GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: Nisam vršio pritisak na USKOK, to je gnjusna laž

Plenković: Nisam vršio pritisak na USKOK, to je gnjusna laž
PREMIJER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.02.2024 / 12:03
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković u utorak obilazi zgrade koje se obnavljaju nakon potresa - Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu i gradilište Kliničkog bolničkog centra Sestre Milosrdnice. Uz predsjednika Vlade su i ministri Branko Bačić, Radovan Fuchs i Vili Beroš.

Investicija u KBC SM je vrijedna 145 milijuna eura, kaže premijer i naglašava da je to samo dio ulaganja od 700 milijuna eura u obnovu. “Prolazimo kreiranje potpuno novih bolnica zahvaljujući potresu”, rekao je predsjednik Vlade nabrajujući zagrebačke bolnice i dodavši kako je riječ “o velikoj povijesnoj obnovi za koju su sredstva osigurana zaslugom Vlade”. Sve to omogućit će kvalitetniju zdravstvenu uslugu, ali i kvalitetniji rad zdravstvenom osoblju, rekao je.

Plenković je rekao kako mu je drago da je obišao i Učiteljski fakultet i zgradu na križanju Ilice i Gundulićeve u kojoj je nekada bila kavana Korzo i Porezna uprava. Riječ je o velikoj zgradi vrijednoj više od 40 milijuna eura i čija bi obnova trebala biti gotovo tijekom 2026. godine.

Na pitanje N1 televizije o sigurnosnoj provjeri novog glavnog državnog odvjetnika Ivana Turudića, Plenković kaže: “To ne piše u odgovoru DOV-a, ta stvar je apsolvirana, njegova je sigurnosna provjera važeća. DA je DOV nešto tako mislio, ne bi meni kao predsjedniku Vlade, kada su dostavili kandidature s prijavama, napisali da su kandidature potpune. Ta priča je apsolvirana.”

Upitan je li on vršio pritisak na USKOK da se ne obavi sigurnosna provjera, Plenkvoić kaže: “To je jedna gnjusna laž koju oštro demantiram. To je još jedna od gnjusnih laži koje taj tjednik plasira o meni već osam godina. Pozivam gospođu Mostečak da javno kaže jesam li je ikad sreo, zvao ili radio bilo kakav pritisak”, kaže.

“O lažima grubo, s gnjusanjem o onome tko je to objavio”, rekao je Plenković. Dodao je da Vlada nema ovlast tražiti novu sigurnosnu provjeru nego je od SOA-e tražila rezime sigurnosnih provjera, koji su oni dostavili i Vladi i Milanoviću. “Nisu ništa novo dali i ta priča je završena. Sabor je izabrao GDO-a, ta priča je ad acta”, kaže.

Tagovi: PLENKOVIĆ, MOSTEČAK, USKOK, TURUDIĆ
PROČITAJ I OVO
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
SDP
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
ZAGREB - "Ono što mi imamo je sigurno brojne stvari koje nas razdvajaju i dijele, ali isto tako mislim da ako želiš s nekime postići dogovor oko onoga što je dobro za tvoju domovinu, ne trebaš krenuti s onime što te razdvaja, nego s onime što možeš napraviti, što možeš riješiti. "
Selak Raspudić: Nećemo se učlanjivati u drugu stranku, bit ćemo sirotinja do daljnjeg
PORUKE
Selak Raspudić: Nećemo se učlanjivati u drugu stranku, bit ćemo sirotinja do daljnjeg
ZAGREB - Marija Selak Raspudić je rekla da, unatoč činjenici što su napuštanjem Mosta izgubili značajna sredstva, neće mijenjati svoj politički status nezavisnih, niti se učlanjivati u drugu stranku.
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
JASNA PORUKA
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
VARAŽDIN - HDZ-ov Damir Habijan, koji je u prosincu zamijenio Davora Filipovića na mjestu ministra gospodarstva u vladi Andreja Plenkovića, komentirao je u Varaždinu poruku Peđe Grbina koji je rekao kako vjeruje da s Mostom mogu "napraviti nešto dobro za Hrvatsku".
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
PORUKE
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
ZAGREB - HNS-ov Predrag Štromar čvrsto je stao u obranu prava nacionalnih manjina. Ističe da se prava nacionalnih manjina ne smiju smanjivati.
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
PREDSJEDNIK
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
ZLATAR - Predsjednik Zoran Milanović bio je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Zlatara povodom obilježavanja Dana Grada, a nakon je održao konferenciju za medije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE