GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković o Turudiću: Da se kandidirao netko bolji, možda bismo njega izabrali

Plenković o Turudiću: Da se kandidirao netko bolji, možda bismo njega izabrali
PREMIJER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.02.2024 / 13:00
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Premijer Andrej Plenković obišao je zgradu druge scene HNK u Zagrebu, a posjetio je i gradilište buduće zgrade Hrvatskog restauratorskog zavoda. Nakon toga stao je pred novinare i komentirao poruke koje su procurile u javnost, a koje je novi glavni državni odvjetnik Ivan Turudić razmjenjivao s Josipom Rimac.

'Ovo je pušteno iz isključivo politizirajućih razloga. Ne da bi se spriječilo izbor konkretnog kandidata, nego da bi ga privatna korespondencija diskreditirala, a nama politički naštetila. To je zla namjera', rekao je, kako prenosi N1, Plenković.

'Nitko od nas nije Turudiću rekao da se kandidira, sam se kandidirao. Mogao se kandidirati svatko tko je htio. Da se kandidirao netko bolji, možda bismo njega izabrali. Od ovih četvero koji su se kandidirali, on je bio najbolji', rekao je premijer.

'Ovdje nije bit Turudić, nego tajming puštanja, zlonamjernog puštanja, tih poruka ne bi li se učinila politička šteta Vladi', kaže Plenković na pitanja o puštanju u javnost SMS-ova koje je Turudić razmjenjivao s Josipom Rimac.

'To je ključ, to je jasno kao dan. Mi ne da nismo naivni, da nismo od jučer, nego ozbiljno govorimo da je to toliko štetno za društvo, političku kulturu, transparentnost, dijalog, narušavanje privatnosti ljudi, da je to sramota. Realno, ovo je sramota koja meni izaziva gađenje', kazao je Plenković, a izjavu je dao prije glasanja u Saboru.

'Da je ovdje postojala dobra namjera kod bilo koga tko radi nešto protiv kandidata i želi ga diskreditirati i zlonamjerno pušta informacije… To je pravosudni voajerizam. Ne mislim na sud, jer sud to nema. To može biti policija ili DORH, nema trećega. Sigurno nema interes gospođa o kojoj se radi. To je pušteno iz sustava. Tko je mogao imati dobronamjeran kut? Onaj tko je odmah trebao javno reći kad je vidio da se taj gospodin kandidirao… Nego je taj netko lukavo i perfidno čekao vikend pred glasanje da to baci jednim medijskim novinama', rekao je Plenković.

U Saboru je, podsjetimo, danas sa 78 glasova zastupnika Turudić izglasan kao novi glavni državni odvjetnik.

Tagovi: PLENKOVIĆ, TURUDIĆ, DORH
PROČITAJ I OVO
Afera Geodezija: Uhićen bivši pomoćnik ministrice kulture, bivši dekan i profesor
EPPO
Afera Geodezija: Uhićen bivši pomoćnik ministrice kulture, bivši dekan i profesor
ZAGREB - Ured europskog javnog tužitelja oglasio se o aferi na Geodetskom fakultetu vezanim malverzacije kod projekta snimanja zgrada nakon potresa, navodeći kako je ovog četvrtka uhićen bivši pomoćnik ministra kulture i medije, kao i bivši dekan Geodetskog fakulteta i bivši profesor tog fakulteta.
Raznesen bankomat u Vukomercu
PLJAČKA
Raznesen bankomat u Vukomercu
ZAGREB - Nakon deset dana pauze, nepoznati razbojnik ili, pak, više njih ponovno su se okomili na bankomat.
Mogu li HDZ i DP do većine bez manjinaca? Ovo su tri scenarija
KAKO DO VEĆINE?
Mogu li HDZ i DP do većine bez manjinaca? Ovo su tri scenarija
ZAGREB - Formalnih pregovora oko sastavljanja nove vladajuće većine jučer nije bilo zbog obilježavanja oslobodilačke akcije Bljesak i prvomajskog praznika, ali to naravno ne znači da mobiteli nisu radili.
Građevinski sektor na mukama zbog manjka radnika
MUKE
Građevinski sektor na mukama zbog manjka radnika
ZAGREB - Nedostatak djelatnika, visoke cijene rada i materijala usporavaju oporavak građevinskog sektora, pokazalo je istraživanje konzultantske kuće Horváth, u kojem je sudjelovalo više od 30 članova upravnih odbora građevinskih kompanija.
Tomašević: Nećemo podržati Penavu za predsjednika Sabora
JASNA PORUKA
Tomašević: Nećemo podržati Penavu za predsjednika Sabora
ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević se osvrnuo na proslavu Praznika rada, ali i druge političko-društvene teme.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE