GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković na Hvaru komentirao pobunu iz Srbije zbog Tesle

Plenković na Hvaru komentirao pobunu iz Srbije zbog Tesle
EUROKOVANICE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.07.2021 / 12:52
Autor: SEEbiz/Jutarnji list
HVAR - Drugog dana radnog posjeta Hvaru premijer Andrej Plenković obišao je radove na izgradnji aglomeracije Jelsa-Vrboska-Stari Grad. Dao je izjavu za medije u kojoj je komentirao objavu DORH-a koji je napad na Markovu trgu, koji je počinio Danijel Bezuk, okarakterizirao kao terorizam.


- Čim sam vidio snimku, znao sam da je riječ o jednom snažnom momentu u kojem se dva puta vraćao, dva puta pucao po hrvatskoj Vladi, po hrvatskim policajcima i teško ranio jednog. Riječ je o mladom čovjeku od 22 godine. Ne može se drugačije okarakterizirati nego kao terorizam jer je riječ o napadu na instituciju, rekao je Plenković.

- Teško mi je vjerovati da bi se netko mlad, bez životnog iskustva i ničim izazvan upustio u takav pothvat. Mislim da treba napraviti dodatne napore i vidjeti tko su ljudi koji su utjecali na tako mladog čovjeka, indoktrinirali ga i doveli u fazu njihova promišljanja. Mislim da on nije sam izradio oružje koje je koristio niti je sam učio pucati niti je imao takav odlučan moment jer se vidjelo na snimci da nije prvi put koristio oružje. Prema tome, sumnjam da nije bilo poticatelja niti pomagača, rekao je i naglasio da očekuje dodatna izvješća o cijelom slučaju, prenosi Dnevnik.hr.

Kad je riječ o sigurnosti na Markovu trgu, premijer kaže da nije cilj da se ne može doći na Trg.

Osvrnuo se i na reakcije iz Srbije na izbor Nikole Tesle kao simbola hrvatske na kovanicama eura.

- Mogu imati rezerve i svoj stav, ali nemaju utjecaj. Nikola Tesla se rodio u Smiljanu, išao u gimnaziju u Karlovcu. Građani su ti koji su sugerirali da na jednoj od kovanica bude i Nikola Tesla. Nikoga nikome ne uzmimamo, rekao je i dodao da bi on, da je na čelu Narodne banke Srbije, rekao Hrvatskoj "bravo".

- Bez obzira što je u svojoj nacionalnosti Srbin, dapače, ja to vidim samo kao plus. Njegova je veličina neupitna i ne vidim zašto bi to bio problem. Ja bih, da sam na čelu Narodne banke Srbije, rekao 'bravo' - zaključio je premijer.

Tagovi: Andrej Plenković, Nikola Tesla, Euro, Kovanice, Srbija, Narodna Banka Srbije
PROČITAJ I OVO
Demokrati u sve većem broju podržavaju Kamalu Harris
PODRŠKA
Demokrati u sve većem broju podržavaju Kamalu Harris
NEW YORK - Kamala Harris je izjavila da je počašćena Bidenovom podrškom i obećala da će zaslužiti i osvojiti nominaciju.
Donatori demokrata podržali Harris, evo što slijedi
SCENARIJI
Donatori demokrata podržali Harris, evo što slijedi
WASHINGTON - Jedan izvor uključen u odjel za prikupljanje sredstava za kampanju odahnuo je nakon što je u nedjelju objavljeno da se predsjednik Joe Biden više neće ponovno kandidirati.
Trump se brzinski oglasio o Bidenovom povlačenju
REAKCIJE
Trump se brzinski oglasio o Bidenovom povlačenju
WASHINGTON - U telefonskom razgovoru sa CNN-om nekoliko minuta nakon što je predsjednik Joe Biden objavio svoj izlazak iz utrke za 2024. godinu, bivši predsjednik i kandidat za predsjednika Donald Trump opisao je Bidena kao "daleko najgoreg predsjednika u povijesti naše zemlje."
Biden se povlači iz utrke za novi mandat
POVLAČENJE
Biden se povlači iz utrke za novi mandat
WASHINGTON - Američki predsjednik Joe Biden povlači se iz utrke za reizbor.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE