GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković o covid putovnicama: U potpunosti smo spremni

Plenković o covid putovnicama: U potpunosti smo spremni
PREMIJER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.05.2021 / 10:58
Autor: SEEbiz
OSIJEK - Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas boravi u Osijeku, a sudjelovao je na svečanosti potpisivanja Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za izgradnju podvožnjaka u Ulici Sv. L. B. Mandića u Osijeku i Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za nabavu novih autobusa za Gradski prijevoz putnika d.o.o. u zgradi Skupštine Osječko-baranjske županije.

Uz predsjednika Vlade su i ministrica Nataša Tramišak i ministar Oleg Butković, kao i osječko–baranjski župan Ivan Anušić te gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić. Plenković je rekao kako mu je veliko zadovoljstvo biti u Osijeku, u Osječko-baranjskoj županiji te da mu je bilo zadovoljstvo nazočiti potipisivanju dva važna ugovora.

Zahvalio je gradonačelniku Vrkiću, županu Anušiću, ministru Butkoviću i Hrvatskim cestama na projektu koji je vrijedan 93 milijuna kuna. Projekt je financiran 85 posto sredstvima iz EU fondova, a 15 posto iz ministarstva prometa.

“Mi smo u potpunosti spremni. Vodio se trijalog. Postignut je dogovor, danas je finalizacija. Plan je da uredba stupi na snagu početkom srpnja. Mislim da je svima u interesu da se vrati sloboda kretanja, da se omogući ljudima da se mogu kretati u zemljama EU.

Zalagali smo se za slobodu kretanja. Mi se nadamo, epidemija ipak postupno jenjava, vidimo da su brojevi ohrabrujući, idemo ubrzanom dinamikom naprijed. Jučer je bio rekordan dan u procesu cijepljenja. Po mom čvrstom uvjerenju sigurno ćemo dostići cilj, a to je između 50 i 55 cijepljenih”, kazao je premijer.

“HDZ u Osijeku ima novog gradonačelnika. Ivan Radić je imao snažnu kampanju. Imao je jako dobar program. Mislim da zajedno s Anušićem imao potporu”, rekao je o drugom krugu izbora u Osijek, javlja Večernji list.

Premijer će nakon Osijeka posjetiti i Grad Vukovar te će tim povodom biti organizirana kava s članstvom i građanima.

Tagovi: Andrej Plenković, Covid putovnice, Hrvatske ceste, Ivan Anušić, Josip Škorić, Oleg Butković
PROČITAJ I OVO
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
RIZICI
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
WASHINGTON - Direktor američke Središnje obavještajne agencije (CIA) William Burns upozorio je da postoji "realni rizik" da bi Ukrajinci mogli izgubiti rat od Rusije na bojnom polju do kraja 2024. godine.
Preminuo Brano Mićunović
IN MEMORIAM
Preminuo Brano Mićunović
BUDVA - Taj Nikšićanin imao je razvijen biznis u Crnoj Gori, ali je najčešće pominjan kao osoba koja je rukovodila organizovanim kriminalom.
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
PORUKE
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
ZAGREB - U poslijeizbornim kombinacijama najviše se, kao onaj koji bi mogao donijeti prevagu u sastavljanju nove Vlade, spominje Domovinski pokret, čija je koalicija na parlamentarnim izborima održanima u srijedu osvojila 14 mandata.
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
PREDSJEDNIK
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
ZAGREB - "Ja ne moram biti mandatar. Očekivao sam i nešto više glasova. Većina je glasala za promjene, to bi se moralo poštivati. Tko će biti mandatar odlučuje samo saborska većina."
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
PRIJETNJE
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
ZAGREB - Troje ustavnih sudaca (Andrej Abramović, Lovorka Kušan i Goran Selanec) bilo je protiv odluke Ustavnog suda o Milanoviću.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE