GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: Ovdje sigurno nema moje odgovornosti

Plenković: Ovdje sigurno nema moje odgovornosti
PREMIJER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.07.2023 / 13:28
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas je u posjetu Splitu, Šibeniku i Zadru. Nakon otvaranja Objedinjenog hitnog bolničkog prijema u KBC-u Split premijer je dao izjavu za medije, a komentirao je i najnovije događaje vezane za plinsku aferu u HEP-u.

Izjavu premijera Plenkovića pratite uživo na N1 televiziji i na našem portalu.

Upitan trese li Hrvatsku plinska afera i kako komentira dokumente objavljene u Nacionalu prema kojima je četiri uputa upozoren na probleme u HEP-u, Plenković je odgovorio: “Ne trese ništa”.

“Drugo, da malo rasvijetlimo činjenice i poduzete aktivnosti od strane Vlade kada je riječ o energetskoj krizi. Hrvatska, Europa i svijet zahvaljujući brutalnoj agresiji Putinovog režima na Ukrajinu već gotovo godinu i pol dana živi energetsku krizu. U toj dosad nezabilježenoj energetskoj krizi politika Vlade bila je osigurati energetsku sigurnost u pogledu opskrbe i priuštivost energenata u pogledu cijena za naše građane, za naše gospodarstvo, industriju, bolnice, vrtiće, škole, općine, gradove, županije… za sve. To je okvir politike Vlade”, kazao je.

“Da nije bilo intervencije Vlade računi za struju bi bili pet puta veći svakome od nas u proteklih godinu i pol dana. Pa sad zamislite vaše kućne proračune da nije bilo ovakvog poteza Vlade. Slično je i oko plina”, dodao je premijer.

Rekao je da je za sve saznao 30. lipnja kad ga je o svemu obavijestio ministar gospodarstva te je ponovio da se čekaju sva izvješća. “Očito da je HEP imao višak plina te da je došlo do otpuštanja dijela tog viška plina. Plinacro je za višak plina obavijestio HROTE. HROTE je plin prodavao po aukcijskoj cijeni. Mi trenutno čekamo sva izvješća i onda ćemo vidjeti je li došlo do problema.”

Osvrnuo se i na tvrdnje Nacionala. “To je novina koja mene sedam godina drži na naslovnici u negativnom kontekstu”, rekao je dodajući da je te “dopise netko dao Nacionalu s nekim ciljem da napravi političku štetu”.

“Trenutak kada saznajem za proces je bio 30. lipnja navečer kada mi je to priopćio ministar Filipović. Kada sam došao iz Bruxellesa u sedam navečer, između sastanka s ukrajinskim državnim tužiteljem i ukrajinskim ministorm pravosuđa i odlaska na proslavu 10. obljetnice članstva Hrvatske u EU Filipović mi je rekao da je dobio jedan papir iz HRTOE-a koji ga je upozorio na to. Tada smo sjeli i odmah idućeg tjedna promijenili Uredbu”, rekao je Plenković.

“Mi ćemo o svim ovim stvarima vidjeti do kraja tko je, kad je, što, na kakav i koliko artikuliran način trebao signalizirati. Ono što je sada tema je da utvrdimo sve činjenice”, dodao je.

Plenković je rekao da će u potpunosti sagledati sve činjenice te onda donositi odluke.

“Mi ćemo prvo utvrditi sve činjenice, pouzdano rekonstruirati cijeli proces. Kada budemo sigurni u ono što se dogodilo, je li nastala šteta, ako uopće je, onda ćemo donositi odluke”, rekao je.

Na pitanje ima li u svemu njegove odgovornosti, rekao je: “Ovdje sigurno da ne”

Tagovi: Andrej Plenković, Hrvatska elektroprivreda
PROČITAJ I OVO
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
SDP
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
ZAGREB - "Ono što mi imamo je sigurno brojne stvari koje nas razdvajaju i dijele, ali isto tako mislim da ako želiš s nekime postići dogovor oko onoga što je dobro za tvoju domovinu, ne trebaš krenuti s onime što te razdvaja, nego s onime što možeš napraviti, što možeš riješiti. "
Selak Raspudić: Nećemo se učlanjivati u drugu stranku, bit ćemo sirotinja do daljnjeg
PORUKE
Selak Raspudić: Nećemo se učlanjivati u drugu stranku, bit ćemo sirotinja do daljnjeg
ZAGREB - Marija Selak Raspudić je rekla da, unatoč činjenici što su napuštanjem Mosta izgubili značajna sredstva, neće mijenjati svoj politički status nezavisnih, niti se učlanjivati u drugu stranku.
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
JASNA PORUKA
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
VARAŽDIN - HDZ-ov Damir Habijan, koji je u prosincu zamijenio Davora Filipovića na mjestu ministra gospodarstva u vladi Andreja Plenkovića, komentirao je u Varaždinu poruku Peđe Grbina koji je rekao kako vjeruje da s Mostom mogu "napraviti nešto dobro za Hrvatsku".
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
PORUKE
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
ZAGREB - HNS-ov Predrag Štromar čvrsto je stao u obranu prava nacionalnih manjina. Ističe da se prava nacionalnih manjina ne smiju smanjivati.
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
PREDSJEDNIK
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
ZLATAR - Predsjednik Zoran Milanović bio je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Zlatara povodom obilježavanja Dana Grada, a nakon je održao konferenciju za medije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE