GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković o Žiniću: To je medijska histerija

Plenković o Žiniću: To je medijska histerija
PREMIJER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.01.2021 / 19:28
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u ponedjeljak je poručio da u slučaju HDZ-ova sisačko-moslavačkog župana Ive Žinić neće podleći medijskoj histeriji, već će se provjeriti sve informacije koje su se o tome pojavile u javnom prostoru i tek tada donijeti politički stav.

"U ovom trenutku ima previše detalja za koje nismo do kraja sigurni", izjavio je Plenković nakon sastanka Predsjedništva, Nacionalnog vijeća i Kluba saborskih zastupnika HDZ-a na kojemu je sudjelovao i HDZ-ov sisačko-moslavački župan Ivo Žinić.

Od Žinića, kojega mediji prozivaju zbog državne nekretnine i pogrešno ispunjene imovinske kartice, zatraženo je da objasni sve navode i okolnosti, a on je pojasnio kako to izgleda iz njegova kuta. S obzirom na sve informacije koje kolaju, zatražili smo od nadležnih tijela također informacije i stavove kako bismo u sljedećih nekoliko dana mogli zauzeti politički stav, rekao je Plenković.

Pritom je aferu Žinić usporedio s medijskom histerijom o obnovljenim kućama razorenima u potresu, za koje se, kaže, sada vidi da ih i nema tako puno kako je to prikazano u medijima.

Plenković je poručio da neće pristati uz sličnu medijsku histeriju oko Žinića, već će pričekati očitovanje nadležnih tijela. Nakon toga će se, kaže, vidjeti i hoće li Žinić biti HDZ-ov kandidat na lokalnim izborima.

Izvijestio je i da će državni tajnik Nikola Mažar zamijeniti u Saboru Darka Puljašića, gradonačelnika Požege, koji je podnio ostavku na saborski mandat nakon što je u medijama objavljeno da je sudjelovao u namještanju natječaja za energetku obnovu u tom gradu.

Vlada bi u četvrtak trebala razriješiti Mažara dužnost državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, tako da će HDZ odmah ovih dana popuniti ispražnjeno mjesto u Saboru, rekao je Plenković.

Na sjednici je raspravljena situacija u Požegi, te je županijski odbor HDZ-a dobio je nalog da razriješi situaciju na razini požeške gradske organizacije u najhitnijem roku, dodao je.

Nikola Mažar je predsjednik vukovarskog odbora HDZ-a. Plenković je istaknuo da HDZ ima velike ambicije da pobijedi u Vukovaru na lokalnim izborima, te smatra da će Mažaru mjesto saborskog zastupnika uoči lokalnih izbora biti jako dobro i korisno.

Tagovi: Andrej Plenković, Ivo Žinić, Nikola Mažar, Darko Puljašić, Sisačko-moslavačka županija
PROČITAJ I OVO
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE