GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: Odluka Ustavnog suda je očekivana

Plenković: Odluka Ustavnog suda je očekivana
PREMIJER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.05.2022 / 19:23
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković ocijenio je u ponedjeljak očekivanom odluku Ustavnog suda RH koji je neustavnim ocijenio pitanja Mostovih referendumskih inicijativa o ukidanju covid potvrda i "stožerokracije".

Ustavni sud ranije danas je zaključio da referendumska pitanja iz dviju Mostovih inicijativa o ukidanju covid potvrda i "stožerokracije" nisu u skladu s Ustavom RH.

„Nismo imali pojma kakva će biti odluka”, rekao je Plenković nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a odbacivši teze da je Ustavni sud RH 'nečija marioneta'.

„Za svakog tko je iole čitao zahtjev za očitovanje o ustavnosti ovakva odluka nije iznenađenje”, dodao je Plenković i istaknuo da je Ustavni sud dobro argumentirao i obrazložio odluku.

Ocijenio je i da je cijela priča ispolitizirana, a da su inicijativu predvodili antivakseri.

Za komentare izjava predsjednika RH Zorana Milanovića da Ustavni sud treba ukinuti i da je odluka Ustavnog suda državni udar, premijer Plenković je kratko prokomentirao - „još jedan briljantna umotvorina”.

Nedopustivim je ocijenio i Milanovićevu izjavu u kojoj poziva Državno odvjetništvo RH da "utamniči" ministra obrane Maria Banožića. Dodao je da je nezamislivo da netko huška DORH na ministra.

Plenković je izvijestio i da je na sjednici najviših tijela HDZ-a iskazano zadovoljstvo organiziranjem 100. obljetnice rođenja prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana. Istaknuo je njegovu ulogu u hrvatskoj povijesti i stvaranju Republike Hrvatske.

Na sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a bilo je riječ i o rebalansu proračuna i najnoviji prognozi Europske komisije koje su nešto snižene. Procjena je još uvijek veća i optimističnija od vladine procjene i to je dobro, naglasio je premijer.

Plenković je najavio i da će se uskoro održati Sabor HDZ- gdje će izvijestiti o svemu što je napravljeno.

Tagovi: Zoran Plenković, stožerokracija, Ustavni sud RH, Zoran Milanović, Mario Banožić
PROČITAJ I OVO
Petrov: Ne mislim da je pukla stranka
SUKOB U MOST-u
Petrov: Ne mislim da je pukla stranka
ZAGREB - Ja sam želio da budu svi , a oni nisu to mogli prihvatiti, kazao je Petrov.
Vučemilović: Nama i SDP-u je došao Penava, a HDZ-u ide Radić. To je jasna poruka
SIMBOLIKA
Vučemilović: Nama i SDP-u je došao Penava, a HDZ-u ide Radić. To je jasna poruka
ZAGREB - Vesna Vučemilović iz Hrvatskih suverenista kaže da su i oni jučer bili na pregovorima koji su prošli u konstruktivnom tonu.
Selak Raspudić: Zbopg Miletića sam odbila nositi listu za Europski parlament
OBJAŠNJENJE
Selak Raspudić: Zbopg Miletića sam odbila nositi listu za Europski parlament
ZAGREB - Marija Selak Raspudić rekla je da zbog poštovanja kolega iz Mosta pričekala sa svojim obraćanjem za medije kako bi Most u miru predao svoju listu za europske izbore.
SAD odobrio 95 milijardi dolara vojne pomoći Ukrajini, Izraelu i Tajvanu
POMOĆ
SAD odobrio 95 milijardi dolara vojne pomoći Ukrajini, Izraelu i Tajvanu
WASHINGTON - Opsežni paket inozemne pomoći lako je prošao Kongres SAD-a kasno u utorak nakon višemjesečne odgode, otvarajući put za milijarde dolara novog financiranja Ukrajine u trenutku napretka ruskih invazijskih snaga i nedostatka vojnih zaliha Kijeva.
DIP zaprimio 25 lista za europske izbore
LISTE
DIP zaprimio 25 lista za europske izbore
ZAGREB - Državno izborno povjerenstvo (DIP) zaprimilo je 25 kandidacijskih lista za europske izbore koji će se održati u nedjelju, 9. lipnja, a na kojima će birači izabrati 12 europskih zastupnika na pet godina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE