GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: Odgovornost za Jakuševec je na Zagrebu

Plenković: Odgovornost za Jakuševec je na Zagrebu
JASNA PORUKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.12.2023 / 11:25
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U Zagrebu se održava sjednica Vlade. Uvodno je predsjednik Vlade Andrej Plenković govorio o aktivnostima proteklog tjedna.

Prvo je govorio o 28. konferenciji Ujedinjenih naroda o klimatskim promjenama (COP 28) te sastanku na vrhu ”World Climate Action Summit” u Dubaiju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Rekao je da su govorili o potezima Hrvatske u pogledu borbe protiv klimatskih promjenama.

Podsjetio je i da su u Hrvatsku došla prva vojna vozila Bradley, koja su dijelom poklon SAD-a, a dijelom plaćena hrvatskim sredstvima. “Vozila će biti adaptirana u biti tvronici Đuro Đaković.”

“Time se dodatno jačaju sposobnosti Hrvatske kopnene vojske i povećava hrvatski doprinos kolektivnoj sigurnosti saveznika u okviru NATO-a, a Hrvatskoj vojsci pružaju se još veće mogućnosti za obuku i partnerstvo s Oružanim snagama SAD-a”, rekao je.

Kazao je i da su on i ministar Vili Beroš ovog tjedna u Osijeku otvorili Hitni bolnički objedinjeni prijem.

Osvrnuo se i na odron na Jakuševec. “Pitanje i odgovornost za Jukuševac je na razini Grada Zagreba, a što se tiče rješavanja ovog pitanja, mi ćemo, kao što to radimo svugdje, dati svoj doprinos iznalaženju rješenja. Izražavamo potporu ozlijeđenom radniku, a što se tiče rješavanja ovog problema mi ćemo razgovarati s predstavnicima Grada i dati svoj doprinos rješavanju problema koji očito postaje ozbiljan problem i što se tiče sigurnosti radnika.”

Premijer je rekao da mu je ministrica poljoprivrede kazala da jutros nema nijedan novi slučaj afričke svinjske kuge.

“Politika Vlade je snažna potpora svinjogojcima, našoj poljoprivredi, Slavoniji”, rekao je te podsjetio koliko je Vlada poticaja isplatila te odštete za eutanizirane životinje. Što se tiče prosvjeda, jučer ih je bilo 18, danas ih je cca. 20. Vlada je tu, država je tu, sredstva su tu i oni će biti kompenzirani za štete koje su pretrpjeli”, rekao je Plenković.

Govorio je i o stadionu Maksimir.

“Mi ćemo danas usvojiti odluke o sklapanju dvaju sporazuma o razumijevanju, jedan sa Zagrebačkom nadbiskupijom, drugi s Gradom Zagrebom, a u vezi rekonstrukcije stadiona i izgradnji ili rekonstrukciji objekata Katoličke crkve na 10 lokacija u Zagrebu, što će biti na zadovoljstvo brojnih vjernika. Vodili smo intenzivne razgovore kako bismo riješili dugogodišnji spor u vezi sa zemljištem u Maksimiru i time realiziramo temeljni preduvjet za početak izgradnje primjerenog stadiona Dinama i hrvatske preprezentacije. Te razgovore koordinirao je potpredsjednik Branko Bačić”, rekao je Plenković.

Mjesta gdje će Crkva dobiti zemljišta su: Botinec, Sveta Klara, Jakuševec, Blato, Jelkovec, Sesvetska Sela, Sesvetski Kraljevec, Kajzerica, Špansko i Trnjanska Savica.

Tagovi: plenković, tomašević, jakuševec
PROČITAJ I OVO
Poljoprivrednici u Španjolskoj blokiraju autoceste
BLOKADA
Poljoprivrednici u Španjolskoj blokiraju autoceste
MADRID - Nakon što su tisuće farmera u Varšavi danas upozorile na uvoz jeftinijih poljoprivrednih proizvoda iz zemalja izvan EU, na ovu su problematiku upozorili i farmeri u Španjolskoj.
Milanović: Plenković želi hrvatske vojnike slati u Ukrajinu, on je premijer opasnih namjera
PREDSJEDNIK
Milanović: Plenković želi hrvatske vojnike slati u Ukrajinu, on je premijer opasnih namjera
ZAGREB - Nakon izjave francuskog predsjednika Emmanuela Macrona o mogućnosti slanja vojske u Ukrajinu stižu reakcije iz cijelog svijeta. Premijer Andrej Plenković kazao je da Hrvatska nije ni nudila slanje vojnika u Ukrajinu, a odmah je reagirao i predsjednik Zoran Milanović.
Plenković o Nini Obuljen Koržinek: U tijeku je medijsko-politički udar
ŽELIO SE POHVALITI...
Plenković o Nini Obuljen Koržinek: U tijeku je medijsko-politički udar
ZAGREB - Premijer Andrej Plenković obratio se medijima pola sata nakon vijesti da je BDP u četvrtom tromjesečju 2024. rastao 4.3 posto. Kaže kako već 12. kvartal zaredom bilježimo pozitivna kretanja rasta BDP-a.
Suci uspjeli izborili 300 eura veće plaće
NAKON ŠTRAJKA
Suci uspjeli izborili 300 eura veće plaće
ZAGREB - Nakon dvotjednog "bijelog štrajka" sudaca i državnih odvjetnika, koji je trajao od 22. siječnja do 2. veljače, suci i Vlada ipak su postigli dogovor.
Zašto je važan ulazak Švedske u NATO?
INTEGRACIJE
Zašto je važan ulazak Švedske u NATO?
ANALIZA - Švedska je spremna za impresivan početak u NATO-u, ali kašnjenje s ratifikacijom trebala bi poslužiti kao upozorenje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE