GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: Milanović je u kampanji, neviđenno je njegovo političko divljaštvo i primitivizam prema medijima

Plenković: Milanović je u kampanji, neviđenno je njegovo političko divljaštvo i primitivizam prema medijima
PREMIJER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.05.2021 / 17:11
Autor: SEEbiz
PORTO - Premijer Andrej Plenković sudjeluje na europskom Socijalnom samitu u Portu. Nakon samita se obratio novinarima.

- Sinoć smo raspravljali o daljnjim aktivnostima u pogledu borbe protiv covida, o cjepivu i o zelenoj digitalnoj potvrdi. To bi trebalo omogućiti lakši protok ljudi za vrijeme turističke sezone i očekujemo dogovor u idućih nekoliko tjedana. Danas smo imali i konferenciju s Indijom i razgovarali smo o strateškom partnerstvu Indije i EU, sporazumima o slobodnoj trgovini, klimatskim promjenama...

Kada je riječ o cjepivu, Plenković je rekao da su sada svi fokusirani na jačanje proizvodnih kapaciteta, a manje na intelektualno vlasništvo.

Upitan o zelenim potvrdama koje bi trebale omogućiti ljudima da putuju u uvjetima pandemije, Plenković je rekao:

- Ideja je da sustav bude kompatibilan, riječ je o tri kategorije: oni koji su preboljeli Covid, oni koji su cijepljeni i oni koji imaju negativan test. Tako ćemo imati osiguranje za kretanje iz jedne u drugu državu članicu.

Osvrnuo se i na članstvo u Eurozoni i Schengenu.

- Covid je ostavio traga i na proračunski deficit. Idemo dobrim smjerom i pronaći ćemo rješenja koja će omogućiti članstvo u eurozoni u idućem razdoblju.

Komentirao je i ograničavanje rada nedjeljom te izjave predsjednika Zorana Milanovića koji je rekao da je to 'predizborna finta'.

- Nisam vidio što je on rekao, pretpostavljam da je i dalje u nekoj kampanji gdje nastoji preostale džepove SDP-a učiniti živima jer Grbin ne postoji. Ovo je kampanja dosad neviđena da ju radi predsjednik republike, a bivši predsjednik SDP-a. To je valjda neko novo poimanje demokracije kao i salva uvreda prema novinarima HRT-a... Očekivao sam da će ga HRT i novinari prijaviti Europskoj federaciji novinara i tražiti zaštitu i osuditi takav čin. Takvo političko divljaštvo i primitivizam prema medijima je neviđen. Što se tiče rada nedjeljom, mi smo u proteklim mjesecima temeljito radili na prijedlogu izmjena zakona o trgovini. Većina građana je za zabranu rada nedjeljom. Želimo omogućiti rad nedjeljom do 16 nedjelja u godini čime bismo apsolvirali sve potrebe što se tiče turističke sezone, omogućilo bi se rad centara u vrijeme blagdana a našao bi se balans između radnih aktivnosti i obiteljskog života. To je izbalansiran i primjeren prijedlog, nije ni na koji način povezan s ovom izbornom kampanjom, poručio je Plenković iz Porta.

Tagovi: Andrej Plenković, Zoran Milanović, Hrvatska radiotelevizija
PROČITAJ I OVO
Jankovics: Nisu me zvali ni Orban ni Milanović
REAKCIJE
Jankovics: Nisu me zvali ni Orban ni Milanović
ZAGREB - Zastupnika mađarske nacionalne manjine Roberta Jankovicsa zateklo je novinarsko pitanje predsjedniku Zoranu Milanoviću je li zbog njega on kontaktirao premijera Mađarske Viktora Orbana.
Posavec: I Grbin i Milanović mogu doći do parlamentarne većine jednako kao i Plenković
JASNA PORUKA
Posavec: I Grbin i Milanović mogu doći do parlamentarne većine jednako kao i Plenković
ČAKOVEC - Međimurski župan Matija Posavec osvojio je dva mandata sa svojom Nezavisnom platformom Sjever te je za N1 televiziju komentirao rezultate izbor, s kim bi mogao koalirati, ali i upozorenje Ustavnog suda da Zoran Milanović ne može biti mandatar Vlade.
Tomašević priznao: Žao nam je što nismo išli u točkastu koaliciju sa SDP-om
PRIZNANJE
Tomašević priznao: Žao nam je što nismo išli u točkastu koaliciju sa SDP-om
ZAGREB - Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević danas je izjavio da je protuustavna odluka Ustavnog suda o Zoranu Milanoviću da ne može biti mandatar ni premijer, te da će Možemo! podržati koga god SDP predloži za mandatara.
Njemački mediji: Plenković će imati velike muke kako bi sastavio većinu
ODJECI
Njemački mediji: Plenković će imati velike muke kako bi sastavio većinu
BERLIN - Mediji s njemačkoga govornog područja u analizama izbora u Hrvatskoj ukazuju na predstojeće mukotrpno sastavljanje vlade i ne isključuju mogućnost novih izbora.
Milinović: Ustavni sud vraća nas u kaljužu
PORUKE
Milinović: Ustavni sud vraća nas u kaljužu
ZAGREB - Ne stišavaju se reakcije na odluku Ustavnog suda da Zoran Milanović ne može biti mandatar i predsjednik Vlade.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE