GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: Milanović perfidno laže

Plenković: Milanović perfidno laže
PREMIJER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.04.2022 / 19:05
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Premijer Andrej Plenković komentirao je u utorak izjave predsjednika Milanovića te ih nazvao "perfidnim lažima" dodajući kako je "stupanj zla u njemu do sada neviđen na hrvatskoj političkoj sceni".

Premijer je, odgovarajući na novinarsko pitanje o tome kako će riješiti problem dnevnica koje nisu isplaćene vojnicima u pratnji predsjednika Republike Zorana Milanovića, ustvrdio da mu to djeluje "kao da je 'karijes' naručio pitanje".

Nakon sudjelovanja na pregovorima Vlade i sindikata, Plenković je rekao i kako Milanović "očito koristi svaku prigodu da nastavi sa svojim perfidnim laganjem".

Ustvrdio je također da se Milanović "pokriva od supstance teme".

"Što više govori, to se vidi kako je duboko uvučen u ovaj orkestar koji se odnosi na pismo koje su potpisali heroji Domovinskog rata i hrvatski generali", dodao je i naglasio kako Milanović kontinuirano nastoji izmisliti lažne teze koje su navodno rekli premijer i ministar Tomo Medved te drugi iz HDZ-a kako bi stvorio dojam da je netko od njih kazao nešto protiv generala.

Milanović želi iskreirati sukob HDZ-a s generalima

"Mi smo tu temu komentirali, i nakon stranačkih tijela, i na niz upita saborskih zastupnika, dok se ovaj kukavički sakrivao i gledao što će tko reći. Tu se vidi cijeli plan, a plan je napraviti sukob, izmisliti lažne teze koje navodno izgovaram ja ili netko iz Vlade, da bi iskreirao sukob HDZ-a i generala", naglasio je Plenković.

Naveo je i da je Milanović u eter izmislio tezu da su premijer i ostali rekli da su "generali pudlice".

"Zamislite koliko podao netko mora biti, zlonamjeran, istinski u korijenu pokvaren, za tako nešto", rekao je.

"Najgnjusnijom tezom" ocijenio to što Milanović, kako je rekao, nastoji baciti tezu o Udbi i udbašima na druge, na HDZ, na njega osobno i njegovog pokojnog oca koji je umro prije nekoliko tjedana.

"Stupanj zla koji postoji u nekome tko je, nažalost ,dobio povjerenje hrvatskih birača, stupanj projiciranja na druge svih svojih malignih svojstava je neviđen na političkoj sceni", oštro je kazao Plenković.

Na ponovljeno pitanje o dnevnicama vojnika, odgovorio je da oni trebaju dobiti svoje dnevnice sukladno pravilima HV-a i MORH-a.

"To pitanje nije koje za rješavam, to će ministar rješavati u okviru svojih ovlasti, kao 'novoproglašeni kriminalac'", kazao je.

O navodnoj vožnji u alkoholiziranom stanju HDZ-ovog župana Damira Dekanića, Plenković je kazao da će "pričekati da vidi što će biti".

"Pitao sam naše kolege o čemu se radi i rekli su kako je on kazao da nije vozilo on nego da je vozila neka druga osoba. Nadam se da je tako", dodao je.

Tagovi: Andrej Plenković, Zoran Milanović
PROČITAJ I OVO
Vučić se izvinjava Slovencima zbog izjave da su odvratni
REAKCIJE
Vučić se izvinjava Slovencima zbog izjave da su odvratni
NEW YORK - „Ako sam bilo koga u Sloveniji povredio, izvinjavam se, ali neću da se izvinjavam slovenačkim političarima“, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić iz Njujorka.
Sanchez se povlači nakon otvaranja istrage protiv supruge
POVLAČENJE
Sanchez se povlači nakon otvaranja istrage protiv supruge
MADRID - Španjolski premijer Pedro Sanchez objavio je u srijedu da se povlači s javnih dužnosti jer mora "stati i promisliti" hoće li i dalje biti na čelu vlade nakon što je sud u Madridu otvorio preliminarnu istragu protiv njegove supruge zbog korupcije i i trgovine utjecajem.
Biden u kampanji i dalje koristi TikTok iako mu vlada prijeti zabranom
KAMPANJA
Biden u kampanji i dalje koristi TikTok iako mu vlada prijeti zabranom
WASHINGTON - Predsjednička kampanja Joea Bidena nastavit će koristiti TikTok, rekao je dužnosnik kampanje u srijedu, ubrzo nakon što je američki predsjednik potpisao zakon koji će zabraniti aplikaciju ako je kineski vlasnik ne proda
Grbin: Možemo!, Fokus i Petrov rekli su da im moj prijedlog nije neprihvatljiv
SDP
Grbin: Možemo!, Fokus i Petrov rekli su da im moj prijedlog nije neprihvatljiv
ZAGREB - " Mora se spriječiti pljačka, mora se osigurati sloboda govora, to je prioritet."
Preminuo Damir Matković, doajen televizijskog novinarstva
IN MEMORIAM
Preminuo Damir Matković, doajen televizijskog novinarstva
ZAGREB - Preminuo je veliki novinar i urednik te godinama jedno od najprepoznatljivijih lica Hrvatske televizije Damir Matković.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE