GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: Medved je sad glavni za koordinaciju, a Božinović ako bude neka nova katastrofa

Plenković: Medved je sad glavni za koordinaciju, a Božinović ako bude neka nova katastrofa
PREMIJER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.01.2021 / 15:46
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković na današnjoj sjednici Vlade proglasio je katastrofu zbog razornog potresa koji je pogodio Sisačko-moslavačku županiju prije tjedan dana. Nakon sjednice Vlade premijer je održao konferenciju za medije.

“Imamo krizno upravljanje, uklanjanje šteta i faza obnove. To je najbitnije. Mi ćemo nastojati iznaći financijska sredstva”, rekao je Plenković. “Ukupno 120 milijuna će biti. Osnovali smo povjerenstvo i ta sredstva su otišla prema gradovima koji su najviše pogođeni”, rekao je.

“Imamo novu krizu. Imamo novi Stožer civilne zaštite koji se odnosi na otklanjanje posljedica potresa na području pogođenom potresom. Ako bi se dogodila neka nova katastrofa, požar ili nešto drugo, na čelu Civilne zaštite bit će ministar Božinović”, rekao je uvodno premijer.

“Vodimo razgovore s Europskom komisijom i nastojimo realocirati dio sredstava iz postojećeg financijskog okvira, to je nešto više od 100 milijuna eura, kako bismo to preusmjerili u obnovu kuća koje su stradale. Ministar Horvat sa stručnjacima s građevinskog i arhitektonskog fakulteta stvara pravni okvir. Danas u 17 sati Medved će s članovima stožera biti u Petrinji, sastat će se s čelnicima lokalnih stožera i dogovoriti hodogram”, rekao je Plenković i zahvalio svim službama koje pomažu na terenu.

“U ovakvim situacijama Vlada RH ima zadaću preuzimati odgovornosti i pomoći onim krajevima koje su pogodile prirodne katastrofe. Zbog toga smo odlučili organizirati poseban stožer kako bi osnažili koordinaciju na terenu. Nema ministra čiji resor nije obavio neke aktivnosti. Mi ćemo kroz vodstvo Medveda aktivnost koordinirati sa županijama i lokalnim stožerima”, kazao je Plenković.

Plenković je naglasio da je ministar Medved odgovoran za koordinaciju svih aktivnosti na područjima pogođenim potresom.

“Na vrhu piramide je Tomo Medved, glavni čovjek za koordinaciju svih aktivnosti je Tomo Medved. On je glavna odgovorna osoba. Sve što Zakon o sustavu civilne zaštite podrazumijeva primjenjuje se jednako na Medveda, kao što to ima Božinović inače. Sve službe koje su već na terenu ću biti u odgovornosti, koordinaciji i suradnji s ministrom Medvedom”, rekao je Plenković.

Tagovi: Andrej Plenković, Tomo Medved, Davor Božinović, potres u Petrinji
PROČITAJ I OVO
Stručnjaci: Rizik od potresa u Sloveniji jako je podcijenjen
POTRESI
Stručnjaci: Rizik od potresa u Sloveniji jako je podcijenjen
LJUBLJANA - Slovenija je pod velikim rizikom od potresa, ali većina javnosti toga nije svjesna, smatraju sudionici današnjeg savjetovanja Zavarovalnice Triglav.
Ludo vrijeme: Snijeg na granici, u Zagrebu srušena stabla, stradali i štandovi
NEVRIJEME
Ludo vrijeme: Snijeg na granici, u Zagrebu srušena stabla, stradali i štandovi
ZAGREB - U Hrvatsku je stigla najavljena promjena vremena. Posebno upozorenje objavio je i DHMZ.
Škaro mora u zatvor zbog silovanja
POTVRĐENA KAZNA
Škaro mora u zatvor zbog silovanja
ZAGREB - Visoki kazneni sud potvrdio je Damiru Škari (65) presudu od dvije i pol godine zatvora.
Zelenski: Bez pomoći Zapada nemamo nikakve šanse protiv Rusije
JASNA PORUKA
Zelenski: Bez pomoći Zapada nemamo nikakve šanse protiv Rusije
KIJEV - Potencijal oružanih snaga Rusije višestruko premašuje kapacitete Ukrajine, te stoga Kijev nema šanse da nastavi borbu bez pomoći Zapada, rekao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.
Najprestižnije europske srednje škole dolaze u Zagreb
ŠKOLE
Najprestižnije europske srednje škole dolaze u Zagreb
ZAGREB - Najcjenjenije srednje škole i međunarodni jezični kampovi iz Švicarske, Portugala, Španjolske, Italije, Belgije i Ujedinjenog Kraljevstva 20. travnja od 10 do 14 sati predstavit će svoje programe hrvatskim učenicima u Hotelu Sheraton.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE