GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković o ruskom cjepivu: Ključno je odobrenje EMA-e

Plenković o ruskom cjepivu: Ključno je odobrenje EMA-e
PREMIJER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.02.2021 / 12:12
Autor: SEEbiz / H
VRGORAC - Predsjednik Vlade Andrej Plenković boravi danas u posjetu Splitsko-dalmatinskoj županiji. Uz predsjednika Vlade, ondje su i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.

Predsjednik Vlade posjet županiji započeo je obilaskom poplavom oštećenoga vrgoračkog naselja Kokorići.

“Došli smo da osobno vidimo kakvo je situacija danas u selo praktički dva mjeseca nakon poplava. Zadovoljni smo da smo osigurali 3,7 milijuna kuna kako bi se sanirale štete. 53 štete su prijavljene, siguran sam da će u razdoblju koje je pred nama sanacija kuća i objekata koji su stradali. Plan Hrvatskih voda je da se napravi tunel koji bi sistemski riješio problem poplava u ovom kraju.

U ovom vremenu prirodnih katastrofa možemo reći da su ovdje reagirali svi. Vlada je donijela odluku da pomognemo i saniramo ovu štetu. Spremni smo pomoći Vrgorcu i Kokorićima da se vrate u normalan život”, rekao je Plenković.

Potom je odgovarao na pitanja novinara.

“Ne znam u ovom trenutku, to je zatražio ministar zdravstva. On će prvo podnijeti izvješće. Ideja je bila da se cijepe oni najizloženiji i to je okvir. Nažalost, u smislu ove neke vertikale mi to nismo u stanju kontrolirati. Ono što je naša zadaća kao Vlade je da osiguramo što više doza do kraja prvog kvartala i da to bude znatno više u travnju, svibnju i lipnju”, kazao je u Kokorićima premijer, odgovarajući na pitanja novinara o tome jesu li krenule inspekcije kako bi utvrdile koliko je bilo cijepljenja preko reda.

Govoreći o dugu veledrogerijama rekao je da će ministri financija i zdravstva imati s njima sastanke.

Upitan hoće li se Hrvatska cijepiti ruskom cjepivom, odgovorio je kako želi da budemo potpuno sigurni u proceduru.

“Hrvatska se oslanja na Europsku agenciju za lijekove, moramo imati povjerenja u lijek ili cjepivo koje dolazi u državu. Ključ je da EMA potvrdi lijek”, rekao je.

“Mi imamo 4 milijuna stanovnika i nama je cilj s kupljenim cjepivima riješiti zaštitu cijelog stanovništva… Mi smo, prema inicijalnim narudžbama, trebali do ljeta imati procijepljeno 70 posto stanovništva”, dodao je Plenković.

Tagovi: Andrej Plenković, rusko cjepivo, Vrgorac, Europska agencija za lijekove, Sputnik V
PROČITAJ I OVO
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
PREDSJEDNIK
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
ZAGREB - "Ja ne moram biti mandatar. Očekivao sam i nešto više glasova. Većina je glasala za promjene, to bi se moralo poštivati. Tko će biti mandatar odlučuje samo saborska većina."
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
PRIJETNJE
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
ZAGREB - Troje ustavnih sudaca (Andrej Abramović, Lovorka Kušan i Goran Selanec) bilo je protiv odluke Ustavnog suda o Milanoviću.
Milanović ovom fotografijom odgovorio Ustavnom sudu
ODGOVOR
Milanović ovom fotografijom odgovorio Ustavnom sudu
ZAGREB - "Danas u 17 sati reći ću vam što mislim o onome što je u ime Ustavnog suda danas rekao HDZ-ovac Miroslav Šeparović. A do tada pogledajte kako HDZ donosi odluke tzv. Ustavnog suda", napisao je predsjednik Milanović.
Grbin o odluci Ustavnog suda: Popišali su se na sve nas
OŠTRO
Grbin o odluci Ustavnog suda: Popišali su se na sve nas
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin sazvao je izvanrednu konferenciju za novinare s početkom u 15:30 u središnjici stranke na Iblerovom trgu.
Puhovski: Nije ispravno Milanoviću oduzeti pravo da bude mandatar ako podnese ostavku
STAVOVI
Puhovski: Nije ispravno Milanoviću oduzeti pravo da bude mandatar ako podnese ostavku
ZAGREB - Ustavni sud u petak je donio odluku prema kojoj predsjednik Republike Zoran Milanović zbog svojih istupa tijekom prdizborne kampanje, a bez prethodnog podnošenja ostavke, ne može biti mandatar za sastav buduće vlade, a ni premijer.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE