GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: Malo je neobično što su izbori sredinom tjedna

Plenković: Malo je neobično što su izbori sredinom tjedna
PREMIJER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.03.2024 / 12:50
Autor: SEEbiz
OSIJEK - Andrej Plenković obilazi Slavoniju. U petak je posjetio Osijek, a ići će i u Đakovo i Našice. S novinarima je razgovarao u Osijeku nakon što je predsjednik Republike Zoran Milanović objavio da će se parlamentarni izbori održati u srijedu 17. travnja.

“Mi smo više puta rekli, nakon što smo najavili raspuštanje Sabora, da su nam svi datumi prihvatljivi”, kaže Plenković o datumu izbora. “Sve nam je dobro, sve nam paše, HDZ i partneri su spremni za demokratski test pred narodom i biračima. Malo je neobično što je sredina tjedna, ali sve je u okviru zakona”, kaže Plenković.

“Što se nas tiče, bilo koji dan od onih 30 je bio prihvatljiv. Sad je sve definirano i idemo u pripreme za kampanju”, kaže.

“U potpunosti sam spreman za izbornu utakmicu, svi smo u odličnoj formi”, ponavlja na daljnja pitanja.

“Mi smo u kampanji osam godina”, kaže na kritike iz oporbe.

Dodaje da stalno obilaze Hrvatsku, a sad će je obilaziti i intenzivnije. ŠTo s tiče kritika da spaja premijerske i dužnosti šefa stranke, Plenković kaže da su to radili i oni prije njega, kao i oni koji nisu bili iz HDZ-a.

“Uvjeren sam da će poslodavci voditi računa o tome da im je poklonio jedan neradni dan”, kaže na daljnja pitanja o odluci predsjednika da izbori budu srijedom.

Ponavlja i kako je HDZ spreman te da su u najvećoj mjeri ispunili ono što su obećali 2016. i 2020.

Plenković je spomenuo i “prekrasnu predstavu oporbe” u Saboru i rekao će se braniti ako budu napadnuti, čak i “malo žešćom retorikom”.

“Ovo je vrijeme političke utakmice, nije na meni da govorim o njihovim ambicijama, mogu govoriti o onome što smatram da nije dobro. Kad bi bili na razini na kojoj smo mi, to bi bilo dobro. Nažalost, to je izostalo ovih nekoliko godina”, kaže Plenković.

Tagovi: plenković, milanović, izbori
PROČITAJ I OVO
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
SDP
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
ZAGREB - "Ono što mi imamo je sigurno brojne stvari koje nas razdvajaju i dijele, ali isto tako mislim da ako želiš s nekime postići dogovor oko onoga što je dobro za tvoju domovinu, ne trebaš krenuti s onime što te razdvaja, nego s onime što možeš napraviti, što možeš riješiti. "
Selak Raspudić: Nećemo se učlanjivati u drugu stranku, bit ćemo sirotinja do daljnjeg
PORUKE
Selak Raspudić: Nećemo se učlanjivati u drugu stranku, bit ćemo sirotinja do daljnjeg
ZAGREB - Marija Selak Raspudić je rekla da, unatoč činjenici što su napuštanjem Mosta izgubili značajna sredstva, neće mijenjati svoj politički status nezavisnih, niti se učlanjivati u drugu stranku.
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
JASNA PORUKA
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
VARAŽDIN - HDZ-ov Damir Habijan, koji je u prosincu zamijenio Davora Filipovića na mjestu ministra gospodarstva u vladi Andreja Plenkovića, komentirao je u Varaždinu poruku Peđe Grbina koji je rekao kako vjeruje da s Mostom mogu "napraviti nešto dobro za Hrvatsku".
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
PORUKE
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
ZAGREB - HNS-ov Predrag Štromar čvrsto je stao u obranu prava nacionalnih manjina. Ističe da se prava nacionalnih manjina ne smiju smanjivati.
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
PREDSJEDNIK
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
ZLATAR - Predsjednik Zoran Milanović bio je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Zlatara povodom obilježavanja Dana Grada, a nakon je održao konferenciju za medije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE