GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: Ovo je prvi put u mandatu ove Vlade da je uhićen netko tko je bio na dužnosti

Plenković: Ovo je prvi put u mandatu ove Vlade da je uhićen netko tko je bio na dužnosti
PREMIJER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.05.2020 / 16:46
Autor: SEEbiz / N1 info
ZAGREB - Premijer Andrej Plenković danas je novinarima rekao da je Hrvatska u predsjedanju Europskom unijom izvukla maksimum s obzirom na pandemiju, a komentirao je i aktualnu situaciju te potez predsjednika Zorana Milanovića povodom Dana državnosti. Ovo je prvi put u mandatu ove Vlade da je netko uhićen, a da je bio na dužnosti

"Ovo je prvi put u mandatu ove Vlade da je netko uhićen, a da je bio na nekoj dužnosti. Sve drugo su primjeri sukobi interesa, a to su bile indicije i sumnje. Osim jednog ministra koji je sad u procesu zbog nečega što se dogodilo puno prije nego što je postao ministar, nema niti jednog primjera koji bi imao veze s ovim", rekao je Andrej Plenković novinarima upitan o slučajevima uhićenja u Hrvatskim šumama.

Komentirajući uspješnost Hrvatske u predsjedanju Europskom unijom, Plenković je istaknuo postignuća Vlade naglasivši da je pandemija itekako utjecala i na njihove poteze i na daljnji tijek predsjedanja. Smatra da je predsjedanje počelo izvrsno i da su u prvom mjesecu ostvarili temeljni cilj - uređeni Brexit. Nabrojao je i niz sastanaka koje je organizirala Hrvatska i potom napomenuo:

"Na hrvatsku inicijativu promijenjene su odluke koje su blokirale tri utjecajne države članice kad je riječ o pregovorima sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom. Održan je zajednički sastanak na vrhu, držali smo nebrojene sastanke na temu Covida-19, turizma, zdravstva, financija... Kad se sve zbroji, ostvarili smo puno toga. Izvukli smo maksimum s obzirom na pandemiju."

Dodao je još jednom, komentirajući uhićenja u Hrvatskim šumama, da je svaki trenutak dobar za borbu protiv korupcije:

"DORH i policija su samostalna tijela i ako imaju saznanja da postoje kaznena djela, oni moraju postupati, to je ključ neovisnog djelovanja tijela. Uvijek je dobar trenutak za borbu protiv korupcije, nitko ne smije imati saznanja o takvim akcijama niti imati uplive u njih."

Upitan o potezu predsjednika Zorana Milanovića koji nije sudjelovao u proslavi Dana državnosti na Trgu svetog Marka s ostatkom državnog vrha, Plenković je rekao:

"Što se tiče njegovog bojkota, mislim da je to ispod razine institucije predsjednika Hrvatske. 2001. je vlada Ivice Račana promijenila datum Dana državnosti koji je postojao od '91. i obilježavao se svečano. Promjena datuma dovela je do toga da se ključne državne blagdane počelo banalizirati. Smisao Dana državnosti je da cijeli narod shvati ključne trenutke svoje povijesti, kad je krenuo trenutak konstituiranja višestranačkog Hrvatskog sabora. HDZ je uvijek poštovao 25. lipnja, a ovo što je on učinio jučer nije respekt prema državi, i tu je razlika između onih koji su uključivi i onih koji su isključivi. To je glavna poruka."

Za Miroslava Škoru kaže da se u prvom krugu predsjedničkih izbora pokazalo da je radio u korist SDP-a te da je svojim aktivizmom mobilizirao ljevicu.

"Svaka fragmentacija biračkog tijela vodi jačanju ljevice. Nadam se da birači neće dopustiti isti scenarij u šest mjeseci", istaknuo je.

Tagovi: Andrej Plenković, Josipa Rimac, Zoran Milanović, Miroslav Škoro
PROČITAJ I OVO
Radić: Predsjedništvo će donijeti programsku shemu i pregovarački tim. Tko pristane...
DP
Radić: Predsjedništvo će donijeti programsku shemu i pregovarački tim. Tko pristane...
ZAGREB - Domovinski pokret (DP) na parlamentarnim izborima osvojio je 14 mandata. Iako je riječ o dva mandata manje nego 2020. godine kada su predvođeni Miroslavom Škorom osvojili 16, DP je i ovim rezultatom postao najpoželjnija politička udavača. No, pitanje je mogu li se dogovoriti s ostalim zainteresiranim stranama kako bi kreirali novu Vladu.
Plenković neće prema DP-u, evo gdje će pokušati pronaći potporu
KOMBINACIJE
Plenković neće prema DP-u, evo gdje će pokušati pronaći potporu
ZAGREB - Tijekom četvrtka telefoni su poprilično užarili, a posljednje informacije govore da će Andrej Plenković, prvo pokušati izbjeći Domovinski pokret.
Brnabić pristala na zahtjev oporbe u vezi spajanja beogradskih i lokalnih izbora
ODLUKE
Brnabić pristala na zahtjev oporbe u vezi spajanja beogradskih i lokalnih izbora
BEOGRAD - Vlasti u Srbiji prihvatile su u četvrtak zahtjeve oporbe da se uz beogradske izbore, zakazane za 2. lipnja, istodobno organiziraju i preostali lokalni izbori, a uz tu odluku predsjednica državnog parlamenta Ana Brnabić najavila je i izmjene Zakona o lokalnim izborima, dok su oporbene stranke odgovor najavile za petak.
Milanoviću se već obećalo 57 zastupnika?
NESLUŽBENO
Milanoviću se već obećalo 57 zastupnika?
ZAGREB - Koalicija Rijeke pravde već je okupila 57 zastupnika koji bi za mandatara podržali Zorana Milanovića.
Puhovski: Domovinski pokret neće izdati birače ako odu s HDZ-om
ANALITIČARI
Puhovski: Domovinski pokret neće izdati birače ako odu s HDZ-om
ZAGREB - Politički analitičar Žarko Puhovski na televiziji N1 komentirao je rezultate izbora i moguće poslijeizborne kombinacije za sastavljanje parlamentarne većine i formiranje vlade.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE