GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković o popuštanju mjera: Moramo donositi odluke koje neće ugroziti sezonu

Plenković o popuštanju mjera: Moramo donositi odluke koje neće ugroziti sezonu
PREMIJER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.05.2021 / 13:29
Autor: SEEbiz / N1 info
OPATIJA - Predsjednik HDZ-a i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković subotu provodi u Primorsko-goranskoj županiji, gdje će se susresti s kandidatima HDZ-a uoči drugog kruga lokalnih izbora. U Opatiji je podržao Garija Cappellija, kandidata za župana ove županije.

Premijer je rekao da Cappelli nudi rješenja za razvoj Primorsko-goranske županije, a podsjetio je i da po prvi put otkad se izravno bira župan u Primorsko-goranskoj županiji kandidati idu u drugi krug.

“Naša je vlada u proteklim godinama posvetila veliku pozornost Primorsko-goranskoj županiji”, kaže premijer dodajući da su upravo tu realizirani neki od strateških projekata, poput LNG terminala zbog kojega je “Hrvatska postala novi akter na energetskoj karti svijeta i Europe”.

“Pokazali smo koliko nam je ovaj kraj bitan”, kaže premijer. “Naš fokus na PGŽ i rezultati koje smo isporučili do sada pokazuju da brinemo za ovu županiju”, rekao je.

“Ovo je trenutak za promjene. HDZ je imao izvrstan rezultat na razini županija u prvom krugu. Tu smo da pomognemo Gariju da ostvari ključnu i veliku pobjedu za Primorsko-goransku županiju”, kaže.

Premijer kaže kako Fitchova potvrda hrvatskog rejtinga znači jeftinije zaduživanje države, banaka i gospodarskih subjekata, ali i jeftinije kredite za građane.

“Oni su poslali poruku da je Hrvatska sačuvala političku stabilnost. Upravo očuvavši tu stabilnost javnih financija osigurali smo sredstva za zdravstvo, plaće, mirovine… Investirali smo deset i pol milijardi kuna u programe očuvanja radnih mjesta”, nabrajao je premijer uspjehe svoje Vlade.

“Hrvatska je napravila sjajne temelje od 2016. do 2019.”, govori premijer. “U reputacijskom smislu imamo vrlo stabilnu poziciju, i sada, procjepljivanjem, stvaramo preduvjete za odličnu turističku sezonu”, kaže premijer koji smatra da će slabljenje pandemije omogućiti gospodarski rast.

“Stvorili smo preduvjete za rast”, poručuje.

“Sve stižem”, kaže premijer na pitanje pate li njegove dnevne obveze zbog sudjelovanja u kampanji.

“Mi ćemo raspraviti situaciju ovog tjedna. Brojke su jako, jako dobre”, optimistačan je premijer.

“Moramo donositi odluke koje će održati dobar trend i ni na koji način ugroziti turističku sezonu”, govori.

“Uvijek kažem da je najvažnija stvar osobna odgovornost. Ako ugrožavamo sebe, ugrožavamo i druge. Sada kad je dovoljno cjepiva, apliram još jednom: Cijepite se što prije, cijepite se svi. Koristi od cjepiva su puno veće nego bilo kakvi rizici”, kaže premijer.

“Jako je dobro da je Njemačka prepoznala poboljšanu epidemiološku sliku u Hrvatskoj. Znamo da su nam oni važni gosti”, govori premijer koji smatra da se stranci jedva čekaju vratiti u Hrvatsku.

Plenković ni danas nije precizirao za koga bi simpatizeri HDZ-a u Zagrebu trebali glasati u drugom krugu lokalnih izbora. Kaže kako je HDZ demokratska, domoljubna stranka i da je to dovoljno.

“Ja poštujem volju građana. Tko god dobije povjerenje građana je sugovornik mene i Vlade”, kaže.

Tagovi: Andrej Plenković, popuštanje mjera, Gari Cappelli, Fitch Ratings, kreditni rejting
PROČITAJ I OVO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
NESLUŽBENO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
ZAGREB - Domovinski pokret održao je prvu rundu službenih pregovora s HDZ-om. Iz DP-a su tvrdili da nema raskola i da kod njih vlada zajedništvo, no neslužbene informacije ipak govore nešto drugačije.
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
JASNA PORUKA
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
ZAGREB - Europarlamentarac Karlo Ressler (HDZ/EPP) kandidat je i na ovim europskim izborima, a u Strasbourgu je za N1 komentirao što na njima očekuje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE