GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: Kredit HBOR-a investitoru u Krš-Pađene odobren sukladno pravilima

Plenković: Kredit HBOR-a investitoru u Krš-Pađene odobren sukladno pravilima
PREMIJER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.04.2021 / 16:53
Autor: SEEbiz
BJELOVAR - Predsjednik Vlade Andrej Plenković u petak nije želio komentirati objavljene poruke iz USKOK-ove istrage u kojima bivša ministrice Žalac lobira za povoljan kredit investitoru u vjetroelektranu Krš-Pađene, no istaknuo je da je kredit HBOR-a odobren sukladno pravilima i analizama.

“Neću komentirati detalje bilo kojega postupka pa ni ovoga. Bitno je da su cijeli taj proces odobravanja kredita od strane HBOR-a u konačnici realizirali i odobrili sukladno pravilima i analizama svih službi HBOR-a i svih članovima u tom tijelu, a tu su i svi ministri”, kazao je Plenković u Bjelovaru.

Mediji su u petak objavili nove detalje iz proširenja USKOK-ove istrage u slučaju afere Krš-Pađene, u kojoj bivšu ministricu regionalnog razvoja Gabrijelu Žalac sumnjiče da je na poticaj Josipe Rimac, lobirala da se tvrtki CEMP, investitoru u vjetropark Krš-Pađene, odobri povoljan kredit Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR). Objavljene su poruke koje su razmjenjivale Rimac i Žalac, a iz kojih je vidljivo da su obje pritiskale ministra financija Zdravka Marića, šefa Nadzornog odbora HBOR-a i ostale koji u tom odboru imaju pravo glasa.

Upitan je li iznenađen njezinim porukama i takvim ponašanjem, Plenković je kazao da ministri imaju jedinu zadaću kada dođu na dužnosti, a to je “raditi na provedbi programa i ponašati se sukladno zakonu”.

Premijer je bio i bez komentara na odluku Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa da protiv trojice ministara - Tomislava Ćorića, Josipa Aladrovića i Olega Butkovića, da pokrene postupak zbog posjećivanja kluba Dragana Kovačevića, USKOK-ovog osumnjičenika i bivšeg direktora Janafa.

Predsjednik Vlade i HDZ-a Plenković u petak je podržao kandidate i kandidatkinje HDZ-a na lokalnim izborima u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, među ostalima, kandidata za župana Marka Marušića i gradonačelnika Bjelovara Zorana Bišćana.

Istaknuo je kako je Vlada politikom poduprla ravnomjeran regionalni razvoj, u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji reformom zakona o financiranju lokalne i područne samouprave osigurali su 115 milijuna kuna više nego prije 2017., a ugovoreno je i 235 milijuna eura iz europskih projekata.

Tagovi: Andrej Plenković, afera vjetroelektrane, vjetropark Kraš-Pađene, Gabrijela Žaalac, Josipa Rimac
PROČITAJ I OVO
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
UHIĆENJE
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
GOSPIĆ - Jutros je u Gospiću uhićen Mario Stilinović (50), voditelj Uprave šuma Podružnice Gospić i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a grada Gospića.
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
OTKRIĆA
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
ZAGREB - Zvonimir Troskot iz Mosta je gostovao na N1 gdje je komentirao post-izborna preslagivanja i koalicije.
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
KANONADA
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
ZAGREB - Nakon što je prije neki dan najavio da će svaki dan davati izjave, premijer Andrej Plenković pred novinare je došao i nakon sjednice Vlade.
Izvor iz pregovora: Nova opcija je da Penava s oporbom postane predsjednik Sabora
KOMBINACIJE
Izvor iz pregovora: Nova opcija je da Penava s oporbom postane predsjednik Sabora
ZAGREB - Od izvora bliskih pregovorima doznaje se da se paralelno s pregovorima o većini za sastavljanje vlade odvijaju i razgovori o većini koja bi konstituirala sabor, u kojima Domovinski pokret isto sudjeluje.
U novi saziv Hrvatskog sabora izabrano najviše zastupnica do sada
ŽENE
U novi saziv Hrvatskog sabora izabrano najviše zastupnica do sada

ZAGREB - U novi, 11. saziv Hrvatskog sabora u kojemu je 151 zastupničko mjesto, izabrano je 114 zastupnika i 37 zastupnica, što je najveći broj žena od osamostaljenja i sada čine četvrtinu sabornice.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE