GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: Ovu krizu oko prometne nesreće smo tako brzo riješili da ne znaju što bi rekli

Plenković: Ovu krizu oko prometne nesreće smo tako brzo riješili da ne znaju što bi rekli
PREMIJER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.11.2023 / 21:37
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U Zagrebu se u utorak održala sjednica Šireg predsjedništva HDZ-a nakon koje je izjavu za medije dao predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković.

Izvijestio je da se na sastanku razgovaralo o izboru Ivana Anušića za novog ministra obrane, trezorskim zapisima…

Komentirajući Ministarstvo obrane, premijer je kazao da su napravljeni ogromni iskoraci i ulaganja.

“Siguran sam da će novi ministar napraviti daljnji iskorak i vratiti hrvatsku vojsku i u Beli Manastir. Vjeujem da će dati svoj doprinos u jačanju obrambene politike”, rekao je Plenković.

Osvrnuo se i na to što bi se moglo dogoditi u Vukovar, nazivajući poteze Domovinskog pokreta provokacijom. “Radi se na okupljanju dvije skupine – dio su bivši pripadnici HOS-a, a drugo je mobilizacija navijačkih skupina i traženje incident. Vlada uvijek ide u Vukovar dostojanstveno s poštovanjem prema žrtvi i gradu heroju”, rekao je.

Ubacili su, kaže, svoje članove u nepostojeći stožer za obranu hrvatskog sela koji nije nigdje registriran, a jučer su došli na sastanak u Ministarstvo poljoprivrede i izašli nakon dvije minute, kao nezadovoljni, a unutra su infiltrirani ljudi koji su politički angažirani i u Domovinskom pokretu, i u Mostu.

“To se sve zna i to nije nikakva zaštita hrvatskog seljaka nego pokušaj manjih političkih stranaka na istoku hrvatske da profitiraju od bolesti za koju nema cjepiva ni lijeka, a postoji u Bugarskoj, Grčkoj, Rumunjskoj, Srbiji i BiH i ignoriraju da je Ministarstvo poljoprivrede već isplatilo šest milijuna eura za 1.130 korisnika i OPG-a koji su, nažalost, bili dotaknuti s afričkom svinjskom kugom”, rekao je i najavio da će u srijedu u 10 sati imati sastanak s ozbiljnim sugovornicima, a to su predstavnici Hrvatske poljoprivrede komore i svinjogojci.

“Ovdje su mahom oni koji nemaju veze sa svinjogojstvom. Možda imaju par svinja, ali imaju jako puno političke municije da se kamufliraju iza stožera”, ocijenio je.

To su, kaže, ta dva pristupa, uvijek je to varijanta dvije Hrvatske – jedna koja hoće neki incident ili se kamuflira u nekog velikog zaštitnika sela, a u biti hoće problem i svjetla pozornice. S druge strane, tu je ozbiljan rad vlade bilo kad je riječ o identitetskim pitanjima, zaštite dostojanstva Domovinskog rata ili kad je riječ o stvarnoj pomoći svinjogojcima.

To su te velike razlike, i koliko god netko nastojao negirati tezu u političkom smislu dva pristupa Hrvatskoj – jedan koji traži rješenje i pomaže i drugi koji stalno traži probleme i incident – to su dva narativa koje imamo u eteru.

“Ovu veliku krizu zbog saobraćajne nesreće smo toliko brzo riješili da oni ne znaju što bi rekli. Oni nisu došli k sebi. Tu vidite da su u raskoraku, ne znaju što će ni jedni ni drugi”, kazao je Plenković.

Očekuje li da Anušić podržava sve što Vlada radi? “Kad bi bilo koji član vlade glasao protiv svog kolege na sjednici Vlade, njega bih izbacio kroz prozor, bez obzira kako se zove. Tadašnja tri ministra Mosta su digli ruku protiv kolege iz Vlade, to je potez koji se ne radi u okviru političke suradnje i koalicije gdje su oni htjeli glumiti demokratsku tradiciju i kulturu.”

Plenković je rekao da nije bilo govora o stranačkoj funkciji Banožića i da sad nije vrijeme za to.

Osvrnuo se i na situaciju s navijačima u Grčkoj. “Vijesti će biti dobre za njih i njihove roditelje.”

Tagovi: PLENKOVIĆ, BANOŽIĆ, ANUŠIĆ
PROČITAJ I OVO
Milić: Ovo nije Plenkovićev poraz već politička realnost
STAVOVI
Milić: Ovo nije Plenkovićev poraz već politička realnost
ZAGREB - Glasnogovornik tehničke Vlade Marko Milić komentirao je kako prošao razgovor HDZ-a i manjinaca.
Bilek: SDSS neće podržati Plenkovića
ODLUKE
Bilek: SDSS neće podržati Plenkovića
ZAGREB - Nacionalne manjine rekle su da će dati potporu premijeru Plenkoviću, ali potpise za mandatara neće dati SDSS-ovci, rekao je Vladimir Bilek, zastupnik češke i slovačke manjine, nakon sastanka manjinaca s Plenkovićem u Banskim dvorima.
DP inzistira na ova četiri resora
PREGOVORI
DP inzistira na ova četiri resora
ZAGREB - Demografija, energetika, poljoprivreda i kultura, četiri su resora za koja je DP ozbiljni zainteresiran preuzeti ih pod svoje okrilje u novoj Vladi RH.
Kolakušić oštro po DP-u: Mlinarić je pisao o zlim ljudima koji će sići s vlasti. Sad pregovara s njima
OŠTRO
Kolakušić oštro po DP-u: Mlinarić je pisao o zlim ljudima koji će sići s vlasti. Sad pregovara s njima
ZAGREB - Mislav Kolakušić, partner DP-a na nedavnim izborima, zadnjih dana napada Domovinski pokret zbog sve vjerojatnije suradnje s HDZ-om u formiranju nove vlade.
Vučemilović se još nije dogovorila s HDZ-om
OTKRIĆA
Vučemilović se još nije dogovorila s HDZ-om
ZAGREB - Sve su jasniji obrisi nove parlamentarne većine. Detalji se još ne znaju. Tko će je činiti, trebalo bi biti poznato u utorak, nakon sastanka HDZ-a i Domovinskog pokreta te onoga s predstavnicima manjina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE