GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: Neka se Milanović malo skulira do 9. studenog

Plenković: Neka se Milanović malo skulira do 9. studenog
PREMIJER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.11.2021 / 20:05
Autor: SEEbiz
GLASGOW - U Vukovaru su danas, na obilježavanju 30. godišnjice slamanja obrane naselja Lužac, bili i, sukobljeni, predsjednik države Zoran Milanović i ministar obrane Mario Banožić. Nakon što je predsjednik Banožića, među ostalim, ondje nazvao opuškom, oglasio se i ministar. Predsjednika je nazvao psihijatrijskim slučajem te je rekao da je vrijeme za njegov opoziv.

Oglasio se premijer Andrej Plenković, koji se nalazi u Glasgowu.

Komentirao je izjavu ministra Banožića o opozivu predsjednika, prenosi N1.

“Prvo, on to nije rekao, to je derivirano iz nekog pitanja i tako stavljeno u naslov. To u Glasgowu nikoga ne zanima, nitko me ovdje nije pitao za to. Ovo je životna tema zbog koje smo mi ovdje, ovo je prioritetna tema. Temu o kojoj vi govorite ostavit ćemo za Zagreb”, kazao je Plenković.

“Ostavit ćemo za razgovor 9. studenog kad imamo Vijeće za nacionalnu sigurnost kako bismo otvoreno raspravili koje su to poteškoće i problemi, ako ih uopće ima, ako nije riječ o politizaciji Hrvatske vojske od strane predjsednika a ne od ministra Banožića i da vidimo što to točno ne štima. Hoću to temeljito čuti izravno, i pokušati riješiti taj problem, to je moja zadaća”, dodao je.

Osvrnuo se i na posljednje uvrede koje su Milanović i Banožić razmijenili.

“To kontinuirano stavljanje konteksta protuzakonitog ponašanja, privatiziranja vojske od strane Milanovića, izjava na razini šefa države, to dosad nismo vidjeli. Vidjeli smo puno kreativnih ljudi u politici, ali ovako primitivno, brutalno vrijeđanje sugovornika gdje HDZ zove praktički nacistički strankom, za ministra kaže da je opušak… Neka se malo skulira do 9. studenog pa ćemo vidjeti o čemu se radi”, poručio je premijer.

“Javnost treba biti zabrinuta i snažno osuditi nezakonito ponašanje predsjednika pri kršenju zakona o sudovima. Javnost bi trebala pasti od šoka da predsjednik građanima ne čestita Dan državnosti”, rekao je.

Istaknuo je da o svim tim temama treba raspraviti, ali bez vrijeđanja. Komentirao je i što ako Milanović zatraži opoziv ministra Banožića.

“Može na trepavicama stajati, ali nije on taj koji odlučuje tko će biti ministar u mojoj Vladi”, kazao je Plenković.

Ključna poruka je djelujmo danas kako bi generacije koje dolaze mogle živjeti u svijetu koji neće biti ugrožen brojim promjenama i ekstremnim uvjetima, kazao je premijer govoreći o ključnim porukama klimatske konferencije.

Na upit zatvara li se elektrana Plomin 2033., premijer je kazao da je to cilj.

Tagovi: Andrej Plenković, Zoran Milanović, Mario Banožić
PROČITAJ I OVO
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ŽESTOKO
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebook profilu i komentirao posljednji istup premijera Andreja Plenkovića.
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE