WHO-a, da je diljem svijeta do sada potrošeno milijarde doza, da ga imamo dovoljno i da trebamo imati povjerenje u znanost', rekao je premijer.

Novinari su ga opet pitali da se izjasni o Laucu i njegovim stavovima, a premijer je odgovorio da mu se čini da Lauc 'nastoji biti stručan i konstruktivan'.

'Međutim, nit' ja potpisujem što on govori niti govori u ime Vlade. Ja se ne bavim time, bavim se našom linijom, a to je da je cijepljenje dobro', kazao je, opovrgavajući da mu Lauc ruši autoritet. 'Da se vi ne bavite time, ne bi to nitko znao', dodao je.

Podsjetimo, Hrvatska udruga bolničkih liječnika (HUBOL) zatražila je u utorak ostavku Gordana Lauca na mjesto člana Znanstvenog savjeta Vlade jer je putem Facebooka više od polovice 'viška smrtnosti' povezao s odgovorom na pandemiju, a ne sa samim virusom.

Tagovi: Andrej Plenković, Gordan Lauc, Znanstveni savjet, HUBOL, Hrvatska udruga bolničkih liječnika
PROČITAJ I OVO
Vučić se izvinjava Slovencima zbog izjave da su odvratni
REAKCIJE
Vučić se izvinjava Slovencima zbog izjave da su odvratni
NEW YORK - „Ako sam bilo koga u Sloveniji povredio, izvinjavam se, ali neću da se izvinjavam slovenačkim političarima“, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić iz Njujorka.
Sanchez se povlači nakon otvaranja istrage protiv supruge
POVLAČENJE
Sanchez se povlači nakon otvaranja istrage protiv supruge
MADRID - Španjolski premijer Pedro Sanchez objavio je u srijedu da se povlači s javnih dužnosti jer mora "stati i promisliti" hoće li i dalje biti na čelu vlade nakon što je sud u Madridu otvorio preliminarnu istragu protiv njegove supruge zbog korupcije i i trgovine utjecajem.
Biden u kampanji i dalje koristi TikTok iako mu vlada prijeti zabranom
KAMPANJA
Biden u kampanji i dalje koristi TikTok iako mu vlada prijeti zabranom
WASHINGTON - Predsjednička kampanja Joea Bidena nastavit će koristiti TikTok, rekao je dužnosnik kampanje u srijedu, ubrzo nakon što je američki predsjednik potpisao zakon koji će zabraniti aplikaciju ako je kineski vlasnik ne proda
Grbin: Možemo!, Fokus i Petrov rekli su da im moj prijedlog nije neprihvatljiv
SDP
Grbin: Možemo!, Fokus i Petrov rekli su da im moj prijedlog nije neprihvatljiv
ZAGREB - " Mora se spriječiti pljačka, mora se osigurati sloboda govora, to je prioritet."
Preminuo Damir Matković, doajen televizijskog novinarstva
IN MEMORIAM
Preminuo Damir Matković, doajen televizijskog novinarstva
ZAGREB - Preminuo je veliki novinar i urednik te godinama jedno od najprepoznatljivijih lica Hrvatske televizije Damir Matković.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE