GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković o izjavi europske tužiteljice: Nema nervoze

Plenković o izjavi europske tužiteljice: Nema nervoze
PREMIJER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.03.2023 / 20:33
Autor: SEEbiz / N1 info
ZAGREB - U utorak je održana sjednica šireg Predsjedništva HDZ-a. Izjavu nakon sjednice dao je predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković.

Osvrnuo se na financijsko izvješće stranaka, navodeći da tu nema ništa novo. Dodao je da je stvar redovita po tom pitanju. “Nemamo nijednog duga ni pozajmice koji bi u pitanje doveli uredno poslovanje. Stranka se ponaša racionalno, trošimo koliko nam trebamo.”

Osvrnuo se i na izvješće predsjednika Vrhovnog suda Radovana Dobronića i njegovu ocjenu stanja u sudstvu.

“Reforme pravsuđa su stalne, strukturne reforme. Sva ova izvješća koja se tiču vladavine prava, a ta izvješća radi EK, ona su vrlo dobra za nas i vidi se napredak. Kad pogeldate, praktički nema zakona u domeni pravosuđa koji nismo promijenili u proteklih nekoliko godina”, kazao je premijer.

Komentirao je i curenje informacija iz istraga. Dobronić je kazao da to doista nije dobro.

“Disciplina? A kako? Kojom metodom? Je li dao recept? Nije dao recept, a slaže se ovim što sam ja rekao koliko sam shvatio. Nema nikakve promjene u našem stavu, to nema veze s medijima”, kazao je Plenković, navodeći da prikupljena građa materija postane dostupna jednom krugu ljudi, koji su policijski službenici, službenici USKOK-a, okrivljenici, branjenici i slično. “Točno se zna poimenice ljudi koji su to ljudi.”

“Model je takav da se zlorabi nešto što se ne smije zlorabiti, nema nikakvog razloga ni javnog interesa. Čiji je interes to? Donijet ćemo zakon, promijeniti ga i bit će to puno bolje”, dodao je predsjednik Vlade Plenković.

Europska tužiteljica da su iz slučaja Žalac pokrenute neke nove istrage. Je li moguće da će Vlada ostati bez još nekog ministra i ima li nervoze u Vladi?

“Nisam gledao njen intervju, ne znam što ona zna, nema nervoze (u Vladi)”, odgovorio je premijer.

“Ne može biti nikakve nervoze”, zaključio je, dodajući da nervoze može biti samo u oporbi kojoj je propao pokušaj opoziva premijera.

Kazao je da će Vlada već na sjednici u četvrtak predložiti zakonske izmjene Zakona o PDV-u gdje će i dalje zadržati najnižu stopu PDV-a za plin.

Tako ćemo na konkretan način pomoći hrvatskim građanima, isto tako im je snižena stopa koja se odnosi na pelete, sječke, ogrjev, rekao je Plenković nakon sjednice šireg Predsjedništva HDZ-a.

Plenković je izvijestio i da su danas predstavili koalicijskim partnerima i vodstvu stranke konture novoga paketa pomoći građanima na kojem resori rade proteklih tjedana i koje će biti predstavljene sredinom idućega tjedna.

On će biti, kao što su i svi do sada bili, sveobuhvatan, snažan, primjeren trenutku, dobro kalibriran i pomoći će onima kojima je pomoć u ovome trenutku najpotrebnija, rekao je.

Među ostalim, najavio je i da će se riješiti pitanje radnica “Orljave” i da će one sutra u 12 sati biti u Vladi.

Izrazio je zadovoljstvo rastom BDP-a – u četvrtom kvartalu 4 posto, rast u ovoj velikoj kriznoj godini 2022. je bio 6,3 posto. To je, kaže, po dostupnim informacijama među četiri najbolja rezultata na razini zemalja Europske unije.

Svega su Irska, Rumunjska i Cipar bili bolji od nas, prema tome u samom smo vrhu, poručio je premijer i dodao kako se vidi da inflacija usporava.

Tagovi: Andrej Plenković, europska tužiteljica, PDV na plin, Radovan Dobronić, Vrhovni sud RH, Državno odvjetništvo, DORH
PROČITAJ I OVO
Stručnjaci: Rizik od potresa u Sloveniji jako je podcijenjen
POTRESI
Stručnjaci: Rizik od potresa u Sloveniji jako je podcijenjen
LJUBLJANA - Slovenija je pod velikim rizikom od potresa, ali većina javnosti toga nije svjesna, smatraju sudionici današnjeg savjetovanja Zavarovalnice Triglav.
Ludo vrijeme: Snijeg na granici, u Zagrebu srušena stabla, stradali i štandovi
NEVRIJEME
Ludo vrijeme: Snijeg na granici, u Zagrebu srušena stabla, stradali i štandovi
ZAGREB - U Hrvatsku je stigla najavljena promjena vremena. Posebno upozorenje objavio je i DHMZ.
Škaro mora u zatvor zbog silovanja
POTVRĐENA KAZNA
Škaro mora u zatvor zbog silovanja
ZAGREB - Visoki kazneni sud potvrdio je Damiru Škari (65) presudu od dvije i pol godine zatvora.
Zelenski: Bez pomoći Zapada nemamo nikakve šanse protiv Rusije
JASNA PORUKA
Zelenski: Bez pomoći Zapada nemamo nikakve šanse protiv Rusije
KIJEV - Potencijal oružanih snaga Rusije višestruko premašuje kapacitete Ukrajine, te stoga Kijev nema šanse da nastavi borbu bez pomoći Zapada, rekao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.
Najprestižnije europske srednje škole dolaze u Zagreb
ŠKOLE
Najprestižnije europske srednje škole dolaze u Zagreb
ZAGREB - Najcjenjenije srednje škole i međunarodni jezični kampovi iz Švicarske, Portugala, Španjolske, Italije, Belgije i Ujedinjenog Kraljevstva 20. travnja od 10 do 14 sati predstavit će svoje programe hrvatskim učenicima u Hotelu Sheraton.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE