GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković o Dobroniću: Ako bude i predsjednik Vrhovnog suda porijeklom s Hvara, to je pjesma

Plenković o Dobroniću: Ako bude i predsjednik Vrhovnog suda porijeklom s Hvara, to je pjesma
PREMIJER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.08.2021 / 18:04
Autor: SEEbiz / H
HVAR - Premijer Andrej Plenković rekao je tijekom posjeta vatrogasnom centru u Divuljama kod Splita da cijeli sustav domovinske sigurnosti na primjeru požara u Segetu Gornjem pokazuje zavidnu razinu koordinacije. Zahvalio je svima koji sudjeluju u gašenju požara, kako u Hrvatskoj tako i u Turskoj gdje su poslane hrvatske vatrogasne snage.

Odgovarajući na pitanja novinara je li Hrvatska prerano dala svoje kanadere, s obzirom da izbijanje požara, Plenković je odgovorio da je jedan kanader na remontu, jedan u Turskoj, a četiri su u pogonu i niti u jednom trenutku nije nedostajalo zrakoplova.

'Nikada nećemo donijeti odluku koja će nas ostaviti bez alata. Nitko politički ne arbitrira na način da mi pomažemo drugima, a sami ostanemo bez zrakoplova', rekao je Plenković.

'Vidi se da su se ljudi zaželjeli Hrvatske. Sve obalne županije bilježe puno bolje rezultate nego prošle godine. Fiskalizacija od 1. siječnja do 1. srpnja je bolja od 2019. kada smo imali bolju turističku sezonu! Gosti troše više', rekao je Plenković, čestitajući ministrici turizma i Hrvatskoj turističkoj zajednici na odlično obavljenom poslu.

Po pitanju pravosuđa i kritika koje je predsjednik Zoran Milanović izrekao na račun Ustavnog suda, rekao je da je taj Ustavni sud donosio odluke o Zakonu o sudovima na temelju zahtjeva podnositelja koji nije imao nikakve veze s HDZ-om.

'Nitko nije mijenjao Zakon o sudovima da bi pritiskao aktualnog predsjednika Republike. Ta teza je promašena. Treba poštivati proceduru i nakon toga ćemo vidjeti što će biti', rekao je.

Govoreći u sucu Radovanu Dobroniću kao kandidatu za predsjednika Vrhovnog suda, rekao je da HDZ i parlamentarna većina nikada nisu bili apriori protiv bilo kojeg kandidata.

'Naša je pozicija bila poštivati proceduru, a kandidatkinja je bila kandidirana mimo procedure. Tu nije bilo difamiranja niti ponižavanja prof. Đurđević. Što se tiče Dobronića, ni protiv njega nemam apriori unaprijed ništa. Vidjet ćemo kakav će biti njegov program, što će o tome kazati saborski Odbor za pravosuđe i opća sjednica Vrhovnog suda, pa ćemo donositi odluke', rekao je Plenković, dodajući da se 'na nekoj presici usput saznaje tko je kandidat dok još javni poziv traje'.

A što ako predsjednik Milanović zaista predloži Dobronića?

'Vidjet ćemo. Nemam ništa protiv; mogao bih reći da je to briljantno. Predsjednik Vlade je porijeklom s Hvara, ministar zdravstva porijeklom je s Hvara, pa ako bude i predsjednik Vrhovnog suda s Hvara, s mog zavičajnog kuta to je pjesma od izbora', rekao je Plenković.

Tagovi: Andrej Plenković, Radovan Dobronić, Zoran Milanović
PROČITAJ I OVO
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
REAKCIJE
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
ZAGREB - "S takvim stvarima se ne igramo, imali smo iskustva da su se dogodila već ubojstva gdje su žrtve bile javne osobe."
Plenković osvanuo na TikToku
DRUŠTVENE MREŽE
Plenković osvanuo na TikToku
ZAGREB - Andrej Plenković je u jeku kampanje otvorio profil na još jednoj društvenoj mreži, a riječ je o TikToku.
Rijeke pravde predale izborne liste, Grbin najavio pobjedu
LISTE
Rijeke pravde predale izborne liste, Grbin najavio pobjedu
ZAGREB - Izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu tijekom dana predao je i SDP odnosno njihova koalicija Rijeke pravde.
Nova akcija EU tužitelja, troje uhićenih
UHIĆENJA
Nova akcija EU tužitelja, troje uhićenih
ZAGREB - Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) u Zagrebu pokrenuo je istragu protiv četiri osobe i jedne tvrtke zbog tri subvencijske prijevare i krivotvorenja isprava.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE