GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković najavio razgovor s Krstičevićem tijekom vikenda

 Plenković najavio razgovor s Krstičevićem tijekom vikenda
PREMIJER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.01.2020 / 15:39
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Premijer Andrej Plenković izjavio je u petak da potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević nije ponudio ostavku te je najavio da će s njim razgovarati tijekom vikenda.

"Ministar Krstičević jučer je bio na komemoraciji u Zadru, a danas je na sprovodu jednog od poginulih pilota i obavlja svoje dužnosti", rekao je Plenković novinarima nakon sjednice Vijeća za demografsku revitalizaciju Hrvatske.

Za Krstičevića je ustvrdio kako je učinio "dosta više" za Hrvatsku vojsku nego drugi ministri, a medijski napisi o nepravilno ispunjenoj imovinskoj kartici pogađaju ga jer je vrlo emotivan.

"Kao potpredsjednik Vlade sigurno da je pogođen osobno, jer je vrlo emotivan, to znamo svi, ovim zadnjim okolnostima i napisima. Mi ćemo razgovarati preko vikenda i vidjeti kako dalje", kazao je Plenković.

Novinare je zanimalo utječe li premijerov negativan stav prema Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa na način na koji ministri popunjavaju svoje imovinske kartice.

Plenković je odgovorio da poštuje povjerenstvo kao nezavisnu instituciju, ali u više slučajeva prijavili su ga tom tijelu politički oponenti iz oporbenih klupa.
Za njih je Plenković rekao da pišu prijave poput "nejvjerojatnog, gotovo smiješnog slučaja u vezi veleposlanika Igora Pokaza", njegovog kolege iz Ministarstva vanjskih poslova, kojem je 1994. bio kum.

Podsjetio je da je Pokaza Vlada poslala u Ujedinjeno Kraljevstvo nakon što je već dvaput bio veleposlanik, i to u NATO savezu i Ruskoj federaciji.

"To je iz mog kuta političko zlorabljenje i instrumentaliziranje povjerenstva, bavljenje nečim što svakom na prvi zdravorazumski pogled djeluje kao tema kojom se povjerenstvo ne treba baviti", kazao je Plenković odbacivši prozivke da radi pritisak na povjerenstvo.

"Ako imaš iole logike ne baviš se time, ne gubiš vrijeme, ne trošiš resurse, baviš se nečim drugim", zaključio je.

Idućeg tjedna bit će poznat Plenkovićev tim

Vezano uz slučaj zagrebačkog gradonačelnika i njegova političkog partnera Milana Bandića, čija je supruga za gotovinu u iznosu od 100.000 eura kupila stan, rekao je da nema nikakvih saznanja o kupovini niti o načinu kupovine stana.
Najavio je da će idućeg tjedna biti poznat njegov tim s kojim će nastupiti na HDZ-ovim unutarstranačkim izborima.
Komentirajući izjavu zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića da u HDZ-u treba "vratit' dite materi", Plenković je rekao da svatko od kolega ima pravo na svoje mišljenje.

"HDZ je u proteklih nekoliko godina pobjednička stranka, uključujući i europske izbore na kojima je HDZ bio prvi. Jedini politički gubitak su bili predsjednički izbori, na kojima nije izabrana HDZ-ova kandidatkinja", kazao je.

Tagovi: Andrej Plenković, Damir Krstičević, imovinska kartica, Hrvatska vojska
PROČITAJ I OVO
Preminuo Damir Matković, doajen televizijskog novinarstva
IN MEMORIAM
Preminuo Damir Matković, doajen televizijskog novinarstva
ZAGREB - Preminuo je veliki novinar i urednik te godinama jedno od najprepoznatljivijih lica Hrvatske televizije Damir Matković.
Anušić o pregovorima s DP-om: Idemo prema konačnom rješenju
PREGOVORI
Anušić o pregovorima s DP-om: Idemo prema konačnom rješenju
ZAGREB - U srijedu je održan novi krug konzultacija između pregovaračkih timova HDZ-a i Domovinskog pokreta, a nakon toga izjavu za medije da je HDZ-ov Ivan Anušić.
Petrov: Ne mislim da je pukla stranka
SUKOB U MOST-u
Petrov: Ne mislim da je pukla stranka
ZAGREB - Ja sam želio da budu svi , a oni nisu to mogli prihvatiti, kazao je Petrov.
Vučemilović: Nama i SDP-u je došao Penava, a HDZ-u ide Radić. To je jasna poruka
SIMBOLIKA
Vučemilović: Nama i SDP-u je došao Penava, a HDZ-u ide Radić. To je jasna poruka
ZAGREB - Vesna Vučemilović iz Hrvatskih suverenista kaže da su i oni jučer bili na pregovorima koji su prošli u konstruktivnom tonu.
Selak Raspudić: Zbog Miletića sam odbila nositi listu za Europski parlament
OBJAŠNJENJE
Selak Raspudić: Zbog Miletića sam odbila nositi listu za Europski parlament
ZAGREB - Marija Selak Raspudić rekla je da zbog poštovanja kolega iz Mosta pričekala sa svojim obraćanjem za medije kako bi Most u miru predao svoju listu za europske izbore.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE