GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: Milanović ima tikove šmrkanja

Plenković: Milanović ima tikove šmrkanja
PREMIJER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.04.2023 / 13:35
Autor: SEEbiz
POŽEGA - U povodu Dana Požeško-slavonske županije predsjednik vlade Andrej Plenković boravi u toj županiji. Održao je u presicu pred novinarima.

Nakon uvodnih zahvala i čestitke na svim postignućima, Plenković se ponovno osvrnuo na sve što je vlada učinila da se podignu ulaganja u rast i razvoj tog dijela Slavonije.

Upitan za komentar najave prosvjeda “Za Spas Slavonije”, Plenković je kazao: “Riječ je o jednoj minornoj političkoj stranci. Oni su sa 16 zastupnika iz vremena kada je stranku vodio Škoro, došli na 5 do 6 zastupnika.”

“Govoriti o spasu Slavonije nakon što smo uložili više od 2,5 milijarde eura mi djeluje deplasirano, kao da se ne prati što se sve čini i što se činilo prije. Neka usporedi što se činilo prije naše vlade”, dodao je Pleković, prenosi N1.

Upitan je i za komentar slučaja suca koji je otkazao ročište jer ga je “uhvatila zlovolja nakon što je vidio platnu listu”.

“Sjajan razlog za neodržavanje ročišta”, ironično je kazao Plenković.

Istaknuo je da su povećali plaće u pravosuđu i da se i dalje vode pregovori s predstavnicima oko novih rješenja. “Bez obzira na to, krajnje neprimjereno. To je neozbiljno, neodgovorno, to se ne radi”, rekao je Plenković.

Osvrćući se na Milanovićeve izjave, poručio je da “on može govoriti što hoće, ali ne može raditi pritisak na pravosuđe.”

“Mislio sam da će govoriti o SDP-ovom gradonačelniku Varaždina. Vidjeli smo jučer zanimljive transkripte. Tamo su izvanredni izbori u nedjelju. Mislio sam da će se na to referirati. S obzirom da je danas u Rijeci, mislio sam da će govoriti o slučaju Sortirnica, članu SPD-a kao izvođaču i strukturi SDP-a koja ima veze s tim. Zanimljivo da ta tema nije bila dotaknuta na aktualnom satu ni od koga. Kada su u pitanju ljudi iz HDZ-a, onda tema ne silazi sa portala, naslovnica, upita, a kada je riječ o SDP-ovcima onda se šuti i prekriva drugim pitanjima”, kazao je također Plenković.

Izjavu Milanovića da bi se trebao očitovati oko špekulacija stranih medija da ste kandidat za čelnika NATO-a, Plenković je komentirao riječima:

“To govori čovjek koji očito živi u nekoj teškoj zavisti. Kad pratim njegove izjave, to može istinski zavidan čovjek koji želi javnosti kazati informacije meni, a u biti me ne poznaje dovoljno. Svoje frustracije projicira pa onda to što njega muči, govori o meni. A vidim da nastavlja i sa šmrkavim tikovima. Ima sindrom šmrkanja. To je dosta važno”, rekao je Plenković.

Tagovi: Andrej Plenković, Zoran Milanović
PROČITAJ I OVO
Plenkoviću će potpis dati samo dva manjinca
NESLUŽBENO
Plenkoviću će potpis dati samo dva manjinca
ZAGREB - Budući da su SDSS-ovi zastupnici DP-u nepoželjni, ostali manjinci su zaključili kako ne bi bilo dobro da potpise da svih pet.
Radić: Sastanak se nastavlja sutra, optimistični smo
OPTIMIZAM
Radić: Sastanak se nastavlja sutra, optimistični smo
ZAGREB - Po završetku sastanka Mario Radić je rekao da se pregovori nastavljaju sutra.
Milić: Ovo nije Plenkovićev poraz već politička realnost
STAVOVI
Milić: Ovo nije Plenkovićev poraz već politička realnost
ZAGREB - Glasnogovornik tehničke Vlade Marko Milić komentirao je kako prošao razgovor HDZ-a i manjinaca.
Bilek: SDSS neće podržati Plenkovića
ODLUKE
Bilek: SDSS neće podržati Plenkovića
ZAGREB - Nacionalne manjine rekle su da će dati potporu premijeru Plenkoviću, ali potpise za mandatara neće dati SDSS-ovci, rekao je Vladimir Bilek, zastupnik češke i slovačke manjine, nakon sastanka manjinaca s Plenkovićem u Banskim dvorima.
DP inzistira na ova četiri resora
PREGOVORI
DP inzistira na ova četiri resora
ZAGREB - Demografija, energetika, poljoprivreda i kultura, četiri su resora za koja je DP ozbiljni zainteresiran preuzeti ih pod svoje okrilje u novoj Vladi RH.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE