GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković nahvalio Filipovića: Svakim svojim nastupom pokazuje da je kompetentan

Plenković nahvalio Filipovića: Svakim svojim nastupom pokazuje da je kompetentan
PREMIJER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.03.2021 / 15:01
Autor: SEEbiz
PLETERNICA - Na sastanku HDZ-a u Požeško-slavonskoj županiji utvrđeno je da su jedinice lokalne vlasti dobile više od 100 posto dotadašnjih prihoda, da je 208 milijuna eura iz EU fondova ugovoreno u razdoblju HDZ-ove vlade, te da je Vlada uložila 110 milijuna kuna za očuvanje radnih mjesta za više od 12 tsuća radnika u županiji.

Kazao je to premijer Andrej Plenković, promuklog glasa, odgovarajući na pitanja novinara u Pleternici, gdje je zahvalio gradonačelnici Antoniji Jozić, inače kandidatkinji HDZ-a za županicu Požeško-slavonske županije

Antonija Jozić ocijenila je dolazak premijera kao političku i ljudsku podršku kandidatima za izbore.

'Biti kandidatkinja HDZ-a za županicu je iznimno odgovorna dužnost, ali i velika čast koja mi je osobno ukazana. Želim sva svoja znanja i iskustva u upravljanju lokalnom samoupravom prenijeti na županiju', rekla je Jozić, zahvaljujući na kandidaturi županijskoj organizaciji i samom Plenkoviću.

Predsjednik HDZ-a izrazio je očekivanje da će kandidati stranke dobiti najveće povjerenje stanovnika županije.

Po pitanju veledrogerija i ograničenja isporuke lijekova i medicinske opreme prema 15 bolnica, odgovorio je da građani neće ostati bez lijekova. Podsjetio je da su koncem prošle godine isplaćene 1,3 milijarde kuna veledrogerijama, a s njihovim predstavnicima nastavit će se razgovori.

'U protekloj godini imali smo enormne izdatke u zdravstvu upravo zbog koronavirusa... Što se tiče racionalnosti upravljanja troškovima, za to su odgovorni svi oni, bilo da je riječ o nacionalnim zdravstvenim ustanovama ili na županijskoj razini', rekao je Plenković, ne izustivši riječ 'ravnatelji'.

O budućem rješenju čelne osobe za Vrhovni sud, kaže da još nije razgovarao s predsjednikom Milanović, ali se razrađuje ideja i taj scenarij poštovat će hrvatski Ustav, zakone i institut javnog poziva.

Po pitanju izbora za Grad Zagreb, rekao je da kandidat HDZ-a Davor Filipović sjajan i da svakim svojim nastupom pokazuje da je kompetentan, da zna detaljno sve gradske teme, da ima jasnu viziju policentričnog razvoja grada i da će maksimalno koristiti podršku Vlade, zna sve o gradskom proračunu i da će učiniti sve napore na konsolidaciji financija grada.

'Kroz četiri godine rada u Gradskoj skupštini se dokazao. To je ključna razlika između njega i nekih drugih kandidata. Davor Filipović je agilan čovjek, doktor znanosti s 26 godina, izvanredni profesor, sportaš, pristojan, ali ima onu sportsku drskost koja je ključna za velike političke utakmice kao što je ova pred njim', kazao je Plenković.

Premijer Andrej Plenković jutros je u Pakracu sudjelovao u obilježavanju 30. obljetnice početka Domovinskog rata u Hrvatskoj.

U Slavonskom Brodu premijer će obići novu zgradu pedijatrije Doma zdravlja.

Tagovi: Andrej Plenković, Davor Filipović, Antonija Jozić
PROČITAJ I OVO
Jankovics: Nisu me zvali ni Orban ni Milanović
REAKCIJE
Jankovics: Nisu me zvali ni Orban ni Milanović
ZAGREB - Zastupnika mađarske nacionalne manjine Roberta Jankovicsa zateklo je novinarsko pitanje predsjedniku Zoranu Milanoviću je li zbog njega on kontaktirao premijera Mađarske Viktora Orbana.
Posavec: I Grbin i Milanović mogu doći do parlamentarne većine jednako kao i Plenković
JASNA PORUKA
Posavec: I Grbin i Milanović mogu doći do parlamentarne većine jednako kao i Plenković
ČAKOVEC - Međimurski župan Matija Posavec osvojio je dva mandata sa svojom Nezavisnom platformom Sjever te je za N1 televiziju komentirao rezultate izbor, s kim bi mogao koalirati, ali i upozorenje Ustavnog suda da Zoran Milanović ne može biti mandatar Vlade.
Tomašević priznao: Žao nam je što nismo išli u točkastu koaliciju sa SDP-om
PRIZNANJE
Tomašević priznao: Žao nam je što nismo išli u točkastu koaliciju sa SDP-om
ZAGREB - Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević danas je izjavio da je protuustavna odluka Ustavnog suda o Zoranu Milanoviću da ne može biti mandatar ni premijer, te da će Možemo! podržati koga god SDP predloži za mandatara.
Njemački mediji: Plenković će imati velike muke kako bi sastavio većinu
ODJECI
Njemački mediji: Plenković će imati velike muke kako bi sastavio većinu
BERLIN - Mediji s njemačkoga govornog područja u analizama izbora u Hrvatskoj ukazuju na predstojeće mukotrpno sastavljanje vlade i ne isključuju mogućnost novih izbora.
Milinović: Ustavni sud vraća nas u kaljužu
PORUKE
Milinović: Ustavni sud vraća nas u kaljužu
ZAGREB - Ne stišavaju se reakcije na odluku Ustavnog suda da Zoran Milanović ne može biti mandatar i predsjednik Vlade.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE