GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: Milanović pikira na mjesto glavnog tajnika NATO-a

Plenković: Milanović pikira na mjesto glavnog tajnika NATO-a
PREMIJER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.01.2024 / 14:16
Autor: SEEbiz

ĐAKOVO - Predsjednik Vlade Andrej Plenković prisustvovao je u Đakovu na 16. sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem.

Na početku je zahvalio svima koji su sudjelovali na Savjetu. “Ovo je kontinuitet naše politike jer je fokus Vlade od početka bio na Slavoniji Ostvarili smo 2,5 milijardi eura ulaganja u razne projekt i pomogli rast ovih pet županija”, rekao je.

“Ovaj projekt ima zadatak da digne Hrvatsku na prosjek EU-a, ali i regije u Hrvatskoj. Pozdravljam povratak Hrvatske vojske u Beli manastir, to je projekt koji će do 2026. realizirati ministar Anušić”, dodao je.

Osvrnuo se na afričku svinjsku kugu i ponovio tezu o dvije Hrvatske.

Na pitanje o niskim plaćama u Slavoniji i iseljavanu rekao je da se ljudi koji žive u Slavoniji sjećaju vremena prije i što je sve napravljeno. “Broj projekata koji je realiziran je toliko velik da Slavonija izgleda osjetnu drugačije. Rekli smo i ovdje da nećemo koridor VC5 napraviti kao brzu vestu nego kao autocestu i to će sada biti europski koridor, pa smo otvorili regionalni centar za voće i povrće da naši poljoprivrednici mogu pohraniti svoje proizvode, tu je najvažniji projekt zdravstva, a to je novi KBC Osijek. Ja sam vidio te nacrte, to izgleda stvarno impresivno”, naveo je i dodao da i drugi dijelovi dobivaju obnovljene bolnice, a da će Zagreb dobiti cijeli niz novih bolnica nakon obnove od potresa.

Ponovio je da plaće rastu u cijeloj zemlji i da je “napredak očit”.

O odluci Vrhovnog suda o vještačenju u Agrokoru kaže da ne zna o tome ništa i da se DORH treba očitovati.

Na izjave predsjednika Milanovića kaže da je pročitao što je rekao. “Imali smo dva tri dana orkestriranog zgražavanja i patničkog napora nekih medija si lijevih političkih stranaka u vezi jednog mog usputnog komentara vezano za jedne medijske kuće. To smo jučer zajednički rekli što je onkraj zakona, a što polulegalno. To je trajalo dva dana i bio je veliki “hype” lijevog medijskog političkog svijeta, strašno su se uzbudili oko toga”, rekao je.

“Zamislite da ja sada krenem govoriti tko je od političara i novinara govoriti tko je koje seksualne orijentacije. Vjerojatno bi ovi siti ponosno proglašavali staljinistom, Vučićem, diktatorom, faraonom, najdivljijim i najnekulturnijim čovjekom i slično. Što će se sada dogoditi, sada će oni svi šutiti kao šti su šutili kada je Milanović novinara N1 nazvao političkim agitatorom. Ponovno dvostruki standardi, moraju svi vidjeti te dvije Hrvatske”, dodao je.

Tagovi: PLENKOVIĆ, MILANOVIĆ, NATO, MICHEL, SLAVONIJA
PROČITAJ I OVO
Tomašević: Nećemo podržati Penavu za predsjednika Sabora
JASNA PORUKA
Tomašević: Nećemo podržati Penavu za predsjednika Sabora
ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević se osvrnuo na proslavu Praznika rada, ali i druge političko-društvene teme.
Večeras novi potres kod Slunja
UZNEMIRENOST
Večeras novi potres kod Slunja
SLUNJ - Područje Slunja pogodio je još jedan potres magnitude 3.8 po Richteru, javlja Seizmološka služba RH. Potres je udario u 19.03 sati, a epicentar je bio oko 15 km južno od Slunja.
Milanović: Pregovori su nikad prljaviji, a Plenković se znoji
PREDSJEDNIK
Milanović: Pregovori su nikad prljaviji, a Plenković se znoji
BUDINŠČINA - Predsjednik Republike Zoran Milanović jutros je sudjelovao u obilježavanju 29. obljetnice VRO-a Bljesak u Okučanima, a zatim je posjetio Općinu Budinščina, gdje je sudjelovao na svečanoj sjednici Općinskog vijeća. Nakon toga stao je pred novinare.
Izvori s pregovora: Plenković namjerno zavlači, ima novi plan
NESLUŽBENO
Izvori s pregovora: Plenković namjerno zavlači, ima novi plan
ZAGREB - Prema izvorima Telegrama, dobro upućenih u dosadašnji tijek razgovora HDZ-a i DP-a, ti razgovori nisu odmakli daleko.
Grbin: Vlada s Možemo i DP-om nije realna, IDS se treba izjasniti
PORUKE
Grbin: Vlada s Možemo i DP-om nije realna, IDS se treba izjasniti
PULA - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin izjavio je u Puli da nemaju pravo odustati od antikorupcijske koalicije te da su SDP-ove pozicije jasne, ali se o tome moraju izjasniti Domovinski pokret i IDS.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE