GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković o plakatu za Vukovar: To je politizacija Dana sjećanja i Vukovara kao simbola

Plenković o plakatu za Vukovar: To je politizacija Dana sjećanja i Vukovara kao simbola
PREMIJER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.11.2023 / 12:41
Autor: SEEbiz
BJELOVAR - Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković sudjeluje na Spomendanu Svetog Huberta, zaštitnika lovaca i lovstva, u Bjelovaru.

“22 hrvatska državljana koja su htjela, napustila su Pojas Gaze”, rekao je Andrej Plenković i zahvalio svima koji su sudjelovali u postupku. “Tijekom dana bit će postupak povratka. Ne znamo je li netko poginuo, te se informacije još provjeravaju”, dodao je o neslužbenoj informaciji da je poginuo jedan Hrvat.

“Vlada je predložila Saboru 18. 11. kao Dan sjećanja na Vukovar. Nije mi jasno po kojoj političkoj logici nakon niza godina dobre suradnje, najednom iz optike gradonačelnika Vukovara koji je do jučer bio u HDZ-a, sad je Tomo Medved ukrao kolonu Vukovarcima. Nije mi to jasno. Penava je s druge strane pokazao veliko nepoštovanje prema državi jer je poslao pismo Medvedu, a nije došao na sastanak Vijeća za domovinski pijetet. Jesu li oni nedostojni njegovog društva? Poruku šalje ministru, to je neprimjereno i ne mogu to drugačije nazvati nego politizacijom Dana sjećanja i Vukovara kao simbola. 18. studenog je iznad bilo koga. Dobra je odluka Vijeća da se napravi drugi plakat, da je Vukovar grad posebnog pijeteta. Ne znam zašto se to sad mijenja.”

Svatko je u kolonu dobrodošao, dodao je odgovarajući na pitanje hoće li ove godine s njima u Vukovaru biti i Zoran Milanović.

Govoreći o inflaciji Plenković je istaknuo: “Pokazatelji su odlični, imat ćemo minimalan deficit, smanjenje udjela javnog duga u BDP-u. Još nam treba mali korak za zonu investicijsko-kreditnog rejtinga. Realan je rast plaća veći nego realan rast inflacije. Imamo puno pozitivnih okolnosti. Dizel će ići malo dolje, benzin će ostati isti na sjednici Vlade u ponedjeljak.”

Na kraju je rekao da je grčki premijer najavio pozitivne odluke u skorije vrijeme, ne precizirajući detalje.

Tagovi: andrej plenković, vukovar, penava, hos
PROČITAJ I OVO
Kataklizma u Slavonskom Brodu, grad se zabijelio od tuče
NEVRIJEME
Kataklizma u Slavonskom Brodu, grad se zabijelio od tuče
SLAVONSKI BROD - Županijski centar 112 Slavonski Brod izvijestio je kako je u popodnevnim satima područje Slavonskog Broda zahvatilo nevrijeme praćeno jakom kišom i tučom.
Kolakušić: Dajem ostavku u Saboru, više mogu postići u Bruxellesu
POTEZI
Kolakušić: Dajem ostavku u Saboru, više mogu postići u Bruxellesu
ZAGREB - Mislav Kolakušić se oglasio na Facebooku i u podužoj objavi obznanio da podnosi ostavku u Saboru te da će tamo umjesto njega stranački kolega Dražan Dizdar.
Macron: Ne isključujem slanje vojske u Ukrajinu
PORUKE
Macron: Ne isključujem slanje vojske u Ukrajinu
PARIZ - Francuski predsjednik Emmanuel Macron nije promijenio mišljenje o potencijalnom raspoređivanju zapadnih trupa u Ukrajini. U razgovoru za The Economist potvrdio je da i dalje ostaje pri svojim riječima o mogućnosti raspoređivanja savezničkih trupa u Ukrajini.
Plenković: Teoretski, imamo 83 ruke
TEORIJA
Plenković: Teoretski, imamo 83 ruke
ČAKOVEC - Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanom otvorenju nove zgrade Srednje škole Čakovec, a tom prilikom dao je izjavu za medije.
Evo što je Vučemilović napisala u poruci o ostavci u Suverenistima
OSTAVKA
Evo što je Vučemilović napisala u poruci o ostavci u Suverenistima
ZAGREB - Vesna Vučemilović objavila je da je podnijela ostavku na sve dužnosti koje je imala u Hrvatskim suverenistima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE