GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: Milanović perfidno laže

Plenković: Milanović perfidno laže
PREMIJER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.04.2022 / 19:05
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Premijer Andrej Plenković komentirao je u utorak izjave predsjednika Milanovića te ih nazvao "perfidnim lažima" dodajući kako je "stupanj zla u njemu do sada neviđen na hrvatskoj političkoj sceni".

Premijer je, odgovarajući na novinarsko pitanje o tome kako će riješiti problem dnevnica koje nisu isplaćene vojnicima u pratnji predsjednika Republike Zorana Milanovića, ustvrdio da mu to djeluje "kao da je 'karijes' naručio pitanje".

Nakon sudjelovanja na pregovorima Vlade i sindikata, Plenković je rekao i kako Milanović "očito koristi svaku prigodu da nastavi sa svojim perfidnim laganjem".

Ustvrdio je također da se Milanović "pokriva od supstance teme".

"Što više govori, to se vidi kako je duboko uvučen u ovaj orkestar koji se odnosi na pismo koje su potpisali heroji Domovinskog rata i hrvatski generali", dodao je i naglasio kako Milanović kontinuirano nastoji izmisliti lažne teze koje su navodno rekli premijer i ministar Tomo Medved te drugi iz HDZ-a kako bi stvorio dojam da je netko od njih kazao nešto protiv generala.

Milanović želi iskreirati sukob HDZ-a s generalima

"Mi smo tu temu komentirali, i nakon stranačkih tijela, i na niz upita saborskih zastupnika, dok se ovaj kukavički sakrivao i gledao što će tko reći. Tu se vidi cijeli plan, a plan je napraviti sukob, izmisliti lažne teze koje navodno izgovaram ja ili netko iz Vlade, da bi iskreirao sukob HDZ-a i generala", naglasio je Plenković.

Naveo je i da je Milanović u eter izmislio tezu da su premijer i ostali rekli da su "generali pudlice".

"Zamislite koliko podao netko mora biti, zlonamjeran, istinski u korijenu pokvaren, za tako nešto", rekao je.

"Najgnjusnijom tezom" ocijenio to što Milanović, kako je rekao, nastoji baciti tezu o Udbi i udbašima na druge, na HDZ, na njega osobno i njegovog pokojnog oca koji je umro prije nekoliko tjedana.

"Stupanj zla koji postoji u nekome tko je, nažalost ,dobio povjerenje hrvatskih birača, stupanj projiciranja na druge svih svojih malignih svojstava je neviđen na političkoj sceni", oštro je kazao Plenković.

Na ponovljeno pitanje o dnevnicama vojnika, odgovorio je da oni trebaju dobiti svoje dnevnice sukladno pravilima HV-a i MORH-a.

"To pitanje nije koje za rješavam, to će ministar rješavati u okviru svojih ovlasti, kao 'novoproglašeni kriminalac'", kazao je.

O navodnoj vožnji u alkoholiziranom stanju HDZ-ovog župana Damira Dekanića, Plenković je kazao da će "pričekati da vidi što će biti".

"Pitao sam naše kolege o čemu se radi i rekli su kako je on kazao da nije vozilo on nego da je vozila neka druga osoba. Nadam se da je tako", dodao je.

Tagovi: Andrej Plenković, Zoran Milanović
PROČITAJ I OVO
Zero Waste Hrvatska: Centri za gospodarenje otpadom su promašaj
PROMAŠAJ
Zero Waste Hrvatska: Centri za gospodarenje otpadom su promašaj
ZAGREB - Mreža “Zero Waste Hrvatska” zatražila je u četvrtak da Hrvatska odustane od gradnje centara za gospodarenje otpadom (CGO), koji su se pokazali neučinkovitima u zbrinjavanju otpada, i prijeđe na održivi sustav zasnovan na kružnom gospodarstvu.
Ekologija grada odgovorila Tomaševiću
ODGOVOR
Ekologija grada odgovorila Tomaševiću
ZAGREB - Udruga Ekologija grada reagirala je na izjave gradonaćelnika Tomaševića.
Boris Johnson podnosi ostavku
MEDIJI
Boris Johnson podnosi ostavku
LONDON - Britanski premijer Boris Johnson podnijet će ostavku u četvrtak, objavilo je nekoliko britanskih medija, među njima i BBC pošto ga je na to pozvao ministar financija kojeg je sam premijer imenovao prije 48 sati.
Inspekcija razmatra poništenje ocjena u Klasičnoj gimnaziji
PROVJERE
Inspekcija razmatra poništenje ocjena u Klasičnoj gimnaziji
ZAGREB - Očekuje se da bi prosvjetna inspekcija ovaj slučaj trebala završiti do početka idućeg tjedna, nakon čega će biti poznato hoće li doći do poništenja zaključne ocjene, odnosno hoće li biti sankcija za djelatnike škole.
Tolušić uhićen; osumnjičen zbog dva natječaja u vinskom sektoru
ISTRAGA
Tolušić uhićen; osumnjičen zbog dva natječaja u vinskom sektoru
ZAGREB - Nakon informacije da je policija u upala u kuću bivšeg ministra Tomislava Tolušića u Virovitici Ured europskog tužitelja potvrdio je da su u Hrvatskoj uhićene dvije osobe zbog sumnje na subvencijske prijevare i zlouporabu položaja i ovlasti, vezano uz dva natječaja u vinskom sektoru.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE