GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković o Žiniću: To je medijska histerija

Plenković o Žiniću: To je medijska histerija
PREMIJER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.01.2021 / 19:28
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u ponedjeljak je poručio da u slučaju HDZ-ova sisačko-moslavačkog župana Ive Žinić neće podleći medijskoj histeriji, već će se provjeriti sve informacije koje su se o tome pojavile u javnom prostoru i tek tada donijeti politički stav.

"U ovom trenutku ima previše detalja za koje nismo do kraja sigurni", izjavio je Plenković nakon sastanka Predsjedništva, Nacionalnog vijeća i Kluba saborskih zastupnika HDZ-a na kojemu je sudjelovao i HDZ-ov sisačko-moslavački župan Ivo Žinić.

Od Žinića, kojega mediji prozivaju zbog državne nekretnine i pogrešno ispunjene imovinske kartice, zatraženo je da objasni sve navode i okolnosti, a on je pojasnio kako to izgleda iz njegova kuta. S obzirom na sve informacije koje kolaju, zatražili smo od nadležnih tijela također informacije i stavove kako bismo u sljedećih nekoliko dana mogli zauzeti politički stav, rekao je Plenković.

Pritom je aferu Žinić usporedio s medijskom histerijom o obnovljenim kućama razorenima u potresu, za koje se, kaže, sada vidi da ih i nema tako puno kako je to prikazano u medijima.

Plenković je poručio da neće pristati uz sličnu medijsku histeriju oko Žinića, već će pričekati očitovanje nadležnih tijela. Nakon toga će se, kaže, vidjeti i hoće li Žinić biti HDZ-ov kandidat na lokalnim izborima.

Izvijestio je i da će državni tajnik Nikola Mažar zamijeniti u Saboru Darka Puljašića, gradonačelnika Požege, koji je podnio ostavku na saborski mandat nakon što je u medijama objavljeno da je sudjelovao u namještanju natječaja za energetku obnovu u tom gradu.

Vlada bi u četvrtak trebala razriješiti Mažara dužnost državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, tako da će HDZ odmah ovih dana popuniti ispražnjeno mjesto u Saboru, rekao je Plenković.

Na sjednici je raspravljena situacija u Požegi, te je županijski odbor HDZ-a dobio je nalog da razriješi situaciju na razini požeške gradske organizacije u najhitnijem roku, dodao je.

Nikola Mažar je predsjednik vukovarskog odbora HDZ-a. Plenković je istaknuo da HDZ ima velike ambicije da pobijedi u Vukovaru na lokalnim izborima, te smatra da će Mažaru mjesto saborskog zastupnika uoči lokalnih izbora biti jako dobro i korisno.

Tagovi: Andrej Plenković, Ivo Žinić, Nikola Mažar, Darko Puljašić, Sisačko-moslavačka županija
PROČITAJ I OVO
Lacković: Bit ću dio pregovaračkog tima DP-a
NAJAVE
Lacković: Bit ću dio pregovaračkog tima DP-a
KOPRIVNICA - Nezavisni Željko Lacković koji je u IV. izbornoj jedinici preferencijalnim glasovima s liste Domovinskog pokreta, Pravo i pravda, Nezavisni, DHSS i Zelena lista osvoji saborski mandat, rekao je u četvrtak Hini da neće solirati nego će biti dio pregovaračkog tima DP-a i partnera.
Svjetske agencije: Pred Hrvatskom su teški dani političkih pregovora
REALNO
Svjetske agencije: Pred Hrvatskom su teški dani političkih pregovora
ZAGREB - Pred Hrvatskom su, nakon parlamentarnih izbora održanih u srijedu, teški pregovori za formirajnje vladajuće većine ili nestabilno razdoblje s manjinskom vladom, ocjenjuju u četvrtak svjetske agencije.
Šalaj: DP može biti zadovoljan, a Grbin je još sinoć trebao podnijeti ostavku
ANALITIČARI
Šalaj: DP može biti zadovoljan, a Grbin je još sinoć trebao podnijeti ostavku
ZAGREB - U mreži Prvog HRT-a gostovali su politolog Berto Šalaj i komunikologinja Nikolina Borčić. Analizirali su tko ima razloga za zadovoljstvo, a tko će morati na ozbiljno preispitivanje te koliko će teško biti sastaviti novu Vladu.
Predstavnik Bošnjaka Hodžić izabran u Sabor, upao i Furio Radin
MANJINCI
Predstavnik Bošnjaka Hodžić izabran u Sabor, upao i Furio Radin
ZAGREB - Armin Hodžić, kandidat Nacionalne koordinacije Bošnjaka u Hrvatskoj, preuzeo je od Ermine Lekaj Prljaskaj (Unija Albanaca u Hrvatskoj) zastupanje pet nacionalnih manjina u Hrvatskom saboru, pokazuju rezultati saborskih izbora održanih u srijedu.
Eurobarometar: Raste interes Hrvata za europske izbore
INTERES
Eurobarometar: Raste interes Hrvata za europske izbore
ZAGREB - Interes Hrvata za predstojeće europske izbore značajno je veći nego prije pet godina, pokazuju u srijedu rezultati posljednjeg Eurobarometra prije izbora novog saziva Europskog parlamenta.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE