GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković odgovorio Milanoviću: Nastavi li ovako dovest će u pitanje instituciju

Plenković odgovorio Milanoviću: Nastavi li ovako dovest će u pitanje instituciju
ODGOVOR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.10.2020 / 14:29
Autor: SEEbiz / N1 info
ZAGREB - Premijer Andrej Plenković u Zagrebu je odgovorio na prozivke predsjednika Zorana Milanovića.

"Zna on to jako dobro. Ja ću ponoviti nešto drugo u ovom trenuktu. Imamo predsjednika koji je na dužnosti zadnjih devet mjeseci. U tih devet mjeseci umjesto da igra ulogu koja mu je namijenjena sukladno Ustavu, on pokazuje nekoliko destabilizirajućih smjernica svoga rada. Prvo, pokazuje nepoštovanje prema himni, Danu državnosti, konstituirajućooj sjednici Sabora, glavni je propitkivač o zakonitosti i ustavnosti rada Stožera, on je jedan od onih koji su rekli da je korona nešto poput karijesa, rekao je Plenković.

"Druga stvar, imamo predsjednika Republike koji u zadnjih mjesec dana zbog jednog kaznenog postupa ne prestaje napadati Državno odvjetništvo, policiju, USKOK, a da ne govorimo sve ove druge aktere koji su ga podržavali i pomogli da ga se izabere. Imate nekoga tko je protiv borbe protiv korone, protiv borbe protiv korupcije, koji dva dana nakon potresa u Zagrebu odlazi u klub, dok mi ostali hodamo okolo i gledamo posljedice i štetu od potresa, čovjek ode u klub da se ne bi bacio višak hrane koju je donio prijatelj", rekao je Plenković.

"Mogu sad ja, kao on, krenuti s uvredama. Da sam kao on, rekao bih da je on 54-godišnji šmrkavac. Ali neću to reći", rekao je Plenković, dodavši da predsjednik minimizira i relativizira situaciju u društvu.

"Milanoviću su Škoro i Mostovci pomogli da postane predsjednik"
Plenković je rekao da imamo predsjednika kojemu su Škoro i gospoda iz Mosta pomogli da dođe na to mjesto.

Istaknuo je da je Milanovića dva puta pobijedio na izborima. "Možda je to njegov problem, možda ga to muči", rekao je.

Ako on ovako nastavi, dovest će u pitanje svrhovitost te institucije, rekao je Plenković o predsjedniku.

Kaže da Milanović nije ništa doprinio ulasku u EU. "To isto treba podsjetiti. Imamo situaciju da je ova Vlada u svom mandatu pokrenula sve procese. Nema iznimki, to je borba protiv korupcije, a ne napadanje DORH-a i policije."

"Netko možda ima samo dugi jezik, a netko mnogo zadaći kojima se treba baviti.

Ako imamo instituciju kojoj je cilj da ometa procese, možemo se zapitati koja je agenda. Ja ne vidim nikakve koristi", kazao je.

Na pitanje novinara o ulozi HDZ-a u radikalizaciji javnosti kaže da nisu svi odgovorni. "Ne govorimo o kolektivnoj odgovornosti... Neću na sebe preuzimati kao predsjednik HDZ-a to što dio lijeve političke scene ne želi prepoznati vrišteću transformaciju. Moji argumenti, stavovi, od prije 10-15 godina, su takvi da mogu danas potpisati svaki intervju koji sam dao", rekao je Plenković.

Kaže i da u budućnosti ne želi radikaliziranu i nesnošljivu Hrvatsku, Hrvatska koja ne trpi da predstavnici nacionalnih manjina budu dio Vlade.

Potom odgovorio vezano za Milanovićevo pitanje kako to da se zna sve o napadu, a ne zna se ništa o istrazi u Janafu.

"U toj sobi postoji jedna soba gdje su kamere i ako sam ja u toj zgradi šef, predsjednik vlade, a ispred zgrade se pucalo i ranjavalo policajce. Ako sam ja šef u toj zgradi, ja onda idem vidjeti što s dogodilo. A oko toga što je tko znao, što se on toliko uspopršio? Što nije toliko govorio o aferi Rimac? Što ga baš toliko zanima o ovoj aferi? To neka on odgovori", kaže Plenković i dodaje kako su stvari u potpunosti različite.

"Čemu takva prpošnost? Gdje je problem? Neka kaže", rekao je.

Tagovi: Andrej Plenković, Zoran Milanović
PROČITAJ I OVO
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
PREDSJEDNIK
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
ZAGREB - "Ja ne moram biti mandatar. Očekivao sam i nešto više glasova. Većina je glasala za promjene, to bi se moralo poštivati. Tko će biti mandatar odlučuje samo saborska većina."
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
PRIJETNJE
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
ZAGREB - Troje ustavnih sudaca (Andrej Abramović, Lovorka Kušan i Goran Selanec) bilo je protiv odluke Ustavnog suda o Milanoviću.
Milanović ovom fotografijom odgovorio Ustavnom sudu
ODGOVOR
Milanović ovom fotografijom odgovorio Ustavnom sudu
ZAGREB - "Danas u 17 sati reći ću vam što mislim o onome što je u ime Ustavnog suda danas rekao HDZ-ovac Miroslav Šeparović. A do tada pogledajte kako HDZ donosi odluke tzv. Ustavnog suda", napisao je predsjednik Milanović.
Grbin o odluci Ustavnog suda: Popišali su se na sve nas
OŠTRO
Grbin o odluci Ustavnog suda: Popišali su se na sve nas
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin sazvao je izvanrednu konferenciju za novinare s početkom u 15:30 u središnjici stranke na Iblerovom trgu.
Puhovski: Nije ispravno Milanoviću oduzeti pravo da bude mandatar ako podnese ostavku
STAVOVI
Puhovski: Nije ispravno Milanoviću oduzeti pravo da bude mandatar ako podnese ostavku
ZAGREB - Ustavni sud u petak je donio odluku prema kojoj predsjednik Republike Zoran Milanović zbog svojih istupa tijekom prdizborne kampanje, a bez prethodnog podnošenja ostavke, ne može biti mandatar za sastav buduće vlade, a ni premijer.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE