GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: Na 45 zaraženih, jedna osoba će preminuti u narednim tjednima

Plenković: Na 45 zaraženih, jedna osoba će preminuti u narednim tjednima
PREMIJER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.04.2021 / 15:31
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Sjednica Vlade održava se danas u podne. Članovi Vlade dobili su informaciju o aktualnom stanju vezanom za koronavirus i vezanom za potres, a na dnevnom je redu sjednice i prijedlog zakona o izmjenama Zakona o vodama (EU).

“Prije svega osvrt na situaciju s koronavirusom. Brojevi su se povećali za otprilike 800-tinjak slučajeva nego prije osam dana što je vjerojatno posljedica druženja za uskršnjih blagdana. Apeliramo na odgovornost”, rekao je Andrej Plenković na početku.

“Da bismo mogli nastaviti s ovakvim okolnostima, važno je shvatiti da će na 45 zaraženih osoba, prema statistici, jedna preminuti u narednim tjednima. Zato apeliram na sve da naprave one minimume, fizički kontakt, aerosol, tako se zaraza širi. Nosite maske, provjetravajte prostorije, nastojte držati razmak”, dodao je.

“EMA je bila jasna, koristi su veće od rizika od nuspojava. S AstraZenecom se treba nastaviti cijepiti. Ukupno ćemo imati najmanje dva i pol milijuna doza cjepiva do 30. lipnja. Tako ćemo moći cijepiti više od 50% odrasle populacije kao pripremu za ljetne mjesece. Još jednom apeliram na sve na odgovornost i procjepljivanje”, napomenuo je Plenković.

Osvrnuo se i na preminulu djevojčicu: “Nažalost imali smo težak slučaj u Novoj Gradiški. Još jednom izražavamo žaljenje. Ravnatelj Centra je smijenjen, u tijeku su nadzori i inspekcijski i drugi, da se utvrdi je li došlo do profesionalnih pogrešaka.

Jutros je bio još jedan incident u Ivanić-Gradu. Na svu sreću, napad na socijalne radnike je spriječen, policija je promptno reagirala i privela napadače.”

Čestitao je Svjetski dan Roma i zahvalio na jučerašnjoj raspravi na Aktualnom prijepodnevu.

“Jučer smo ministrica Vučković i ja bili na otvorenju jednog dječjeg vrtića. Gradi se 200 dječjih vrtića diljem Hrvatske u manjim naseljima. Radi se o konkretnoj demografskoj mjeri”, dodao je.

Tagovi: koronavirus u Hrvatskoj, Andrej Plenković, Vili Beroš, Krunoslav Capak
PROČITAJ I OVO
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
PREGOVORI
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
ZAGREB - DP-ovci su se povukli kućama u Slavoniju i tamo razgovaraju kako doskočiti problemu oko SDSS-a u Vladi na što nikako ne pristaju.
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
OŠTRO
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin kaže da oni o imenima ne govore i da na sjednici Predsjedništva nisu govorili o tome.
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
UHIĆENJE
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
GOSPIĆ - Jutros je u Gospiću uhićen Mario Stilinović (50), voditelj Uprave šuma Podružnice Gospić i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a grada Gospića.
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
OTKRIĆA
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
ZAGREB - Zvonimir Troskot iz Mosta je gostovao na N1 gdje je komentirao post-izborna preslagivanja i koalicije.
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
KANONADA
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
ZAGREB - Nakon što je prije neki dan najavio da će svaki dan davati izjave, premijer Andrej Plenković pred novinare je došao i nakon sjednice Vlade.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE